Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ODLAZAK KRALJICE ROKENROLA TINE TARNER Featured


tina tarnerrrSimbol rokekenrola, popa, soula, bluza  Tina Tarner(84), superzvezda dva veka preminula je u Švajcarskoj 24.maja.

Tina je protekle dve decenije živela u Švajcarskoj. Pre jedne decenije  počeli su da se nožu zravstveni problemi. Tina se  borila lavovski, nikada od života  nije odustajala od života. Od svojih obožavalaca i publike se oprostila prošle nedelje, svesna da je kraj blizu.  

Postala je slavna posle nastupa sa mužem Ajkom tokom 60-ih prošlog veka, kada nastaju hiotvi ut Proud Mary, River Deep, Mountain HighPosle 16 godina braka, terora Ajka, se razvela i počela solo karijeru.  

Pevčaka magija kreće 80-ih, a već prozvana kraljica rokenrola, osvojila je publiku  smelim, razigranim i nestvaro prirodnim nastupima, naravno pre  svega  moćnim grubim glasom.

U svojoj karijeri prodala je više od 100 miliona ploča, a nagrađena je i sa dvanaest Gremija. Tina je imala svoju zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih i dva puta je uvrštena u Rokenrol kuću slavnih 2021. a prvi put j sa Ajkom 1991.

Kada je primljena kao solistkinja, iz Kuće slavnih su saopštili da je „proširila nekada ograničenu ideju kako crna žena može da osvoji scenu i bude i trafo stanica i multidimenzionalno biće".

tina t

Mlađe zvezde Bijonse, Dženet Džekson, Džanel Mone i Rijana su bile pod uticajem  super zvezde Tine Tarner,  ikone stila i nestvarnog šarma.

Tina je rođena u Tenesiju u porodici zemljoradnika.  Postala je poznata  kao jedna od pratećih vokala u bendu muža The Kings of RhythmNizali su se hitovi poput Nutbush City Limits iz 1973. godine, o malom gradu u kom je Tina rođena. 

Ajk joj je promenio ime od Ana Mej Bulok u Tina Tarner - tu odluku je doneo bez njenog znanja, što je samo jedan od primera koliko je mogao da utiče na njen život. Tina se prisetila traume koju je pretrpela tokom njihove veze u memoarima iz 2018. „Moja ljubavna priča". Seks  sa pokojnim muzičarem je bio  „vrsta silovanja" rekla je Tina.

„Koristio je moj nos kao vreću za udaranje toliko puta da sam osetila ukus krvi koja mi je tekla niz grlo kada sam pevala", napisala je Tina.

Pošto je pobegla od nasilnika, nastavila je da gradi karijeru i postala jedna od najvećih pop i rok zvezda 80-ih i 90-ih, sa hitovima kao što su Let's Stay Together, Steamy Windows, Private Dancer, pesmu iz filma o Džejmsu Bondu Golden Eye, I Don't Wanna Fight i It Takes Two duet sa Rodom Stjuartom. Pevala je i  sa Ramacitijem, Mik Džegerom... 

Poslednju deceniju Tina se borila s teškim bolestima. Najpre je 2013. doživela moždani udar, a 2016. joj je dijagnostikovan rak debelog creva. Zbog visokog krvnog pritiska, imala je problem i sa bubrezima.

Tina Tarner je preminula 24. maja u svom domu u Kusnahtu u Švajcarskoj. Iza sebe je ostavila dvoje dece.

Velika Šer(Cher) je bila jako bliska sa Tinom Tarner.

Možda nije dobila svaku bitku, ali se borila u svakom ratu. Borila se za sve stvari u koje je verovala. Ona je jedna od velikih umetnica naše generacije, u rokenrolu. Nije bilo nikog poput nje i ne postoji niko ni približno onome što je ona bila."

Na kraju bile samo dve  žene "savršene prijateljice jedna drugoj", smatra Cher, napominjući: "Ponekad mi je davala puno snage, a i ja sam njoj."

Valjevci i Valjevke su imali sreću, zadovoljstvo i čast da žive sa "svojom" Tinom Tarner. Ciganka sa Baira, svoju nacionalosnot je kao i brat, ponosno isticala MIlena Gračanin, kći čuvenog umetnika-viloniste Perice,  sestra  šansonjera Mikice, preminula je pre dve godine. Moćnim glasom, energijom, stasom,  nastupom, neodoljivog šarma,  podsećala je na Tinu Tarner. Sasvim  normalno, jer  je osećala i želela bliskost. Tina je bila Milenin idol i najveći muzički uzor.  Milena se trudila  da kao Tina bude vrlo jednostavna, prirodna žena, a Bog joj je dao muzički talenat  i posebnu, vatrenu moćnu  boju glasa. Milena se uverila da sme da pokuša da bude deo stvarnosti  kraljice rokenrola, posle upoznavanja na  poslednjem koncertu  Tine Tarner u  Srbiji, u Zemunu 1990. godine na stadionu "Galenike". 

Tinin  portparol je  potvrdio je u sredu smrt kraljice rokenrola, otkrivši da je umrla mirno nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu u blizini Cirihu u Švajcarskoj.

U aprilu 2023. je u prevodu na srpski jezik objavljena i knjiga "Moja ljubavna priča" u izdanju "Sezam buka", u kojoj Tina Tarner govori o protekle dve decenije svog života u Švajcarskoj, uz svoju najveću ljubav - Ervina Baha, kog je upoznala još 1986.godine godine.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas