Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KAD SI SOKO ULOVIŠ PLEN, VINEŠ SE U PLAVETNILO NEBA I... Featured

soko2 Oktobar pored uobičajeno najprljavije politike, obeležavaju i (ne)sportske senzacije.

 Srbiju i Piksija „dvojkom“  je na „Rajku“ odveo na EP Aleksandar Mitrović. Novom „trojkom“ pa „dvojkom“ u dresu lidera šampionata Saudijske Arabije Al Hilala,  zasenio najmoćnije na planeti: Isis, Ciu, Kgb-Fsb-a, Mss, Raw, Asis, mi-6, Bnd, Mosad...

Šala na stranu, Mitar je odistinski fudbalski anđeo, ali „mali" poput Aleksandra  znaju da šokiraju velike.

Decenijsku senzaciju u poslednjoj dekadi oktobra priredila su dva „mala-velika“ KLUBA. Najpre je po svim parametrima osporavani i izudarani Metalac, našpanovan kao nikad  u 21. veku „počistio“, po svemu viđenom, najbolji klub Aba-2 lige i KLS, subotički Spartak.

U trijumfu Metalca briljirali su n NBA izdanjem tridesetpetogidišnji Sava Lešić, omaleni crni panter Amerikanac Daj Keni, i kapiten neuhvatljivi-leteći Marko Bajić.

Predvođen posle Željka Obradovića najboljim trenerom u Srbiji Vladimirom Đokićem Spartak je u Valjevu dobio šampitu u lice.

 Za još veću senzaciju pobrinula se pink Mega „rušenjem“ Partizana, autokošem, u poslednjoj  stotinki meča, Uroša Trifunovića.  Ne treba zaboraviti da je FMP-1 položio oružje „tek“ 38. put uzatopno protiv preimovanog  FMP-a 2, „razigrane“ Crvene zvezde, sa novim trenerom Grkom Joanisom Sferopulosom. Pobeda nije pokrila već odavno uočene slabosti i rupe i igri tima „projektovanog“ na ružičastoj tv za fajnal for  u Berlinu, maja 2024. Odletela je glava Dušku Ivanoviću posle 3  šamarčine u Evroligi, a "miriše" da Grk Sferopulus neće kititi jelku u Srbiji.

U svetu košarke za "malenu" senzaciju pobrinuo se valjevski Metalac.

U svom Valjevu pred najviše gledalaca, u odnosu  na sve druge terene u 4. kolu KLS je briljirao protiv lidera ABA-2 lige.

U hali sportova 15.sepetmbar bilo je oko 500 gledalaca, koliko i  u  N.Pazaru i Čajetini, ali duplo manje u odnosu na „košarkašku“ Be ligašku  Loznicu, gde je igra pod obručima iako u „kolevci“, u naletu sa rukometom, pored "uspavanih"  fudbala u boksa.

Metalac je nemoguću misiju okončao  pobedom za najavu da može više od puke borbe za opstanak. Kako se Metalac,  nemoćno pile, pre samo sedam dana u SPENS-u preobrazio u simbol mudrosti, pobede i slobode – sokola, ima objašnjenja.

 Subotički „golubovi“ bezobrazno samouvereni su „kljucnuti“. U nestvarnoj partiji ni „guštera“ ni  „poskoka“ srušili su ih "sokolovi".

Preobraženi konačno u svoju bit, i stvarnost  Povlensko–Medvedničko-Jablaničko-Maljensko-Suvoborski „Sokolovi“  su  na Kolubari u hramu košarke, gde se radi na uzaludnom pokušaju brisanja imena „15.septembar“, oslobođeni okova straha, sokolovi su poleteli u svetlost nebeskog plavetnila.

Posrtnaje u prvom kvartalu nije negoveštavalo grandiozni trijumf. Oslobođeni predrasuda i treme, što je normalno pred kakvu su aždaju izašli, mudro vođeni, od Saše Milićevića.  valjevski sokolovi su nparavili senzaciju.

 Posle minus -3 u prvih 10 minuta „rafalom duge devetke“ do poluvremena su „upucali“ +6(43:37). Na krilima trija Bajić-Daj Keni-Lešić Metalac je „olešio“ rivala. Okrenuti šutu za tri, subotički „plavi golubovi“ su po scenariju Andegraunda „ćorcima iz tenka“ srljali, i tonuli sve dublje u „živo blato“.  Sve su radili pogrešno. Od 24 promašene trojke, iz 31 pokušaja, do bezidejne igre, i neverovatne inertnosti, zbunjenosti, ma odgovornosti prema poslu, iako realno boljih 12, od sedmorice veličanstvenih Metalca, su dobili šamarčinu!

  U  ludoj subotnjoj utakmici, izgubili su što ni u snu nisu sanjali, ali na sreću u subotičkom klubu, klmulni postulati su odgovornost i posvećenost. Za neke će poraz u Valjevu biti poslednja opomena pred, zna se već šta.

Minimalni višak indeksnih poena Sparatka((86:84) su samo puka uteha Subotičanima.

 Pored pomenute trojke sivih sokolova, Metalac su ka pobedi iz snova vodili, drugi Amerikanac Lajons, Filip Đuran, u fazi „buđenja“, momak širokog osmeha, uvek kad treba kremen kamen, soko bre, kad je najvažnije bez promašuja Stefan Sinovec. Ne smeju se zaboraviti na papiru „neuspešni“ ali daće Bog, stićiće nova potvrda da su pravi, a jesu, Miloš Grubor, i Novozelenđanin Kuk, zatim Popović možda i „pit bul“ Janković.

Najveći ovosezonski plen valjevski sokolovi su već ulovili. Treba nastaviti, ali i čuvati se i posledica previskog leta, jer u visinama vreba opasnost.

Kad se najmanje nadaš, munja i grom ošinu i sprže krila sokolu.

 Tokom junsko-oktobarskog igrokaza, iz rolerkostera, iako „vezani“ putnici su leteli u nebo, kao jesenje lišće na vrelom vetru. Bilo ne ponovilo se, ali karakter "upravnog odbora" je nepredvidiv, ne zna se šta nosi dan, a šta noć.  

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas