Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC PONOVO VOZI ŠAMPIONSKI, U KUPU KORAČA OPASNO PO ŽIVOT! Featured

 kkm l

Jedini pored VK Valis, sa ukusom sportskog uspeha KK Metalac, posle decembarsko-januarskog posrtanja, se vratio u život.

Za najveće uspehe od kada igra KLS stigla je i smehotresna nagrada za KK Metalac.

Iz budžeta grada Valjeva za opredeljeno je 17 miliona dinara, trećina u odnosu na najvećeg konkurenta  za najviši plasman u KLS, Vojvodine iz Novog Sada.

Boli baš, jer gradonačenik kome u CV jedino košarka vredna pomena, izgibe"čineći" Metalcu i košarci, od proterivanja Vladimira Đokića pa do SPC, i dalje prisutnog u Minhaunzenskim pričama, sada na razini renoviranja prekršenog "Partizana" u najznajačniji objekat te vrste u Srbiji.  Valjevo nema halu sportova dostojnu 21. veka, zatovren bazen, 100 metara atletske  tarinesttan staze, a u komšiliku "sportskom centru planete",  Loznici se   zidaju dva stadiona fudbalski i atletski.

A u Valjevo dolaze "usrećitelji", investitori i Namačke, da li gori od nacista 41, videćemo.  Još ne rade, a kažu zaposliće "vagadžije" 300 radnika, do 2026, sa platom 20% večom od munimalca. Zona sija kao Las Vegas, dok obilznica za Užice  mrači jače od crne rupe! 

Valjevska košarkaška jr takođe realnost, a posle decembarsko-januarskog šoka, je nešto  što prija duši i srcu!

Poslednje nedelje decembra u Kraljevu se povredio Uroš Luković.

Scenario već viđen sa Dinamikom, ovoga puta bez Lukovića, ogromna prednost se istopila i Sloga je nanela drugu poraz, u tom trenutku lideru KLS. 

Bez Lukovića, tim se skoro  "ugasio".

Kaznena ekspedicija pobednika postala je bokserska vreća za udaranje. Usledio je Leskovac, Lazarevac, Novi Sad,  serija bolnih poraza, i prosipanje mukotrpno izborene prednosti  na terenu.

Posle turbulentnih 40 dana, nezadovljstva  neposrednih proizvođača, odlaska očigledno promašenih kadrova, bolesti i povreda igrača, usledilo je za Valjevce najgore moguče, povampirenje sila zla.

Srećom bio je to samo neuspeli pokušaj  da  Baja zameni  Baneta.

Stigao je i mesec buđena,  februar.

Pre toga bilo je i pobeda. Čačak, Spartak, Tamiš, Sloboda, ali sa gorkim ukusom da sa igra na silu, jer bez Lukovića to nije tim.

Ratkovica već viđen za odstrel je "preživeo" jer se probudio faktor samovesvesti zaduženih da dobrovoljno nose klub na svojim plećima.

Zadržana je minimalna prednost od jedne pobede u odnosu na novosadski projekat vredan, ponoviću,  bolje obavešteni kažu 50 miliona dinara!

U meču godine na Dorćolu, sa još uvek rovitom Plavom čigrom,  zatvoren je vazdušni prostor u reketu, a napad je ponovo počeo da deluje na mlazni pogon.

Metalac je "izlupao" pred očima košarkaškog Beograda, kao staru kantu Dorćolce. Dinamik je počišćen, i nema ga više u trci za ABA-2 ligu, koju us duetu sa ABA-1 ligom biserni  selektor Pešić proglasi bersmilsnom, jer iz nje nema više prolaza u Evroligu.

Metalac je parvaio prvi od predstojećih OSAM KORAKA  do CILJA!

Od svih rivala u Valjevu Dunava, Novog  Pazara, Sloga i Mladosti, najveća  opasnost preti od Zemunaca. Ali Mladost  mora pasti, kao i pe pola veka na istom mestu.

Branislav Ratkovica i momci su u prilici da za jubilej pola veka od ULASKA METALCA U PRVU LIGU SFRJ 1973, ispišu novu zlatnu stranicu istorije valjevske košarke!

U Valjevu će biti mnogo lakše pobeđivati, ali sa pobedama kreću i navijači na gostovanja.

Treba zajednički potvrditi moć već u meču sa Ražnjatovićem mlađarijom OKK Beogradom u prestonici. Sledi još teže gostovanje u Vršcu 21.marta, a zatim  4. aprila derbi sezone u Čajetini sa Zlatibor Gold Gondolom, gde pobeda rešava sve dileme.

Možda bude  važno i gostovanje Spartaku u poslednjem kolu 18.aprila, ali prvo valja položiti sve ispite do Subotice.

Bude li tako diplomski neće izostati, da posle  posle pola veka u Valjevo stigne nova neviđena košarkaška radost. Taman da se natera, zna se ko da konačno shvati da Sportsko poslovni centar, po projektu Vlade Slavice, važniji od "mnogo važnijih"  čuda u Srbiji!

Zbog svega  rečenog  KUP Korća i utakmica sa FMP_om je očekovano bila  prolazna stanica u nizu. Da se ne treba  previše unositi, i trošiti  u unapred izgubljenoj bici bilo je jasni već posle uvodnih minuta na Čairu. "Duvači" su od vrog duvanja pokazai ko mora da pobedi, za potvrdu da je fakotr  regularnosti izbrisan iz KUpa,  za potvrdu narednig dana kada je trojka nevšeto, ali odradila prljav posao.

Za utehu je Evroliga, u kojoj nema silovanja zdravog razuma, o itimačine, već pobešuje ko je stvarno bolji.

Boli ISTINA,  i trgodipnua licenca, za klub što diže rejting igrama i rušenjem  svih rekorda, po broju gledalaca, ali  tek će da BOLI!

Izazivači zla su dobili po nosu, a opet će, nastave li da prodaju mu.a za bubrege!

Snaga i energiju su preko potrebni.

Za Evroligu zna se kome i zašto.

A Metalac posle KUP-a i ničim izazvanog pokušaja ponižavanja u Čairu,   puni akumulatore u hotelu Crnu Vrh na Divčibarama.

Vreme prehlada i virusa hara, i zato se valja  čuvati, za pomenutih osam mečeva u  KLS.

Najvažnije je da su igrači ponovo zadovoljni, ponovo na talasu pobedničke energije, a što je tako zna se ko je najzsalužniji, imena ću preskočiti, da se  gospoda ne uobraze.

Jedno svaka čast je sasvim dovoljno za sve, a Branislavu Ratkovici, prvog medju jednakima, i najodgovornijim za glupost načinjenu 4.novembra protiv Dorćolaca u Valjevu, zbog svega što čini za momke koje vodi, kapa dole.

Sve što nije bilo dobro, ti je  oprošteno!

Poraz od  Dinamika je danas samo deo ružne prošlosti, detalj bez koga nema života u sportu!  

A danas  je  drugo osim košarke, i vaterpola u VALJEVSKOM SVETU SPORTA besmileni amaterizam sveden i podaništvo, sličnima sebi.

Politikatsko grebanje za sitne pare traje, ali kraj mu se bliži.

Više od 50 zainteresovanih udruženja građana, je konkurisalo sa svojim programima radi si bili da podele  "samo" 182 miliona dinara narodnih para.

Opredeljeno je za sport  tek 99,9 miliona!

Dobiće pare podobni, sa kojima sport samo gubi. A oni koji zaslužuju, neće dobiti koliko im stvarno treba, jer valja podmiriti kao i uvek, kurtu i murtu. Recept je slušati još veće poslušnike, spremne  da samo slušaju i izvrašavaju naređenja odozgo. Ali sve je stvar izbora.

KK Metalac je "najpovlašćeniji" sportski kolektiv u gradu Valjevu sa 17 miliona dinara, dva više od VK Valis i dalje u nastanjen u petničkom "vigvamu", i naravno bez toplotne pumpe, sa razulatima od kojih "boli glava", kako u nacionalnom šampionatu, gde su nedju 6 u dtržavi, do 2.mesta u A-1 Jadranskoj ligi i baraža za elitu, mora se priznati ipak beslmiuslenig takmičenja, jer i bez "jadrana" ide se u Evropu.

Pre dve godine i kusur nasledniku fudbalske štetočine veka, (ne)legalno izbaranog  predsednika, iako i tada upozorenog šta ga čeka,  kosturi  su počeli da ispadaju iz ormana fudbalskog mutanata. Dolazi na naplatu decenijski kafanski cirkus kod nezinske pumpe u Tešnjaru. U nedostaku originalnije ideje sad bi  da dnevnice budu sredstvo plaćanja igrača. Šta li je sledeći korak? 

Bez miga odozgo za odlaganje uplate poreskog duga, u najavi  i gašenje mutanta. Milioni su u pitanju, čak 5 milki dinara duga za porez, preko potrebnih državi za život.

A odgovornost ne stanuje još u gradu pretvorenom u kasabu. Vlast spremna da baci  "stotku" i kusur naših miliona dinara, na mig odozgo,  za investitore Nemce, je za nepoželiti ni najvećem neprijatelju.

Opet o njima, stižu Nemci, daleko im lepa kuća.

Neće da streljaju narod kao 41. na Petom Puku, Šumaricama, Kraljevu, Jajincima...

Sada dolaze da im se plati da nas zaposle u svoje "gigante", napravljene o našem trošku. Profit im je jedini cilj, a mi gde, ko smo, šta smo, koga se to još tiče. To što u Krušiku čami zaključan u nekom sefu  gotov projekat fabrike armatura, vredne 30 miiona evra koga to još dotiče. Nemački je bolji i malo je skuplji samo skoro tri puta!

A ako niste znali, Valjevo ima magnetnu rezonancu MRI bez konkurencije  najbolju u Srbiji!
U Opštoj bolnici Valjevo pišu dopise, molbe...  svakodnevno, i  čekaju  nov MRI. Staru Simensov radi, iako je odavno svetski rekorder sa milion urađenih pregleda, od 2007. do danas!

MRI  je potreban za nove preglede već evidenturanih i hospitalizovanih 11.000 Valjevki i Valjevaca, plus 2000 iz ostalih 5 pet opština Kolubarskg okruga. Lekari se bore da bolesnima  produže sebi život, a oni što tek treba da počnu da se leče, još i ne znaju da nisu zdravi.

Nameće se jedini osparavan zaključak, zdravlje nam je prioritet!

Svakako posle svega što smo preskupo platili,  boli nas da posle krućnog toka, asfaltiranja puta do fabrika, postavljenja 101 ulične svetiljke do nove industrijske zone, što blješte svake noći,  valja im platiti i parking. Ko  zna šta će još trebati  investitorima što stižu, valjda sa osećajem da  su bogom dati.

Ostaje nam nada da će se ljudskost probuditi, a kada se to desi, možda bude i snage i volje za borbu.

Za sada se samo zna da su za ono malo osmeha i radosti  Valjevki i Valjevaca bore, jedina dva ozbiljna faktora u svetu sporta košarkaši Metalca i vaterpolisti Valisa. Njihov uspeh biće podstrek za našu borbu, za bolji i zdraviji život, samo to, za sada!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas