Menu

zaglavlje

JANUARSKA PREMIJERA POTVRDILA DA SLEDI GODINA ODBOJKAŠKOG PREŽIVLJAVANJA

JANUARSKA PREMIJERA POTVRDILA DA SL…

foto ok va014 U svetu o...

U ALEKSINCU OBEZGLAVLJENI METALAC BEZ SRCA NEMOĆAN

U ALEKSINCU OBEZGLAVLJENI METALAC B…

  Radni dan osakati...

NAJLEPŠA NAJAVA SVETOSAVASKE TRKE SREBRO  MARKOVIĆA U BEOGRADU

NAJLEPŠA NAJAVA SVETOSAVASKE TRKE S…

foto vak014  Na otvo...

SPECIJALKA ZA TUTULE VALJEVKA TANJA GRBIĆ U MAĐARSKOJ

SPECIJALKA ZA TUTULE VALJEVKA TANJA…

Valjevka Tanja Grbić(31...

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U SUBOTICI

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U…

U Subotici na prvom Kupu ...

DVA FINALA ZA PIONIRKU I KADETA SK "VALJEVO 1880" U KVALIFIKACIJAMA ZA KUP SRBIJE

DVA FINALA ZA PIONIRKU I KADETA SK …

Streljački klub Valjevo p...

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI  JUBILARNO 10. VALJEVSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI…

"Bogojavljensko plivanj...

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC NA SVU ZLOBU I PAKOST SLAVI!

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC…

Na Krstovdan dva sata koš...

OD GRADA VALJEVA  ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!?

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE…

Tumačenjem i primenom kri...

IN MEMORIAM  MILOVAN STEPANDIĆ - STEPI

IN MEMORIAM MILOVAN STEPANDIĆ - ST…

Rođeni  Šapčanin M...

Prev Next

ČESTIMO NOVU 2020. GODINU I ŽELIMO VAM SREĆAN BADNJI DAN I BOŽIĆ NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK, NEIMARI HK KRUŠIK VALJEVO

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

COPY: VLADA SLAVICA, PASTE: VALJEVSKA ARENA ! Featured

arena va

Posle  toliko godina iščekivanja i nade da će biti izgrađena Valjevska Arena,  strpljenju izdaje i najupornije.

Reč struke, najkompetentnijeg, arhitekte Vlade Slavice, projektanta  Beogradske ARENE, otkriće vam tajnu da li je  "nemoguća misija" ipak moguća.
Struka i znanje  ponudiće Vam istinu drugačiju  od svih   "istina" interpretiranih od 2.000. do danas.

Pitanje svih pitanja, da li i zašto Valjevu treba "ARENA" ili hala sportova po najnovijem u nizu do sada predočenih, ali nikada realizovanih projekata, a kada vreme za to dođe i po kojoj ceni, otkrićemo tajnu o NEVEROVATNO NISKOJ CENI , u odnosu na razrađeni sistem "SAMO KRENI PA KOLIKO KOŠTA KOŠTAĆE".

Podsećamo valjevska priča počela je  podizanjem  privremenog  objekta 1973,  hale sportova "15.septembar". Na novi korak se čekalo do 1997. kada je urađeno idejno rešenje SPC "ARENE" VALJEVO.

Godinu dana  kasnije izliven je  temelj za buduću Valjevsku Arenu.
Od tada do danas umesto "Arene" do neba su rasla najpre negacije, a potom  samo  prazna obećanja, zasnovana na neistini, izgubljenom vremenu, bačenom novcu i ko zna koliko  preprojektovanih i ponuđenih "racionalnijih" projekata.

Izostao je ciivilizacijski  poziv   tvorcu izvornog rešenja, makar za razgovor, analizu i konsultacije, šta bi bilo najcelishodnije rešenje.

Protraćeno je  uzalud 17 godina.

"Autoglova" je bilo previše valja konačno odigrati  utakmicu, ali je i dobiti.

Nekad su neki malo  veštiji  znali da  u politici profitiraju zahvaljujući  tuđim delima, poput projekta (Beogradska Arena).

Na isti način bi i u Valjevu  predstavnici naroda bez dileme MORALI da opravdaju UKAZANO poverenje.

I baš  u takvoj utakmici mudrim  pobedničkim potezima da  konačno  budu  prepoznati  važnost i HITNOST izgradnje "Valjevske Arene"

Da li po “megalomanskom” projektu idejnog tvorca Beogradske Arene, arhitekte Vlade Slavice, a na zadovoljstvo  finansijera gradnje,  Valjevki i Valjevaca, ili po nekom drugom projektu poput  onog po kome je građen beogradski Pionir, na čijim uzdužnim tribinama je poželjno biti samo ako nemate problema sa centrom za  ravnotežu, nije teško zaključiti.

Pored Muselimovog konaka, utočištu okovanih  kneževa Alekse Nenadovića i Ilije Birčanina, uoči Prvog srpskog ustnaka 1804, Kule Nenadovića, podignute desetak godina kasnije, i monumentalnog spomen obeležja simbolu svetskog otpora fašizmu i nacizmu, u liku heroja Stjepana  Steve Filiovića, Valjevo danas ima premalo prepoznatljivih sadržaja dostojnih pamćenja  novih generacija.

sf

 I DISKRIMINATORSKOM voljom (ne)ljudi  Valjevo je od 1992. bilo pod sankcijama, bombardovano 1999,  ali je do 2.000. godine imalo kakav takav, ali svoj život. Usledio je period neverovatne pljačke decenijama stvaranih i podizanih privrednih potencijala.

Nestajali su jedan za drugim,  prehrambeni gigant "Srbijanka", građevinski "Jablanica, fabrika nameštaja "Stefil", Modna konfekcija "Uzor", štamparija „Milić Rakić“ kožara „Milan Kitanović“, fabrike Gradac, Elind, autokuća Strela, Remont, Termovod, Krušikove Armature, Tekstilne mašine, Akumulatori, trgovina Diva, lider u ugostiteljstvu Sloga, pekara „15 septembar“...

12 remont istok

Odgovorne za pljačku veka Zakon "štiti! a groblja nekadašnjih fabrika su tužan podsetnik na zlo i pošast u Srbiji u prvoj deceniji 21. veka.

remont 14 ograda

12 remont istok

"Put u kapitalizam" do  uništenja svega što je privređivalo  bio je popločan  dobrim namerama, nažalost kao i onaj u pakao !

Danas još uvek NIKO JOŠ  NIJE OSUĐEN, za neverovatan kriminal i pljačku, a na volšeban način  POJEDINI ZAŠTIĆENI stečajni upravnici - milioneri, "overivači" neviđenog pljačkaškog pohoda i dalje  vršljaju Srbijom i Valjevom!

Iako  u toj meri OPLJAČKAN  za  grad Valjevo još uvek ima nade!

Valjevo  ima i može da iskoristi šansu da na  krilima milenijumskog uspeha košarkaša Metalac Farmakoma, ispuni obavezu i ostavi KONAČNO trag  u 21. veku, a Valjevke i Valjevci, ne sutra,  ali moguće je čak i za manje od godinu dana dočekaju TRENUTAK da kroče u svoju "Arenu".

Kompetenti  kažu potrebno je samo jedno "izvesti mat u tri poteza” moguć čak i posle 17godina !

va arena2 Dobitna projektantska kombinacija postoji, a laici  skloni podršci lošeg "prekomponovanja" konačno moraju odustati od “jeftiniji, brže, gradnje" i dozvoliti da građani Valjeva svojim novcem  plate, ili to učini grad javno privatnim partnerstvom, a moguće su i donatorske akcije, uglavnom počne  realizacija " megalomanskog" projekta, SIGURNO SAMO PO DUPLO PO NIŽOJ CENI OD TRENUTNO PONUĐENE .

Bez osećaja za vreme, i koliko puta do danas  izrečeno obećanja bez  pokrića, podsećanja radi,  taj novi prekomponavni sportski objekat nije odočekao prve sportiste 2015. godine, iako je koliko puta  već najavljeno !

arena 15 01

arena 02

Trag da se radilo postoji, ali na ostacima porušenog  dela temelja izlivenog 1998. za Arenu. Pre par godina  naliven je novi beton. Umesto ranije okruglog temelja sada je formiran novi u obliku pravougaonika.

ARENA VALJEVO 7 12 08

Kaže naš narod treća sreća!

Sportsko poslovni biser grada na Kolubari, Valjevska Arena, delo Vlade Slavice još uvek može da postane jedan od simbola grada na Kolubari.

Beogradska ARENA je počela da se gradi krajem 1991. a otvorena je posle sankcija, Nato agresije, tek 31.jula 2004. godine.

I danas je simbol Balkana !

Rađena je po ugledu na čuda tog vremena dvorane “Bersi”(fotografija ispod) u Parizu, “San Đordi” u Barseloni, Šefild i Birmingen u V.Britaniji, ali i najpre izgrađene Hjuston Arenu sa 45.000 mesta, ili Arenu Alamo sa 60.000 mesta u SAD.

bersi

Projekat arhitekte Vlade Slavice i saradnika pod šifrom “T 2000” je predstavljao najbolje idejno rešenje buduće “Arene”, i to u  konkurenciji eminentnih imena, poput akademika Ivana Antića iz Beograda i sarajevskog akademika arhitekte Ivana Štrausa, zatim beogradskih arhitekata Milana MItrovića, Svetislava Ličine, Miodraga Mirkovića, i Tome Garevskog arhitekte iz Pariza.vlada SLAVICA u areni

Posle 17 godina i dalje je moguće "čudo neviđeno" u Valjevu jer više nema  "balerine" u odori ministarke Omladine i sporta, sada uhlebljene na debeloj plati u Evropi, a  drskoj da u nesrećno vreme po Valjevo, Valjevke i Valjevce “proceni” sa aktuelnom vlašću da je Valjevska "ARENA"  preskup  megalomanski  sadržaj nepoželjan u siromašnoj Srbiji, i opustošenom Valjevu.

Šta je potrebno umesto velikog neznanja manifestovanog kroz potrošen novac sa efektom NIŠTA, da Valjevska Arena bude ozbiljan objekat, zašto cena nije bauk, šta je projektni zadatak i ko stoji iza njega, za vas na najradosniji praznik Vaskrs govori idejni tvorac Beogradske “Arene” arhitekta Vlada Slavica, čovek koji je osmislio i “Arenu” u Valjevu 1997. i dalje na raspolaganju da pomogne kao prijatelj prijateljima, Valjevkama i Valjevcima.

 HRISTOS VASKRSE !

VAISTINU VASKRSE ! SREĆAN PRAZNIK !

 J

Media

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas