Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA I VALISOVI VICEŠAMPIONI SVETA DANAS SA MAĐARIMA ZA FINALE EP U-19 Featured

sp Srbija Italija

 Pobedom na peterce, sinoć u četvrtfinalu  Evropskog vaterpolo šampionata U-19  u Podgorici, protiv Italije 12:11, mlada reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion sveta,  izborila je polufinale, danas  u 17,30  sa Mađarskom. U drugom polufinalu će igrati Španci i Grci, a domaćin Crna Gora i Hrvatska. kreću u  borbu za plasman od 5. do 8. mesta.

Praktično u finalu pre finala  EP igraju  aktuelni svetski šampioni i vicešampioni!

Bode oči kako selektor "meša karte" i o neki i za laike čudni  potezi, poćev od izostavljnaja Valjevca Bogdana Gavrilovića izbačenog iz tima, da bina spisku bili  "tatini sinovi"

I pored svih gluposti Srbija  je u prilici da se revanšira  Mađarima za poraz na peterce na letošnjem SP u Beogradu.

Mađari igraju sa kompletnim timom momaka rođenih  2003.godine.Na drugoj strani u srpskoj reprezentaciji ima i nedoraslih ovom takmičenju, dve godine mlađe dece.

Ne postoji merna jedinica da se izmeri motiv Srbije. Po svemu do sada viđenom šanse na uspeh srpskog tima su danas  svedene na minimum.

E baš zbog toga,  bude li selektor mudar i  dozvoli najboljima da igraju  Srbija sigurnopobeđuje!

Za Srbiju u Podgorici  igraju: Kovačević, Gavrilović, Baucalo članovi Valisa, još jedan Valjevac, eks Valisavac Stanić, dok je Bogdan Gavrilović sramno izbačen iz tima.

Put do današnjeg polufinala nije bio ni malo lak!

Posle drugog uzastopnog trilera, prvi je bio sa Grcima,  sa Italijanima se stiglo  peteraca, Srbija je sinoć slavila sa 12:11 (1:2, 2:1, 1:2, 3:2 – 5:4 ).

vk v srbija

Posle jajnog meča Grčka-Hrvatska, usledio je još bolji, Srbije i Italije.

Žestoka bitka donela je potpunu neizvesnost, i 3:3 na poluvremenu. Dva gola za Srbiju, postigao je Viktor Urošević, a jedan Nikola Kojić, dok su mrežu Virijevića pogađali  Soma, Serino i Garibaldi. U trećem kvartalu  Italija golovima Garibaldija i Balzarinija povela sa  5:3. Srbija uzvraća i preko Martinović stiže do 5:5, da bi Kojić  sredinom poslednje deonice doneo Srbiji  6:5. Italijani se  ne predaju i Kandemi donosi  6:6,  i vođstvo od 7:6!

Valisovac Bucalo je precizan za 7:7, a  Italija ne koristi poslednji napad i igrača više. Usledila je penal rulet serija.  Italija  imala prednost posle druge serije, ali  sjajni Radosav Virijević je nesavladiv. U 6. seriji Martinović pogađa mrežu Italije, a PEJKOVIĆ brani šut Kondemija, za radost i polufinale Srbije na EP U-19 u Podgorici

Peterce, u seriji  od prvih pet, nisu realizovali Dimitrijević i  Italjan Skolo.

Nešto ranije, Mađarska je pobedila Nemačku sa 22:1, Grčka Hrvatsku sa 8:7, dok je Španija bila bolja od Crne Gore 10:8.

Italija – Srbija 11:12 (2:1, 1:2, 2:1,2:3 – 4:5 )

Sudije: Segurana (Španija), Matijašević (Crna Gora). Igrač više: Italija 7 (3), Srbija 12 (4)

ITALIJA: Maizani, Proenziani 1, Bragantini, Guljota 2, Skolo, Balzarini 1,Gambakjani, Soma 2, Kondemi 3, Serino 1, Ročino , Giribaldi 1, Spineli. Savezni trener: Brankačio.

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dmitrijević, Gajić 1, Kojić 3, Gavrilović, Jauković, Urošević 3, Martinović 4, Brešćanski, Baucalo 2, Kovačević, Virijević. Savezni trener: Stevanović.

 Sledi finale pre finala, sudar svetskog šampiona i vicešampiona,  u polufinalu:  Mađarska–Srbija u petak u 17.30 u podgoričkoj Morači

Pre Italije Srbija je  na izuzetno jakom šampionatu Evrope  U-19 pobedila redom Nemačku, Grčku i Rumuniju.

U grupi je najpre savadala Nemačku sa 15:9 (3:1, 4:2, 3:2, 5:4).   Strelci su  bili : Martinović 4, Urošević, 3, Krstić  Gajić, Baucalo  po 2, Kojić, Jauković po 1, dok su Nemce predvodili Rotermund  sa 4,  Hofman  sa 2 gola.

U meču za prvo mesto u grupi   Srbija je posle velike borbe slavila  protiv  Grčke 13:12 (5:4, 3:1, 2:4, 3:3),  koja  je bila  bolja na startu od Rumunije 14:5. Dimitrijević je postigao  3 gola , Gavrilović,  Urošević , Martinović  po  2, A Brešćanski, Maraš , Kovačević  i  Kojić,  po  1 gol. Kod Grka najefikasni je bio  Puros sa 4. Kilas je postagao 3,  Almiras 2, Kastrinakis  i, , Kandanoleon 1 po 1 gol.

Drama nije izostala. Grci su u trećem kvartalu počisti  prednost Srbije  od 8:4 i 9:6, a 4/4 je počela  sa  golom prednosti 10:9  za Srbe. Srbija završnih osam minuta otvara golom Gavrilovića za  11:9, da bi za 90 sekundi  Grci preokrenuli rezulat i  poveli 12:11. U poseldnjih  minut ipo Breščanski donosi  izjednačenje, a kapiten Martinović 26 sekundi pre kraja postavlja konačnih 13:12. Grci nisu iskoristili igrača više u poslednjem napadu, pa  je Srbija osigurala prvo mesto u grupi, a okršaj sa  Rumunijom  je bio samo lakši trening 14:6 (4:1, 2:2, 5:2, 3:1)  

Protiv Rumuna Kojić  i Martinović su bili  trostruki strelci, po dva gola su postigli Brešćanski i Kovačević, a po jednom u listu strelaca su se upisali  Baucalo, Gajić, Krstić i Jauković. George i Neamtu su postigli po 2, a Sačeti i,  Tepelus po 1 gol za Rumune

 Pored polufinalista Srbije, Mađarske, Španije i Hrvatske, učesnici šampionata su Holandija, Malta, Češka(A grupa), Italija.Gruzija, Slovačka(B grupa), Grčka, Rumunija i Nemačka (C grupa), i  Crna Gora, Francuska i Turska (D grupa).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas