Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VLADA VRAĆA STARE CENE ZA  1300 PROIZVODA, ALI U HRVATSKOJ! Featured

Dok 

potrosacka korpa Posle najave, lično predsednika države da pojeftinjuje 20 proizvoda opšte potrošnje, hit su jeftini parizer, dva litra soka od jabuke, po ceni od 80 dinara, na poziv Vlade u Ministarstva privrede Reepublike Hrvatske sutra će na  hitan sastanak doći trgovci, povod su cene osnovnih životnih namirnica!

Predstavnici 10 najvećih trgovinskih lanaca u Hrvatskoj, od Konzuma do Lidla, Kauflanda, Interspara i Tomija, pozvani su sutra na sastanak u Ministarstvo privrede. Kako javlja JUTARNJI, država Hrvatska će tražiti od velikih trgovaca da većinu cena za neke od 1.300 namirnica koje se nalaze u aplikaciji „Kretanje cena” vrate na nivoe na kojima su bile 31. decembra prošle godine.

Predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma do Lidla, Kauflanda, Interspara i Tommija, pozvani su sutra na sastanak u Ministarstvo.

Sve se  dešava u trenutku kada Vlada uvodi novi paket mera pomoći ove nedelje. Postoji neizvesnost da li će i dalje svi podjednako dobijati subvencije za struju. Sagovornici bliski Vladi Republike Hrvatske, ne kažu šta će biti ako trgovci ne pristanu na ovaj njihov zahtev, već samo kažu da raspolažu svim instrumentima.

Prema podacima iz aplikacije „Price Movement”, evidentno je da je potrošačka korpa od više od 360 proizvoda kod nekih trgovaca, poput Tomija, od kraja prošle godine do danas poskupela za čak 5,8 odsto. U istom periodu korpa je skuplja u Konzumu za 3,67 odsto, a u KTC-u za 5,39 odsto.

Na primer, pet kilograma krompira u većini velikih tržnih centara skuplje je za čak 50 odsto u odnosu na 31. decembar prošle godine. Crveni luk je, skuplji za 73 odsto, a šargarepa za skoro 50 odsto!

U tom periodu i poslednjih šest meseci najviše je poskupelo povrće.

Ne bi loše da se i u Republici Srbiji reaguje na ovaj način,  a ne da sa  vlast podsmeva narodu, nudeći  parizer po ceni od dva evea iako je u Grčkojsamo 1,12 evra!

parizer

U Srbiji su hit zujalice. Kače se da spreče krađu  mlevenog mesa, putera, pa čak i na dohrani za bebe. Na policama poznatog marketa, koje su  pune  pakovanja dohrane za bebe, zakačene su zujalice. Razlog je, mogućnost krađe. Cene su od 3.260 do 2.500 dinara.„Obezbeđene dohrane“, se preskupe, čak duplo skuplja od one u Nemačkoj.

U Srbiji sa inflacijom većoj od Ukrajine u ratu, sve je duplo, samo ne jeftinije! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas