Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SSP VALJEVO: I PRAVOBRANILAC TRAŽI PRAVDU ZA INDUSTRIJSKU ZONU! Featured

 ssp va 1

Javni pravobranilac Darko Kostić   pokrenuo je porces  protiv Grada Valjeva i Republike Srbije zbog utvrđivanja ništavnosti ugovora o otudjenju zemljišta u industrijskoj zoni. Da je podneta tužba potvrdio je Gradski odbor Stranke Slobode i pravde Valjevo.

"Zajedničko pravobranilaštvo grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina podnelo je tužbu Višem sudu u Valjevu protiv Republike Srbije i grada Valjeva. Razlog  tužbe  je  utvrđenja ništavosti Ugovora o otuđenju zemljišta- nepokretnosti u javnoj svojini bez naknade u Privrednoj zoni  kat. parc. br. 14155 KO Valjevo, ukupne površine 11.8 ha, upisane u list nepokretnosti br. 17208 KO Valjevo, overen od strane javnog beležnika, pod br. OPU 330 – 2021 od 19. 05. 2021. godine, koji je u ime Grada Valjeva potpisao gradonačelnik Lazar Gojković" stoji u saopštenju SSP Gr O Valjevo.

O podnetoj tužbi javnost je obaveštva  Gradski odbor Stranka slobode i pravde (SSP). Po saznanjima iz “svojih izvora  SSP tvrdi da je tužba podneta 22. jula 2021.godine".

"SSP oaveštava javnost da je zemljište u javnoj svojini u Privrednoj zoni Valjeva,  grad Valjevo bez naknade otuđio u korist Republike Srbije, a ona će to zemljište pokloniti firmi “Bizerba production & tech center d.o.o. Beograd – Stari grad”. Firma je osnovana 05. 02. 2021. godine sa sedištem u jednom prestoničkom stanu.

Radi se o imovini grada u vrednosti od oko 1.500.000 evra, kojom će vlast, bar su tako najavili, o našem trošku ”častiti” još jednog stranog investitora, čije ćemo ime verovatno saznati putem TikTok aplikacije, koju je nedavno instalirao njihov vođa!

Dakle, ceo slučaj je konačno došao do suda… Podsećamo da se, shodno odredbama Zakona o obligacionim odnosima, ugovor smatra ništavim ukoliko je protivan prinudnim propisima, javnom poretku ili dobrim običajima kao i da je, shodno odredbama Zakona o javnom pravobranilaštvu, pravobranilaštvo organ koji obavlja poslove pravne zaštite imovinskih prava i interesa Republike Srbije, autonomne pokrajine odnosno lokalne samouprave.

Zaključak je vrlo jasan nemaju dilemu u SSP.

"Gradonačelnik je, u konkretnom slučaju, postupao protivno interesima Grada Valjeva, potpisujući ugovor kojim je otuđena imovina istog u vrednosti od 1.500.000 evra. Kako drugačije objasniti pravnu situaciju u kojoj je gradski javni pravobranilac, kao organ koji je dužan da štiti imovinska prava i interese grada, podneo tužbu radi utvrđenja ništavosti navedenog ugovora koji je potpisao upravo gradonačelnik?"

GrO Stranke slobode i pravde Valjevo  podseća Valjevke i Valkjevce da je tema pokrenuta na javnim istupima pred valjevskim novinarima, gde je   jasno ukazano  na sve nazakonitosti u postupanju gradskih vlasti.

"Sada smo dobili sudski epilog. Istovremeno, ovo je i poruka gradskim vlastima da neće uspeti da nas zaustave na putu do Istine jer nam je cilj da razotkrijemo pravo lice zla koje nam je uništilo grad i nećemo stati dok ga ne privedemo Pravdi!

Sa druge strane, krajnje je vreme da se svi zapitamo zašto dopuštamo da nam sudbinu određuju potpuno nestručni i nesposobni ljudi, dovedeni sa margine društva, obični beskičmenjaci koji se vide isključivo svojim ličnim interesima i besumučno troše i otimaju imovinu svih nas?

Gradonačelnik Valjeva, o čijim menadžerskim sposobnostima najbolje govori njegova oskudna radna biografija pomoćnog košarkaškog trenera objavljena na zvaničnom sajtu Grada Valjeva, očigledno nije svestan da je prošlo vreme u kome se krio iza maske ”dobrog dečka iz komšiluka” i nemuštih poštapalica tipa ”nisam znao ili nisam obavešten”.

Sam je birao da uđe svet zlih i pokvarenih ljudi podobnih vladajućoj interesnoj grupaciji. Sam je pristao da bude puki izvršilac njihove volje. Ipak, nešto je zaboravio gradonačlenik Valjeva – da svako odgovora i za činjenja i nečinjenja protivna zakonu svojim imenom i prezimenom, što čeka i njegove patrone koji su ga uveravali u suprotno!" kategorični su  u Gradskom odboru Stranke slobode i pravde Valjevo.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas