Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OD PREOBRAŽENJA U VALJEVU BEZBEDNA, ZDRAVA, ŠKOLA RUKOMETA VA HANDBALL Featured

va handbal osn skupstina

U pokušaju da izbegne zamke, crne rupe i nove zloupotrebe i nedela  lica  sklonih krivičnim delima i prevaspitavanju od Šapca, Zabele,  Padinjaka do Sremsku Mitrovice, na Preobraženje je u Valjevu osnovana  škola rukometa za devojčice i dečake VA Handbal.

 U sveopštoj jurnjavi za novcem najčešće su na udaru roditelji dece amiciozne da se oprobaju, a bude li sreće i dokažu u sportu. Praksa je da se obuka svodi na plaćanje članarina, a  kada za to dođe vreme dođe kupovinu opreme, plaćanje putovanja i naravno priče kako “najtalentovanije” dete čeka velika sportska karijera.

Surova realnost pokazuje da sa decom rade mahom neobrazovana i nestručna lica, bez ikakve reference o stručnosti, ključnog faktora u vaspitno obrazovnom radu sa decom.

Mogla se zvati Valjevska škola rukometa VŠR, da li je u pitanju pomodarstvo, najmanje je bitno, važno je da bude na nivou svog zadatka.

Ključ uspeha škole biće aminacija i stručan rad sa decom,

Garant da se može uspešno raditi sa decom je stručni tim pedagoga i trenera, obrazovanih na državnom  fakutetu. DIF-ovci, i dokazani bivši rukoetaši I rukometašice su spremni da zasuču rukave. Pobednički tim čine, Vesna Nikolic, Marija Šestović, Aleksandar Vukovic, Aleksandar  Milovanović Dejan Ilić, značajna podrška I pomoć očekuje se od  Bojana Kamkinskog  i  profesora fizičke kulture.

Najveća obaveza tek formiranog rukovodstva da obezbede novac za aktivnosti  škole

Neće im biti lako.

Za školu rukoemta VA HAndball baza je u sedam osnovnih škola, ali i drugim školama Opštine Valjevo.

Za početak polazna aktivnost će biti podrška direktora, samom tim i nastavnika, u vreme kada bi neko “pametan” da  gasi časove fizičkog vaspitanja, u eri  beuskrupuloznih najdirektnijih  pritisaka i pretnji zbog   laži što  hara svetom već godinu ipo dana.

Posle elementarne obuke rukometnih školaraca uslediće prvenstva osnovnih škola. Masovnost će  iznedriti  kvalitet.

Već narednog leta bude li se ispravno i istrajno radilo eto nam Letnjeg internacionalnog rukometnog festivala i mogučnosti da se nešto i zaradi, plus da najveći teret podnesu baš deca iz škole rukometa. A njhova aktivnost bi se ogledala u direktnom učešću u takmičarskim ekipama, u uzrastu od 5. do 8. razreda, ali i svim ostalim aktivnistima što nosi ovako velika i značajna  manifestacija. Počev od domaćinstva gostima, vođenjem zapisnika, bavljenja novinarskim poslom polaznici škole rukometa VA Handbal bi svoja znanja prošili na više oblasti, kako bi sutra mogla da se lakše opredele za ono što žele da budu u životu.

Novoformirana  uprava obaveštena  je i upozorena na osnivačkoj Skupštini da  partijski nekada sps-sns  promašaj u Parku Pećina na igralištu na Zdravljaku, sada  je isključivo nadležnost  sns vlasti,   mora biti sprečen po svaku cenu. Igralište na Zdravljaku biče pravo  bude li  konačno u funkciji sporta, a ne diletantskog i  iživljavanja.

Na sreću, vremena je dovoljno da se nazavršeni, trenutno unakaženi teren za košarku na Zdravljaku  proširi i dovede svojoj nameni.  

Trenutno napravljen pa razvaljen nema DANAS nema  ni odgovarajuće dimenzije košarkaškog igrališta.

Sa delom sredstva, nedavno je izdvojeno 8 miliona dinara, pored već potrošenih 16 miliona, za izgradnju nepotrebno velike dodatne  tribine, parternog uređenja,  asfaltiranja prilazne staze, jedino rasveta ima smisla, pored dovođenja  košarkaškog terena  u normalne dimenzije 28X15, sa dodatnih  12m po dužini i 5m po širini,  oaza čistog vazduha i zelenila postaće raj na otvorenom za košarku, odbojku, ali i za rukomet.

I naravno na odgovarajućoj podlozi a ne smešnim  kockicama “podmetačima” za vrele šerpe i lonce.

I da se zna ništa nije zakucano, sve u životu rešava dobra volja i dogovor.

Politikanstvo, bahatost  i neznanje ne donose nikome dobro ni sreću.

Godinama u jurnjavi vetra u planini, serviranju  praznih i nikada neispunjena  obećanja egzistira većina klubova u Valjevu.

Sve se svodi samo na trošenja novca, najvećih štetočinskih Cenatara troška. mutanta FK BK 2014,  ŽRK Srbijanka, VK Valjevo,  ŽRK Metalac 2015, Streljačkog klubaValjevo 1880, KMF "RB".

ŽRK METALAC 2015 je  već mesec dana obezglavljen. Relevantni faktori odgvorni za rad i rezultate  predsednica UO Ana Gajić i  tandem trenera Dušan  i Ljiljana Novokmet su podneli ostavke. Šta će doneti vanredno skupštinsko   zasedanje u ponedeljak  23.avgusta  ostaje da se vidi, tim pre što se sve glasnije priča o povratku Slobodana Jokanovića u valjevski  ženski rukomet.

Jasno je ko dan da su bolje sutra  Gradu Valjevu  potrebni Hala sportova i iatvoren bazen, a nepotrebna  dva  vaterpolo, odbojkaška, i naravno dva rukometna kluba. Konačno opredeljenje nadležnih za sport moraju biti deca Grada Valjeva, a  sportovi sa muškim i ženskim sekcijama  kao i u svim drugim gde postoji samo jedna moraju biti objedinjeni u jedan klub, dok je korak ispred stvaranje Sprortskog društva, kao što je slučaj u Kragujevcu, da ne pominjemo  Partizan  Zvezdu, beogradski Radnički.

Takođe valja istaći da je preko glave  svima posle decenijskog promašaja na “Studentu” trenutno “zidanje” samo 3 “Skadra na Bojani”.

 Hala “Partizan”, pored  stare zelene pijace, je završena spolja, a kad slede unutrašnji radovi ne zna se.

O igralištu na Zdravljaku sve je rečeno.

I konačno Gradu Valjevu ne treba LOŠA kopija  Hale sportova  iz Varaždina, sa  dodatkom Kongresnog centra,  već Sposrtsko poslovni centar sa zatvorenim bazenom, po ceni od 16 miliona evra  odnosno  MNOGO NIŽOM CENOM,  funcionalnijeg odbjekta preko potrebnog mladosti   Grada Valjeva.

A tako  nešto samo treba biti mudar I hrabar!

Škola rukometa je za sada samo redak nagoveštaj pogotka u metu u moru promašaja,

Oprez je majka mudrosti, pa se  gradska vlast   pod hitno mora pozabaviti za početak ključnim  pitanjem.

Ko, kako i zašto troši narodne novce, i po kom osnovu klubovi na budžetu grada mogu globiti roditelje besmislenim članarinama I ko zna još kakvim dažbinama da bi im se deca bavila sportom.

Zainteresovane devojčice i dečaci za školu rukometa VA HANDBALL sve  informacije mogu dobiti na tel: 069-50-44-650      

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas