Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PREDSEDNIK U POPUČKAMA, STIGLA OBEĆANJA, A RADNICIMA KRUŠIKA VEĆE PLATE Featured

Bizerb2 20 4 22

Predsednik SR Srbije  Aleksandar Vučić prisustvovao svečanom otvaranju pogona nemačke kompanije Bicerba(Bizerba), u industrijskoj zoni u Popučkama kod Valjeva. Slučajno ili namerno 20.april je rođen, najveći  zlotvar u pošast  20.veka, nacista Adolfa Hitlera(20.4.19889).

Nemačka kompanije "Bicerba“ (Bizerba), spada među codeže proizvođače vaga i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja u tehnologiji vaganja, sečenja i etiketiranja proizvoda. Investicija je vredna oko 30 miliona evra. Kompanija je osnovana još 1866., a u pogonima u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD zapošljava 4.300 radnika.

Grad Valjevo poklonio je 2020. godine Republici Srbiji, ona  nemačkoj kompaniji 11,8 hektara u industrijskoj zoni. Vlada Srbije je dala vlasnicima Bizerebe subvencije od 4,5 miliona evra.

Vlasnik i generalni direktor "Bizerbe" Andreas Kraut najavio kje da će za koju godinu biti 300  zaposlenih.

Mi ćemo uložiti 21 milion evra, poručio je vlasnik nemačke kompanije, koja postoji već 6 generacija. Od države Srbije Nemci su dobili zemljište, put, struju... a Valjevo obećanja  predsednika.

Bizerba av

"Valjevo od 15. oktobra dobija  gas, prvo za nemačke kompanija, a posle i sam grad... Za manje od godinu dana od Valjeva do Beograda putovaće se 50-55 minuta, Ostaje da od Valjeva napravimo veliko železničko čvorište, uradićemo prugu Valjevo-Vrbnica, odnosno crnogorska granica. Ovde u Valjevu čujem kritiku oko Opšte bolnice. Za razliku od drugih,  prethodnih 45 godina ništa nisu uložili, mi radimo idejni projekat i završićemo ga u julu. Kasnimo tri meseca jer smo projekte morali da menjamo zbog toga što ćemo da gradimo mnogo više nego što smo mislili, izgradićemo 77.000 kvadrata najmodernije bolnice, po ceni od 90 miliona evra. Gradićemo i novu malu halu od 15 miliona evra, jer nikome nije palo na pamet da je gradi", poručio je Vučić i zaključio da svi znaju čega nema, ali ne žele da uporede sa onim čega ustvari nikada nije ni bilo.

Zanimljivo je da je istog dana 20.aprila, posle  izlaska radnika sa svojih radnih mesta, i jednočasovnog štrajka upozorenja  ispred Upravne zgrade fabrike, dan ranije,   Štrajkačk i odbor i rukovodstvo HK "Krušik" Valjevo našli zajednički jezik.

krusik strajk 19 4 22

Eksresno je postignut je sporazum o  povećanju zarada zaposlenih do kraja 2023. godine.

Od juna, svakog meseca slede jenokratna povećanja. Neto isplata  će biti veća 8.000 dinara za najniže grupe složenosti posla, a do 4.000 dinara za najviše grupe složenosti, što je mora se priznati  svjevrsni apsurd.

Uoči Uskrsa je uplaćen jednokratno neto-iznos od 5.500 dinara, za najniže grupe složenosti, a 2.500 dinara za najviše grupe složenosti. 

krusik plate

Usvojenim sporazumom primat je dat finansijskoj podršci socijalno najugroženijim kategorijama.  Stav rukovodstva i Štrajkačkog odbora je da zajedničkim naporima, treba stvariti uslove za povećanje obima realizacije ugovorenih poslova, što otvara mogućnost rasta zarada zaposlenih u narednom periodu, potvrđeno je  iz HK Krušik.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas