Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

I PORED SVIH NEDAĆA I OPSTRUKCIJE VLASTI KOŠARKAŠI METALCA PIŠU ISTORIJU! Featured

kkm dunav b 1

Dok je većina KLS ligaša iskoristila poslednje dane februara da pojačanjima pokuša da u završnici lige, i „popegla“ šta se da „peglati“, vlast  stoji iz njih,  naš šampion Metalac je preko noći oslabljen, a od gradske vlasti nije dobio što mu pripada po svim osnovama!

I bez sjajnog,preko noći prodatog,  Amerikanca Meninga, momci su sinoć pokazali karakter i odličnim igrom u drugim poluvremenu su "počisti"  ni malo naivnu ekipu Dunava 98:83.  Uz put su sprečeni su i „duvači“ da i pored "divljanja"   potvrde "režisersko" umeće.

Posle egal poluvremena  Metalac  je „zategao“ odbranu. Brža i čvršća igra donela je seriju  trećoj četvtini 32:17. Meč je prolomljen, a na kraju svi su mogli na parket.

Luković je sa 22 poena, i 9 skokova za 21,5 minut  igre nosio tim.

"Neprimetni“ Durmo je sa 15 koševa, 6 skokova i 5 asistencija  kao i obično briljirao. Dafi je ubacio 19 poena(10-3 za 3)i dodao 4 skoka, Simanić 9 koševa uz 4 skoka, Marko Bajić 8, Šešlija 5 uz 5 skokova.

Andreja Stevanović je na svoj način „šamarao“ drčnog rivala, spremnog da se pomisli  da može da iznenadi Metalac pred valjevskom publikom. Kod Dunava najefikasniji su bili Krsmanović 26, Vulić 16 i Pašajlić 15 poena. Gosti su od 27 promašili 14 bacanja.

Na ruku Metalcu idu poraz  Zlatibora u Čajetini od zemunske Mladosti, i  Vojvodine u Lazarevcu. Spartak se uključio u borbu za sam vrh pobedom u Pančevu.

Metalac 7.marta očekuje OKK u prestonici, ali sa ovakvim pristupom i igrom zime nema, do kraja šampionata.

Odlazak Meninga je prijao rivalima, ali nije uzdrmao Metalac!

Amerikanac je na  Kupu Koraća  u Nišu  zapao  za oko Nebojši Čoviću. Posle  beskrupuloznog masakra, i  sramanog suđenja u Nišu, najgore je usledilo posle četvrfinala.

Najuspešnijem klupskom košarkaškom bosu poslednje decije u  srpskoj košarci,  nedostupnom i dalje tužilaštvu i sudovima, predsedniku Zvezde,  i gazdi limenki iz predgrađa zapao je za oko Mening. Pouzdani bek je bez svoje volje i na žalost drugova iz ekipe i stručnog štaba  završio preko noći u Železniku. Kako saznajemo obavezao se na tri godine vernosti FMP-u, a posle Stepanovića  je  novi je igrač Metalca u u Aba ligašu iz predgrađa.

Odlazak Meninga je izazvao šokantan efekat, u najpozitivnijem smislu, u ekipi, ponovo na liderskoj poziciji u KLS.

Vratila se pobednička  energija, probudio se inat.

Momci su odigrali drugo poluvreme na visokom nivou protiv Dunava, i pokazali  da NEMA PREDAJE!

Metalac iako bi mnogi želeli, ne odustaje od osvajanja prvog mesta, i reprize uspeha iz 1973, kada je najbolja geeracija svih vremena valjevske košarke, gle slučajnosti u trci sa Vovodinom  i zemunskom Mladosti prva prošla krz cilj. Metalac se 18.aprila 1973. plasirao u najjaču ligu u Evropi. Od vlasti grada, na čelu je bio Desimir Maksimović, na poklon je stigla  "Progresova prozvodna hala, prepakovana u  privremenu Halu  sportova 15.septembar.

Pre više od tri decenije i više na vlast su  „specijalci“ za promene.

Pred kraj prošlog milenijuma iziven je temelj za Sportsko poslovni centar Valjevo sa halom sprova od 5.000 mesta i zatvorenim bazenom

Od tada do danas „„ZAGUBLJEN“  je  generalni projekat sa sve studijim izvodljivosti  Sportsko poslovnog centra Valjevo. Uništen  je urađeni temelji, pošto je utvrđeno da je  „istrulio“, i bačene su destine  miliiona dinara za novi.

„Varaždinka“ bolje upućeni kažu „kutija za cipele“, prepravljenja je više puta, i dalje  nema zatvoren bazen. Ali  tu je Kongresni  centar sa  apartmanima, i naravno  parking. Od „majstora za parketiranje, krečenje, zamenu sijalica, „kumova“ što  prekrštaju sve što ima padne na pamet, od  „Partizana“ do hale sportova 15. septembar  sve je moguće, ali samo  u 3D formatu.

Uporni ne odustaju od SPC i rešenja Vlade Slavice projektanta  ARENE Beograd, i posle četvrt veka funkcionalnije i jefitnije duplo od svake ponuđenje  Valjevkama i Valjevcima.

Loznica, koliko li puta manja od  Valjeva dobija na poklon od vlasti evropski  moderan fudbalski i još jedan atletski stadion.

A u Valjevu teren na Krušiku je razvaljen, niko ga ne održava, a toliko mu malo treba da se povrati u život.

 Umišljena „gazdarica“  može da radi sve sve što pomisli. U fabrici, malo, malo pa desi se tragedija. _Žena umre iz čista mira na radnom mestu,  druga ostane bez vida, a geleri buše ruke i lome kosti nedužnim radnicima u priozvodnom lancu. Umesto  odgovornosti nadređenih, stižu nemušto sročena saopštenja sa inicijalima povređenih lica. Gde je poštovanje, jer nedužne žene, majke, supruge,  nisu najgori kriminalci i ološ, na taj način zaštičen od prepoznavanja i osude u javnosti.

U valjevskom svetu fudbala, do danas milenijumska štetočina nije pozvana na odgovornost zbog zla nanetog valjevskom fudbalu. Ali niko ne daje za pravo nasledniku najvećeg centra troška u poslednjoj deceniji u svetu, da kuka i leleče, što nasleđeni kosturi, i dugovi ispadaju iz mutantovog ormana.

I zato Roki putuj u svoj svet prodaji fudbalera, i ostavi mutanta Valjevcima da ga sami sahrane ili vrate u život!

   Valjevo će preživeti sva decenijska poniženja, vlasti, od otimanja Pekare 15.septembar do završne privatizacije Valjevske pivare.

Neće ga usrećiti Rio Titno ni investitori iz zauvek  omražene nacističke Nemačke, posle zla i pošasti nanete ovom gradu u prošlom veku. Jednom prepoznat neprijatelj srpskog naroda,  što odela menja ali ne i ćud, sada bi za  20 % veću platu od minimalca, da zarobi i u roblje pretvori 1.000 i više Valjevki i Valjevaca. Kome treba prljava tehnologija da još više zagađuje i truje. A, na dobrom putu je da stigne baš u Valjevo.

Ali kroz Metalac Valjevo se brani!

Metalac prkosi zlu što bi da ga pored Vaterpolo kluba Valis skrajne i vrati na marginu.

Užice ima svog Vladimira Đokića, spremnog da pronađe, klicu dobra u okupaciji zla. Valjevo je svog proteralao jer je bio skup.

Ali  sve što je najbolje nema cenu.

A dok ne bude kako biti mora, na putu do istorije valja podržati Branislava Ratkovicu, i momke koje vodi.

I pored svih nedaća Uroš, Ibrahim, Dafi, Marko, Riki, Stefan, Radoš, Nemanja... i od skora kakav „bombaš“ i vatra na terenu,  „ludi“ Andreja, pokazaju da mogu svakoga da počiste u KLS. A na putu do slave sledi im OKK Beograd, Vršac,  Zlatibor, i Spartak u gostima, a Zemun, Novi Pazar i Sloga u Valjevu. Šest a možda i „samo“ pet pobeda donose titulu. Ali, o tom po tom. Metalac deli prvu poziciju sa Zlatiborom, sa po 18 pobeda. Slede Vojovodina i Spartak sa 15 trjumfa.

Najvažnija je prva utakmica što sledi, a to  je staru dobri derbi sa OKK Beogradom u prestonici 7.marta. I zato:

NAPRED NAŠ ŠAMPION,  NAPRED METALAC!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas