Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oks Kad u najranij...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IN MEMORIAM LJILJANA KECOJEVIĆ Featured

ljilja kecojevic

U Valjevu je 21.aprila umrla novinar Ljiljana Kecojević(1947-2023).

Rođena u Novom Sadu, stigla sa porodicom u Valjevo, i završila  Valjevsku gimnaziju 1966.godine. U leto 1970. diplomirala  je žurnalistku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Po završetku fakulteta, radila je  kao stipendista, u Radio televiziju Sarajevo, a od  1. marta 1971. godine postaje večni i najbolji novinar Radio Valjeva. Nosila je breme odgovornosti kako dolikuje najboljoj   najposvećeniijoj  neponovljivoj, novinarki, do odlaska u penziju 2012. godine. Uređivala je političku i kulturnu rubriku, borila se sa sugrađanima i imenjakinjom Ljiljak, za lepše i bolje Valjevo u "Slikama grada". Bila je večni zamenik glodura. Vešto je izbegavala zamke i  prljavštinu nadolazećeg  najprizemnijeg politikanstva,  "ubačenog" u prvu i najmoćniju medijsku kuću Grada, Regiona i Zapadne Srbije, posebno intenzivirane  od druge polovine  poslednje decenije 20. veka.

Ljilja je delaila sudbinu svojih radijskim kolega, proteranih iz svoje kuće prljavim politikanstvom sps-a, besmrtnim borcima za slobodno, nezavisno i čestito novinarstvo, na žalost pokojnima, Zdravkom Rankovićem i Brankom - Džanom-Vićentijevićem. Pokazala je sa kolegama kad je "grmelo", da je tv novinarstvo "mala maca za radijsko.  

Svoje izuzetno nivonarsko umeće demonstrirala je i kao urednica  "Tešnjarskog glasonoše".

Ljiljana Kecojević je za svoj rad i  izuzetan novinarski opus nagrađena godišnjim Nagradom Radio Beograda, Plaketom i godišnjom Nagradom Grada Valjeva.

U mladosti se bavila glumom u Amaterskom pozorištu "Abrašević", ("Banović Strahinja", "Mizantrop" i druge predstave), a bila je član studentskog KUD "Žikica Jovanović Španac" u Beogradu.

Ljiljana Kecojević je svojim novinarskim opusom, emisijama, komentarima,  osvrtima, posebno reporterskom obraćanjem sa velikih i "malih" događaja,  pokazala zašto je iznad svih u radijskom obraćanju slušaocima. Ono što je Jordan Ivanović bio u sportskom novinarstu, Ljilja Kecojecić je bila u kulturi. Sa Ljiljanom Ljiljak, Ankom Šupić i Svetlanom-Cecom-Mitrović bila  je neponovljivi deo ženskog kvarteta Radio Valjeva. Mlađe kolege rado je upućivala u tajne novinarske misije. Diskretno im je nametala samo njoj svojstveni  stila pisanja, valjevski govor, dikciju, i najvažnije neutralnost u  stavu o aktuelnim događajima, s uvek prisutnim ličnim pečatom.

U novinarskom veku Ljilje Kecojević su su imali svoje mesto od Tita do Đinđića, od Desanke, Ljube, Pulike, do Belog Markovića. Znala je da sa sportkim legendma ispriča najlepše priče. Dva rata" koliko poplava, zemljotres, koliko festivala, pozorišnih predstava,  izložbi... sve je ispratila Ljilja, a posla je bilo, ne za jedan, nego za tri  novinarska veka. 

Ljilja je bila posvećena novinarstvu, umetnosti, sportu, ponosna na braću košarkaše, Bana i Vojicu. Uvek je bila spremna da došapne važnu novost iz i pikanteriji iz košarke, iz prve ruke, kolegi iz sportske. Bio je i ostao  poput nje, sa identičnom diplomom žurnalistike sa beogradskog FPN, zaražen zahvaljući baš njoj, Ljilji Kecojević, traganjem za istinom, i svemu što bi  marginalizovani sport izvuklo iz blata, i dalo mu na značaju.

Ljilja je bila je kraljica putovanja, a pasebna ljubav su joj bile knjige. Na hiljade je pročitala i rado ih preporučivala prjateljima i kolegama.

Otišla je kraljica žurnalizma u nebesku šetnju putem svetlosti, persona grata   srpskog navinarstva, časna, poštena i svoja, bez najmanje trunčice i sumnje da se o bilo koga ogrešila.

Čovek, pouzdan saradnik i prijatelj, Ljiljana Kevojević ostaće  upamćena kao nikosličan pre i posle nje. Novinar kakvih danas nema, dobra vila valjevskog i srpskog novinarstva,  veliki borac, mile duše i čistog srca,  iskreno  posvećena istini, pravdi  i ljubavi. 

Valjevo je volela, i nikada ga nije napustila, a mogla je. Radio Beograd je vapio za glasom i novinarskim umećem Ljilje Kecojević iz Radio Valjeva.

Njen Tešnjar, Valjevo, Valjevke i Valjevci je pamte po neprolaznoj lepoti. Izvirala je iz iskrenog pogleda, glasa, srca, njene duše, i rasla svakom godinom koja prođe. 

Valjevo ne sme zaboraviti Ljilju Kecojević!

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas