Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"OTETO JE PROKLETO" UVEK JE BILO I BIĆE Featured

MEMIMG I STEPAto ABA liga U odsustvu devastiranog klupskog srpskog fudbala, košarka na crno-beli pogon dominantorski hara, iako iz predgrađa i još odnekle daju sve od sebe da "ugase požar" iz Arene, i već viđenih pola miliona crno belih "piromana" što napraviše vulkan od  "potpaljene"  Evrolige. 

Nije neskromno reći, Partizanu se sa Željkom Obradovićem, pored trogodišnje licence smeši, posle "kupljene" vajld  karte" za ulazak u Evroligu, repriza Pariza 2010,  odnosno  fajnal-for narednog maja.

Uspesi su posledica prepoznatog kvalitetnog rada, posvećenosti i odgovornosti na svim nivoima. Partizan je nova potvrda ,da je sve ima rok trajanja,  ali i da   je uvek  "oteto bilo prokleto".

Za razliku od fudbalskog kluba, na korak do nestajanja, u košarkaškom, momci iz Partizana igraju nestvarnu sezonu. Sve propuste i nemoguće poraze su izbrisali, fantastičnim serijom u protekla tri meseca, 14:5 u Evroligi, i 13:0 u Aba ligi.

pfckk

  U narednih nedelju dana u prilici su da dobace do 5-og, mesta pred četvrfinalnu seriju Evrolige. Za siguran plasman u TOP-8 crno-belima je potrebni samo da pobede Atinjane, Panatinaikos 14.aprila, bez obzira na ishode mečeva  svih rivala. Fener i Makabi izgube li oba meča do kraja, biće iza Partizana, dok Baskoniju, Žalgiris i EFES, čak i dve pobede možda ne vode u TOP-8.

Crveno belima, sa promenjenim imenom FMP-a je došao, da li samo ovosezonski,  kraj u Evroligi.

Sve šanse za TOP-8 su prokockali i gornja granica im je  11. mesto, mada mogu upisati još jedan očajni plasman, izgube li naredna dva meča u Beogradu.    

A šta sve nisu preduzeli u nadobudnoj huškačkoj i antikošarkaškoj kampanji  da naude Željku Obradovića i da zaustave crno-bele. Krenulo je od besmislenog vređanja zdravog razuma, da Žoc, Savić i Bodiroga  komanduju Evroligom, i "cinkare" FMP-2, odnosno  ruše "ponos Srbije. OČajni u svojoj prezemnosti stigli su očekivano do neplaćenog  partizanovog poreza državi, garniranog nebuloznim saopštenja gubitnika. Klub provaljen u pokušaju varanja  Evrolige, pojavom lica iz Železnika na televizijama od "posebnog značaja", pokazuje zašto je tu gde je.

Poslednji gaf i suludi atak, podnošenje krivične prijave protiv ponajboljeg centra Evrolige Matijasa Lesora, se završio očekivano, krahom. Guranje i udaranje provokatora Petruševa na kraju derbija u Areni, sud nije prepoznao kao kriminal i rasizam.

I bez "kamerunca" Partizan je u pustom i zaključanom Železniku počistio  FMP-1. 

Aleksa Stepanović u Metalcu kod Vlade Đokića skeniran  kao izuzetan potencijal, neprepoznat u Partizanu, sa najboljim igračem Metalca ove sezone Čarlsom Meningom Juniorom, nije mogao da sruši Partizan, iako su baš ova dva momka bila poslednji adut, da se "ponos" zna se koga, ipak domogne prvog mesta u ABA ligi, pre doigravanja u plej-ofa.

FMP MENING

Kampaco juri i dalje vetar u planini, a kola su se slomila na Valjevu i na Metalcu.

Do odlaska  Meninga, već viđeni šampion KLS je obezglavljen. Pored Meninga otišao i drugi amer Dafi, a pre njega i trener Ratkovica. Valjevski klub sa  budžetom od 17 miliona od Grada  naredne sezone, i bez trenera, ako ne bude tektonskoh poremećaja, siguran je B ligaš.

Dok država gura milione evra tamo gde misli da treba, danas biti predsednik Metalca, i investitor  čistog  gubitka, a za to trpeti prozivke i uvrede, od "prepametnih"  besposličara i klošara, treba da si stvarno lud.

Ali ponovo  ističem "oteto je oduvek bilo prokleto"

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, a u Srbiji klupski  fudbal je na izdisaju.

Za razliku od klupskog u kome se pita zna se ko, reprezentativni srpski fudbal živi, i pored sramnih izbora u FSS.

Bušena iznutra sa na  silu nametnutim Grujićem, Đuričićem i Ilićem, kad je sve bilo gotovo, barut omirisa  još uvek neprodati Eraković, Srbija je pobedila odličnog protivnika u Podgorici, u kvalfikacijama za EP. 

Mitrović je morao sam da se rve, sa nekada crno-belim Madriđaninom Savićem. Borba je trajala sve dok Vlahović, potpomognut Živkovićem i Sašom Lukićem, sa preostalom dvojicom nekada crno belih bisera Pavlovićem i Blekijem Milenkovićem, nije osigurao trijumf, plus najmanje milionče evrića. Treba popuniti  kasu FSS, ispražnjenu zbog vanrednih troškova, i pomaganja miljenici i raspalom Partizanu, u kome jedino opstaje trio VVV. Dvojica su vidljiva, tu su i  dalje,  uprkos neviđenoj izdaji i upropaščavanju FK Partizan. A, treći  je "nevidiljiv i nedodirljiv".

Bilo je i ono čudo nebesko, nevidljivi F-117 moćno do 27.marta 1999, dok ga Neva nije  zveknula i "spustila"  na njivu u Buđanovcima.

I dok gledamo apsurd da trener šampion, još od prošlog avgusta, "leti" sa Marakane, menja ga zvezdin dželat  iz Izraela, nameće  se nedvismisleni zaključak ko u Srbiji osvaja fudbalske titule, a da loptu i ne pipne.

U takvom apsurdu srpskog fudbala gledamo engleski,  i to za samo 600 miliona evra, zna se od koga uzetih, i zna se i zašto.

Nećemo videti Mitra u Fulamu verovatno nikada više, posle najnovije FA žalbe, i iživljavanja krvožednih moćnika, za novu osudu od  8 utakmica neigranja. Mitar je u afektu grdio, vređao i gurnuo sudiju šakom u rame. Ni ta kazna nije dovoljna, traže moćnici da se poveća, kao da  pljunuo ono, po sred lica, uvredio na rasnoj osnovi, ili šta god već  požele da kažu tužitelji.

Interes države Srbije da  gleda Premijer ligu za 600 miliona evra. Cifra je  identična onoj potrebnoj da se napravi nacionalni stadion u Surčinu.

A za te pare, tih  600 miliona za tv prenose engleskog fudbala, u ovoj i ovakvoj Srbiji, autoputeva i nemačkih i ostalih investitora, mogli bi napraviti još 20 stadiona poput onog u Loznici, sa 8.000 plavih sedišta, iako je klupska boja Loznice, oduvek bila  zelena. 

U gradu, danas samo sa 20-ak i kusur hiljada stanovnika, tek nešto manjem, samo  4 puta od Valjeva, je srušen stadion na Lagatoru  od koristi za mačke, vrapce, svrake, i gavranove, boga mi i kokoške iz obližnjih sokaka i avlija. Novoizgrađeni će u maju svečano biti otvoren,  finalom Kupa Srbije u fudbalu.

Loznica administrativnim putem igra fudbal u tzv Prvoj ligi, i kako stvari stoje ispada naglavačke u Treću ligu. Ali tu je loznički zet, da pored evropskog stadiona, i prelepe hale sportova, pogura tazbinu i u atletici. Pravi se atletski stadion. Stićiće  zetonja da pomogne i košarku, do sada viđenu isključivo na na regionalnom novou.

Sa dva Valjevca Igorom  Đukovićem za većinu aktuelnih u Metalcu danas i sa tri treninga nedeljno baba roga, te mlađanim  Davidom Ivkovićem, i ljudinom  Nikšićaninom i valjevskim zetom  Dragomirom Marojevićem, Loznica je preko Kraljeva, Priboja, Užica, Bajine Bašte, Ivanjice, Prijepolja, Nove Varoši, nisku uspeha okončala u plej of trci. Zeleni su počistili, Svilajinčane, Račane, Veliku Planu i konačno Jagodince. Trijumf  od 78:60 u Lagatoru bio je dovoljan da  momci u Jagodini i pored poraza 101:104 podignu šampionski pehar.

igor bre

Zeleni, iz, na silu grad sporta, trenutno su iznad Valjeva, a uz rame  Šapcu, igraće naredne jeseni  u trećem rangu, Prvoj B ligi. Pomoć lozničkog zeta neće izostati.

Valjevo ima halu sportova u 3D formatu, nalik na kutuju za cipele. Nema je dakle, kao što nema ni zatvoren bazen, ali ima generalni projekat sa sve studijom izvodljivosti iz 1997. Vlade Slavice, projektanta ARENE BEOGRAD. Sportsko poslovni centar Valjevo sa sve zatvorenim bazenim i danas košta duplo manje  od 3D "kutije za cipele" bez zatvorenog bazena!

Valjevo ima svoj vaterpolo klub Valis,  danas najmoćniji sportski kolektiv  u gradu, pod ruku sa kragujevačkim Radničkim i Šapcem.

Stižu u Valjevo investitori iz Nemačke,  u najavi, vredni za sada samo 130 miliona evra. Europejac Viktor Orban je otkačio "ladno" bez okolišenja u svojoj Mađarskoj, moderne kolonizatore, jer želi jaku i moćnu  domaću privredu.

Valjevski Krušik je pred generalnim štrajkom. Radnici, a ko bi drugi bio su na udaru. Vređanje ljudskog razuma i bezočne  pretnje i ucene su oproban scenario. Sirotinji raji je dogorelo do nokata, posle silnih pogibija i ranjavanja na radnim mestima. Strpljenje je na izmaku,  još uvek samo posmatrača svoje propasti.

Nema Valjevo što Loznica imade.

Ima samo nadu da može bolje, od NIČEGA.

A ništa i očaj traju, čak 33 godine. Predugo baš, i to sa tendencijim da se otimačina intenzivira  jače,  bolnije, najbezočnije.

A sa onih 600 miliona od Premijer lige koliki bi nam bio stočni fond.

Koliko bi bilo zasađeno i koliko bi rodilo šljive, maline, trešanja, jabuka, kajsija... koliko bi požnjeli tona pšenice, obrali kukuruza.

Taman da hranimo pola Evrope, zdravom hranom.

Ali to za sada nije u planu, ali možda i bude jednog dana.  Možda če vam to reći anketari što vam kucaju na vrata i pitaju: " A  vi kako te"

Oteto je  oduvek bilo prokleto, posebno kad beda i bolest haraju, jer NATO agresija 99-e sve intetenzivnije naplaćuje svoj danak.

A da se zna, karma je čudo, i niko joj još nije izmakao!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas