Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U “GRAD NI NA NEBU NI NA ZEMLJI” VRATIO SE FESTIVAL DUVAN ČVARAKA Featured

č5U nevelikoj konkurenciji događanja tokom godine u “Gradu ni na nebu ni na zemlji”, kako reče Matija Bećković, u kojem Kolubara žubori samo kad to vlast dozvoli, posle dve godine vratio  najpre “šoderisani” pa čvarkovdan sa “duvan čvarcima”.

Kapa dole. na prvom mestu tvorca  i začetniku manifetacije istrajnom borcu, sa oreolom kralja Duvan čvaraka, Slavanu Batočaninu, i pitanje vlasti zašto baca novac na noćne pevače.

č slav 11

Marširala je garda ljibitelja čvaraka, kralj se sa najbližim članovima porodice, zadovoljno se osmehivao, a narod je opet pokazao da je neuništiv, i da može sve kad hoće.

č 10

Dve godine stopiran, zbog zla zvanog korona virus, u punom sjaju se zablistao je  Valjevski Festival čvaraka.

č22 0

č 14

maca 1

Miholjdanski čvarkovdanski vikend bio je  pojačan za ovu priliku sa još dva događaja.

U danu “šoderisanja” kolubarskog keja, u Modernij galeriji Matija Bećković otvorio  Valjevski oktobarski salon crteža. Nesavladivu snagu fantastične crtačke moći srpskih likovnih stvaraca. Garda slikara svojim delima maršira zidovima Moderne galerije na  “izložbi možda na nebu a možda i na zemlji”

 U  halu sportova “15.septembar” posle  bučne kombi najave stigao je ponovo cirkus  Kolarado”.

 Narod opijen mirisom, ukusom, i magnetnom privlačnošću tek skuvanih čvaraka, tek počenom jagnjetim i prasetinom, specijalitetima sa roštilja, slaninom, pršutom,  kobasicom… došao je u punom broju na Festival duvan čvaraka.

č o1

Posetioci sajma su  uživali u prebogatoj i neodoljivoj ponudi hrane, u postvaljenom za ovu priliku,  specijalno uređenom travantom prostoru ukraj Kolubare što je zad fivno ćudo  zažuborila.

Kej Kolubare je odisao pozitivnom energijom,  jačom i većom od ponude ispod belih uredno popakovih šatora.

č4

č 02

Majstori mesari su  spremali  šoder čvarke, komisija je proglasila najbolje, pre mraka, kada je zapoveo baaa Haris.

Po  skromnom mišljenju učesnika,  ispitanika mino ankete,  nastupi i  igre valjevke dece iz brojnih kulturno-umetničkih  društava, bili su veći pogodak od, baa Harisa.

č folklor

Čvarkovdanski vikend gradska manifestacija, dešava se prvog  vikenda u oktobru, doživeo je šesnaesto medom Bore keca zaslađeno zdanje.

ć bora kFestival čvaraka, je definitivno je  brend, i jedinstveno mesto dobrog rasploženja na keju Kolubare što žubori, samo  kad vlast dozvoli.

č4

Podatak da je u Valjevu za čvarkovdane bilo 10-ak i više hiljada gostiju, a  da jr takmičarskom delu učešće uzelo 100-tinak ekipa,  a svoje proizvode zdrave hrane ponudilo preko  200 izlagača, da se jelo i pilo kao na svadbi, je najbolji  pokazatelj interesovanja, značaja i  uspeha Festivala čvaraka.

č k1

Čvarke su ovog oktobra najbolje „šoderisali“ momci iz  ekipa Gastro festa” iz Brankovine, valjevske mesare “Biftek” i  iz Gazdinstva “Stojanović”.

ć3

“Prvi među najboljim" majstorima u pravljenju duvan čvaraka,  bio je  Spasoje, drugi "Ravnogorac meze šop", a treći  Lepojević. Nagrade za najbolje u odnosu na noćno pevanje su bizarne.

 Naj majstor je  Borivoje Dragolović,   početnik valjevska Poljoprivredna škola,  veslač  "Mesoprodukt", najveseliji   "Elektromreža", najuporniji čvarkoljubac kompanija "Hisense", a  najlepši štand  je  "Teksi keksi".

 Za razliku od “zaleđenjih” nagrada za najbolje u pravljenju čvaraka, po vrelom danu, miruju  već pola decenije, cene   "duvan i šoder čvaraka" su sa “crvene” od pre par godine ovog oktobra gotove duplirane. Kiligram duvan čvaraka je ovog okrobra  1.500 do 1.800 dinara.

A, oprema  za "čvarkovdane, i  ničim izazvan nastup, ba Harisa, i bina koštaju dve trećine od 30.000 evra uzetih bez  pitanja  Valjevki i Valjevaca.

I bez bez preskupog baa  Harisa, kamo sreće da je tih koliko li milki evra, usmereno  na daleko potrebnije i zdravije  dečije aktivnosti, Festival čvaraka, nasleđen iz prošlosti, je jedan od retkih uspešnih radova aktuelne „obećavajuče“ vlasti, ako se ne računaju noćno pevanje i bina.

Dva dana su bila dovoljna da zaboravi suludi   svakodnevni teror  i pretnje što stižu sa mejnstrim i fejk njuz medija da je „sutra smak  sveta“ .

„Spasa nam nema propasti nečemo“ poručio je Pašić, i prošlom veku.

Baš na ovaj načim danas   rasterujemo zle duhove što se oglašavaju sa malih ekrana tv prijemnika.

ć 11

Sa svojim kraljem,  kraljem duvan čvaraka, garda naoružana pozitivnom energijom, makar za čvarkovdane ponovo prepoznatim sistemom vrednosti maršira,  i šoderiše svakoga ko joj stane na put.

č konj

Čekamo da Kolubara zažubori ponovo kad vlast pusti vodu iz brane Rovni, kad je se ćefne,a do tada na narodu je da bira, ćutanje i "uživanje" u ponudi mejnstrim medija, ili  ustanak za slobodu i bolje sutra.

l kolubara

  Narod  je nepredvidiv, ne zna se kad će  da digne glavu, i kad će POČISTITI SVE pred sobom. Miriše na "blizu"kao i naredni čvarkovdan, što već kuca na vrata.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas