Menu

zaglavlje

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A VIDIĆ ,JOKIĆ I ARENA BEOGRAD SVETLOST SRBIJE

PIKSIJEVCI, DŽAJA, TERZA...MRAK, A …

U sveoštem bunuli i slepi...

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: KAZNE KLUBOVIMA, SUSPENZIJA TRENERIMA I J.I.

EPILOG TUČE NA KOŠARCI U VALJEVU: K…

 Komesar košarkaške ...

PRED  TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA VANJA MARINKOVIĆ PRVI SPORTISTA, KOJI JE DAO PODRŠKU INICIJATIVI "ProGlas"

PRED TRIBINU U VALJEVU 27.NOVEMBRA…

Podrškom "ProGlasu"...

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASNIK FABRIKE REZNIH ALATA ČAČAK

VALJEVSKI KING KOMERC POSTAJE VLASN…

Valjevski King Komerc p...

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ "ZABOLEO", TEK KOMŠIJE!

NAJGENOCIDNIJU NACIJU NOLE BAŠ …

  "Đoković je p...

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PROFESORA DR RATKA BOŽOVIĆA

ODLAZAK DUHOVNE SVETLOSTI SRBIJE PR…

Omiljeni srpski profeso...

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE 44 GODINE

SRBIJA ŠAMPION EVROPE U ŠAHU POSLE …

Šahovska reprezentacija S...

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA I PONIŽAVANJE KOŠARKE  NA VA NAČIN

PREPONOSNI NOLE, PREBIJANJE JOKIĆA …

Tri P obeležava vreme p...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ŠAMPIONI ABA LIGE ŠTUCAJU, SRBI KOLO VODE! Featured

metalac cibonaČast Šampiona Jadranske ABA lige aktera 15. sezone regionalnog takmičenja u 5.kolu spasavali su prvi pobednik Olimpija i najtrofejiniji Partizan. Posle ekspresnih pet kola za 10 dana srpski klubovi  sa 11 pobeda u 35 odigranih mečeva, već odskočili u odnosu na Slovence(7) te Hrvate i Crnogorce sa po  šest trijumfa !

Roker Ivan Dečak vezanih očiju doneo sreću Cedeviti u rušenju(74:72). prevaforizovanog branioca trofeja ožalbene bez efekta Crvene zvezde. Cibona je pregažena u Valjevu, Mega leks je demonstrirao silu u Zadru(81:76), Partizan je “popio” Nikšićko" u Pioniru(75:67), “zmajčeki”izlečili prehladu baš od "prehladnog Nikšićkog” aspirinom ala Krka(80:50). Aleks Marić, Kuk i Tadija Dragićević demolirali su u Celju debitanta Tajfun(80:61). U Skoplju “štrk”kljucnuio Igoekua(75:70), a u Valjevu veliki povratak Vladimira Đokića i pobeda Metalca nad simbolom Zagreba, Cibonom 77:61.

Danas je najsrećniji je sigurno hoš uvek  Veljko Mršić trener Cedevite, jer srušio je šampiona iz Beograda,a pred gostovanja Olimpijakosu i Budućnosti ekipa je podigla samopouzdanje na znatno viši nivo.

Babićevo slobodno bacanje kod 74:72 samo 2.6 sekundi pre kraja omelo je Radonjića da uzme minut odmora i preseli poslednji napad u polje Cedevite. Mekel je šutirao sa centra i promašio i to pošto se oglasila sirena.

Crnogorac na klupi beogradskog tima grmeo je na sudije, ne zbog dva puta suđenih koraka Mekelu u poslednj tri minuta meča, već zbog toga što lopta nije pogodila obruč, već samo u tablu, što znači da je trebalo prekinuti igru i dozvoliti Zvezdi da “mirno” odigra poslednje 2,6 sekundi meča !

U Crvenoj zvezdi tvrde da je načinjena očigledna materijalna povreda pravila i 100 posto su u pravu !

Novi sportski direktor lige, Crnogorac Žarko Čabarkapa prvi rešava žalbu, pa zatim ide u ruke novog direktora lige Krešimira Novosela, do juče direktora Cedevite!

Košarka praksa kaže nema neće biti nove utakmice , jedino mogu biti kažnjene sudije!

Pobedi Cedevite kumovao je eks partizanovac bek Nemanja Gordić (13 koševa, 6 iznuđenih prekršaja) kao i krilni centar Tomislav Zubčić (10 koševa, 3 asistencije), a posebna priča su junaci završnice meča Marko Arapović (7 koševa, 6 skokova), u Luka Žorić sa četiri koša kada je bilo biti ili ne biti!

Sreću je Cedeviti izgleda doneo muzičar Ivan Dečak iz grupe Vatra. Na poluvremenu, je doveden zavezanih očiju na parket sa slušalicama, pa je zapevao na radost navijačima Cedevite.

U petom nastupu u novoj sezoni ABA lige, Cibona je progutača četvtu gorku pilulu.

Trijumf valjevskog tima  obeležen je velikim povratkom na klupu Metalca, posle 7 dana, Vladimira Đokića !

Sa svojim lojalnim saradnicima sa klupe spemio je sjajnu taktiku za cibose, “nagažene” po celom terenu od prvog minuta, ali spremne na odgovor uz korišćenje veština iz borilačkih sportova. Od nekoliko preoštrih startova, samo su dva sankcionisana namernim faulom. Međutim ni žestina, ni “evropski” kriterijumj suđenja nisu sprečili valjevski tim da u najvažnijim periodima utakmice pokaže najviše i zgromi uvek veliku Cibonu.

Zagrebački tim lišen usluga škartiranih Amerikanaca, oslonjenjen na “jugoslovena” Dardana Berišu(rođen u Peći 1988), momka sa dva pasoša, drugi je poljski, i još sedam “veličanstvenih” je čak i dobro prošao.

Kadrovska politika čelnika kluba, “ljubav” grada Zagreba, što nam je priznao na putu od dvorane do automobila za Zagreb, Aco Petrović, su neminovnost sudbine najvećeg hrvatskog kluba, slične  nekada takođe prvaku Evrope sarajevskoj Bosni, i danas najvećem srpskom klubu Partizanu.

Negativna selekcija i poremećeni sistem vrednosti, očigledno ne postoje samo u Srbiji!

O valjevskoj utamici valja reći i ovo:

Pobednički ritam Metalca davali su Marko Jošilo(na kraju 23 indeksna poena, 10 koševa, skokova, tri asistencije, šest primljenih faulova), zatim Đorđe Majstorović najefikasniji sa 15 poena(par NBA bravura), ali 5 izgubljnih lopti, pa Miloš Janković(10 koševa, 5 skokova, i 4 izgubljene lopte).Tomi Gabrić je sa dve trojke, i dve asistancije najavio slatku osvetu bivšem klubu, ali je očigledno sagoreo u silnoj želji. Iz užičkog tria izdavajmo Maleševića sa 11 poena, 5 skokova i 3 asistancije. Kutlešić je šut iz igre 12:3( 5:0 za tri) donekle popeglao sa 6 skokova, Jevtović je daleko od šuterske forme, a moraće da potroši “dodatne minute” da bi mu dlanovi ponovo bili “vreli” sa linije slobodnih bacanja,

Trojka najmlađih u valjevskom timu zaslužuje da bude posebno apostrofirana.

Gladijastorstvo i fajt, predanost zadacima, ali pre svega evidantan košarkaški talenat Čačanina Nikole Kočovića(19), i dvojice dvadesetogodšnjaka rođenog Beograđanina Brane Đukanovića i Prokupčanina već drugu sezonu u Valjevu, Petra Rakičevića, nisu promakli nikome, a trener Vlada Đokić je posebno istakao da sa pomenutom trojkom Metalac konačno dobija kvalitet na trenutno najosetljivijem i najodgovornijem mestu u timu, toliko potrebnom organizatoru igre. Sa iskusnim i potpuno spremnim Borisom Bakićem i Radenkom Pilčevićem(čeka se loc iz Litvanije) i formalno će biti kompeltirana bekovska linija, spremna za prvi brejk zašto da ne u Novom mestu naredne subote protiv Krke

Vezano za domaćina i organizaciju jučerašnje utakmice valja istaći da su pored malobrojnih Valjevki i Valjevaca ton igri sa tribina davali “divlji ”.

Osnovci (OŠ Sestre Ilić) i gimnazijalaci pristigli a da o tome nije obavešten zašto li je samo plaćen(ako je to istina, “tričavih” 1.000 evra, a taj posao svaki košarkaški nastrojen Valjevac kao i uvek u 20.veku bi obavljao bez pare i dinara prim .aut.) ) tamo nekakav predsednik što postoji samo na papiru i pro forme !

Ako se već javio za reč da ničim izazvan posle velike pobede “mrtav ladan” podeli “packe” novinarima da se ne bave “senzacionalizmom” jer su sve aktivnosti u klubu blagovremeno beleže na klupskom sajtu, odakle mu drskost da zbog lične neobaveštnosti i nepoznavanja svojih dužnosti “javno ukaže” na još jedan “problem”.

“Pojedini medija(radio) je samoinicijativno au pozvali osnovce iz dve već pomenute škole da dođu i budu gosti na utamici sa Cibonom, iako je klub već dogovorio dolazak dece iz valjevske Tehničke škole” istakao se predsednik nebulznom konstatacijom na presici, ali već osvedočen po “čudnom glagoljanju” uživo baš u jednom od srećom retkih radijskih uključenja

Umesto izgovorenih gluposti po onoj narodnoj kako reče jedan od kolega: “ kola škripe a volovi riču” bilo bi dobro da predsednik POKUŠA konačno da zaradi platu!

Kako , e tu tajnu mu ovoga puta odati neću, ali ću istaći i ovo:

Osećaj nadređnosti i važnosti da sebe istakne iako sa Valjevom nema previše dodirnih tačaka, je sličan kvalifikaciji zagebačkih novinara sudinoka sinoćne utakmice iz “zamračene” hale sportova “15,septembar” da je Cibona izgubila od “sasvim prosječnog reginalnog ligaša Metalca (61:77) kojem je na noge hrvatski doprvak doputovao sa samo osam raspoloživih seniora”.

Jedino što je tačno u tvrdnji zagebačkih kolega je sledeće:

“Uz čak 25 izgubljenih lopti (Mavra 6, Andrija Žižić 5, Kuridža 4), što je ispod svake pristojne razine, Zagrepčani kod srpskog kluba nisu niti mogli bolje proći. "Pripomogao" je tome i Dardan Beriša, najbolji pojedinac protiv Olimpije (22 koša), koji je u ovom susretu šutirao iz igre 11:2, Iz svog tog sivila izdignuli su se jedino mladi Ante Žižić (12 koševa, 10 skokova) i Jagodić-Kuridža (po 8 koševa i asistencija, 7 skokova)” zaključuju pedantno hrvatske kolege.  

U 5.kolu ABA lige treći hrvatski klub Zadar je izgubio u sred Višnjika 76:81 od Mega Leksa i sa Zagrepčanima je prikucan za začelje tabele u ligi sa 14 klubova od kojih će dva u martu izgubiti status člana Jadranske ABA LIGE.

Srpski klubovi su već na 11 pobeda, slovenački imaju 7, a hrvatski i crnogorska dva posle ludih pet kola za 10 dana i prvih 35 utakmica su ostvarili po 6 trijumfa.

Već sada je jasni da Srbija sa najbogatijom Crvenom zvezdom, desetkovanim Partizanom, feniks Megom, i konačno na putu pobednika ponosom Valjeva, Metalcem, opravdava epitet najkošarkaškije republike eks SFRJ opet žive zahvaljujći sportu, danas u juče košarci,rukometu, vaterpolu a sutra magiji fudbalu.

Podsećam, valja se istrajno boriti i zadržati 4 mesta za narednu sezonu kada će na Jadranu igrati 12 umesto kao danas 14 klubova

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas