Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IZBORI SU RASPISANI, BEZ DILEME ZA CRNO-BELE I CRVENO BELE! Featured

 

 

Teo ALEKSA

foto euroleague Najavljivani vanredni parlamentarni i lokalni izbori, prvog dana novembra su raspisani, za 17.decembar.

Opcije su uvek iste, crno beli, ili crveno beli svet, ili...

Posle  sumraka, i poraza u nekada crno belom  hramu košarke  Palati sportova na N.Beogradu sada imena "Ranko Žeravica" Mega je srušila Partizan, šampion ABA lige je „vaskrsnuo“ i to u dva meča protiv  najvećeg rivala. Prefavorizovana "komšinica" crno belih, deceniju i duže, uoči decembarskih izbora "štuca", ali ne odustaje. Aktueleni su svih načina borbe, dozvoljeni i nedozovljeni, od grčko rimskog do slobodnog stila, fejnjuz i mejnstrim mediji se "usijavaju". Tron se mora sačuvati, makar ostali i bez "potpisanog" Kosova i Metohije.  

Preimenovani FMP, Crvena zvezda i Partizan su za samo  96 sati u Areni Beograd odigrali dva spektakularna derbija,  u Evroligi, i  u ABA ligi.

PARTIZAN Z ABA 5 23

Krađa sezone, u Pireju, a tek je počela, ostavila posledice. Partizan je izgubio od Mege, a još gore, ispostavilo se da je kapiten povređen, i nije ga bilo u derbiju ABA lige sa "komšinicom", gle čuda, lakše dobijenom nego u  evroligaškom.

Uzdrmani Partizan, je  posle samo tri dana, u naredna četiri, okrenuo „igricu“.

Prvi put 60-ak sati posle sloma u „Žeravici“, svemoćni Žoc je vodio Partizan do trijumfa, i dalje bez odgovora  partizanovcima šta je  sa „kecom“ i „peticom“ 

A rekao je pred derbi u Evroligi: „Verujem u svoj tim, nemam vremena za druge stvari, bavim se timom, i gledam da se viđene strahote protiv Mege više ne ponove“.

Moć (ne)adaptiranih Frenka Kaminskog i Pi Džej Doužera, pored „ludila“ najvećeg "kradljivca" u Srbiji Alekse Avramovića, i „ledenog“ Zeka osetio je tim, letos verbalno već proglašen za aktera fajnal fora u Berlinu  narednog maja.

Mnogo neizvesniji evroligaški derbi bio je samo nagoveštaj grmljavine Frenka Kaminskog.  U ponedeljak se Frenk preobrazio u tornado. U reketu komšija bio je nezaustavljiv i nemilosrdan. Za 22 minuta je ubacio baš toliko koševa, uz 7 iznuđenih faulova, i 4 osvojene lopte, za indeks 27, taman za MVP-a derbija, kako reče, sada sa  osećajem da uz podršku navijača, na terenu crno beli kolektiv može da uradi sve  što poželi.

 Žuraju Kaminskog, Alekse i Zeka, Anđe, Smajlija Ognjena... nadgradio je Pi Džej Doužer, ambiciozni naslednik Dante Egzuma. Izuzetno talentovan, svestran, brz, sa, efektom u odbrani na najvišem nivou, lucidnim rešenjima u napadu postao je noćna mora za večite. „Samo“  osam asistencija, 12 poena i 4 skoka su dokaz zašto je baš Pi Džej Composure – pribrani, i zašto sa  momcima izrasta, u aždaju na parketu. Pobeda 98:87 u ABA ligi, za razliku od  evroligaške 88:86, je garant da u petak sledi nova „žurka“ na gostovanju protiv Baskonije. Klub iz Vitorije je  ponovo u rukama, žrtvovanog za bolje sutra Zvezde Duška Ivanovića, i želi da se čupa iz "blata". 

Partizan je timskom igrom   "pržio“  u dva gala derbija, u krcatoj Areni.

Novi trener, nova filosofija, i sistem rada, povrede Nedovića, Hange, Lazića, su muka crveno belih, posle očajnog starta u Evroligi. Još uvek, većina zvučnih imena traži, svoje mesto pod Suncem, zima kuca na vrata.

Usamljeni Miloš Teodosić, iako neopravdano osporen, izložen salvama najprizemnijih uvreda, diletanata svih formata, i svih što su likovali kada je konačno zaigrao za klub koji najviše voli, jedini na pravi način nosi Zvezdu. Teo je u derbijima  preuzimao ogovornost, kada to već drugi nisu. Oba puta ipak nedovoljno da spreči slavlje „malo“ više od 40.000 partizanovaca, i grobara.

Upravo pomenuti spremni,  svi ko jedan  zdušno bodre crni bele, ali su bezgrešni da pročitaju, ne grešku, več  nameru sudija.

part smajli jago

Smajlijevo "kucanje" Jaga u parket izazavalo je udar groma, i propoznatljivi poklič, upućen predsedniku Srbije da se  zatresao krov Arene.

 „Vučiću pederu“ je „zamutavljeno“  momentalno, u direktnom tv prenosu, kao i mnogo puta, pre večeri, uoči Svetog Luke.

partiz partizanovci1

A grom je ovoga puta bio silovit u Areni i posebnog zvuka, pa su se za početak suduje dozvale pameti.

Neizvesnost, danas kao pojava živi još samo u srpskoj košarci, gde promene trenera, donosi samo veće traume, i potvrđuje nemoć.

Kako u šali kažu partizanovci, Željko Obradović je više promenio trenera "komšinici" nego što je doveo igrača u Humsku.

Za razliku od politike,  gde „hrabri“ poput onih  fudbalu,  iako u kanalu, smelo izjavljuju: Mi smo šampioni“, ima i gorih. Bezobrazno se izlaju i tresnu javno šta još uvek samo umišljaju: "Partizan nam više nije rival“.

Preko noći ih  demantuje  teren.

Posle „trojke“ u Lajpcigu, „hrabri" srpski šampion na „Rajku“ prvog dana novembra čeka novi izazov. TSC kao i Zvezda ima osvojen bod u Evropi, kleca u šampionatu Srbije, ali stiže u prestonicu da se bori. Ko nema pravo na  grešku zna se. Nerešen ishod pored svih do sada viđenih stresova na „Rajku“ Mančesteru, na Voždovcu, na Brdu, za malo u Kragujevcu, možda će imati za posledicu i šut kartu Izralecu. "Ošureni" u Evropi, u srpskom šampionatu, u minusu već šest bodova (Voždovac i Čukarički), danas nemaju izbor, pobeda je  imperativ!     

Samo 50-ak kilometara dalje, trenutno u fudbalskoj prestonici Kolubarskog okruga, na Ubu, Jedinstvo će danas dočekati, trenutno najuspešniji klub na Starom kontinentu, u Kupu Srbije. U sezoni kupanja eliminisan iz Evrope, Partizan, je vasrksnuo u šampionatu Srbije. Da nije izostala oteta pobede u Bačkoj Topoli, crno beli bili bili na učinku 100% sa svih 12 pobeda od 29.jula, do 29.oktobra.  Posle 7 godina besprizornog rušenja spolja i iznutra, proteklog leta, bez struje na stadionu, teranja Dijabatea, Natho i neko novo društvo su proigrali. Danas igraju najlepši fudbal u Srbiji, i gaze  redom sve.

Sreda  je novi dan izazova. Iako je 1.novembar, lep dan je u najavi. Kup donosi iznenađenja, a pun „Džajin“ stadion,  biće izazov svoje vrste za domaćina Jedinstvo, ambicioznog da "grad" sa 5.000 stanovnika, aiko ih ima i toliko igra Super ligu, ali i oprez za lidera, srpskog fudbala, proglašenog od strane „kompetetnih“ za konkurenta „ponosu Srbije“ samo do izbora 17.decembra.

U zemlji "šampiona", dileme nema, haraju laž, krađa, korupcija, bahatost, primitivizam... bez granica. I pored okupacije medija ma šta ko mislio, ipak nije sve pod kontrolom lažnog" faraona i  kralja cigana“.

Mejnstrimaše i fejknjuzere posebno tabloidne dnovinare ne dotiče istina.

Prećutkuje se hapšenje "tatinih sinova" posle epozide na Voždovcu ispred "Nane" 17. oktobra godine. Nasilje bez presedana, prebijanje i lomljene kostiju za tešku robiju ne sme da bude vest, jer su počinioci krivičnog dela, "samo" sinovi lica sa poternice, gle čuda direktora fudbalskog "ponosa Srbije".

Nema glasa ni slova o napadu huligana na decu i žene sa crno belim obeležjima posle košarke u ponedeljak, u restoranu brze hrane u Bulevaru Zorana Đinđića, na Novom Beogradu. Policija je blagovremenom  reakcijom, sprečila maskar. Neoprostivo je, da pored policijskog obezbeđenja, automobili parikirani u ponedeljak oko Arene, tokom utakmice  budu išarani  sprejom, i da se još uvek ne zna ko su vandali. Rukopis smrdi na lica  što škrabaju po grafitima sa likom Željka Obradovića, Duška Vujoševića, Žofrija Lovernja,  Miše Tumbasa. Šta reći osim nemož bez granica.   

U odsustvu saopštešnja i neoglašavanja "ćokija" na ružičastoj, i svakoj drugoj prorežimskoj televiziji, posle duple havarije ostali su za utehu samo Žitko i Đura da kukamaču na Areni sport.   

Ipak ne može bez saopštenja. Umesto UO KK i FK, piše ga Severna tribine, a šire ih  u celosti, bez dodate, tačke i zareza, mejnistrimaši i fejknjuzeri, dnovinari. Ipak izdvajamo najvažnije poruke.

 "Iskušenja traju, ali podsećanje za mlađe šta  znači -40 u košarci, šta znači boriti se da ne ispadneš iz domaće lige, šta znači vladavina Tomislava Karadžića" je uvod za poziv da se večeras dođe na derbi  šampiona i vicešampiona Srbije. Tu je pored fudbala i šansa da u igri "Doši i odvezi" neko pronađe ključ na "Rajku" i osvoji automobil. Posle nedelje bez razloga za slavlje, svi kojima je Zvezda u srcu, treba da znaju da je u sportu pobede i porazi, neminovnost,  je to sport, to je život" zaključak je Severne tribine.

delije1 star sport

Foto Star sport Najlepše od svega u ponudi "čuvara  vatre" je  besplatan ulaz na  istočnu tribinu za devojčice i dečake do 14 godina.

Lepo za kraj, samo zbog nade i vere u svetliju i bolju budućnost zvezdaša i partizanovaca.

"Rat" bi kao nekada trebalo da traje dok traje bitka na terenu. Posle  toga normalni ostaju prijatelji i poštovaoci, a ne kao danas idioti i razbojnici,  što bi da kidaju glave svakome ko nosi dres, ili bilo kakvo obeležje, nevoljenog kluba, ni zbog čega omražene Zvezde i Partizana"

Obelodanje je danas, parlamentarni i lokalni izbori za odbornike u 65 gradova i opština u Srbiji biće 17.decembra. Nova prilika da narod pokaže ima li još "soli u glavi". Jesmo li živi, jesmo li hrabri, koliko cenimo slobodu i pravdu,  hoćemo li da živimo od svog rada, ili smo  samo ovce u  toru,  spremne da bleje za šaku soli.

Valja nam se "posoliti, pa zasladiti"samo bez bačene milijarde za nacionalni stadion u surčinskim kukuruzima, čak 12 puta više za projekat EXPO 2027, specijalizovanu  izložbu  pod motom "Igraj za čovečanstvo, sport i muzika za sve", od maja do avgusta 2027. godine, na nekakvom  novom sajamskom prostoru, opet  u Surčinu. Ko ima pravo da ruši Beogradsko sajam, jedan od simbola prestonice, zida novi BGD na vodi. Umesto da se se proizvodi hrana, da se deca ne leče sms porukama, da lekari ne beže iz Srbije, da ima ko da leči narod, da bude dovoljno medicinske opreme, i lekova, rušiće se postojeće i zidati nove bolnice. Zidaće se novi kvadrati zgrada na mestu gde bi da sruše Beogradski sajam. A za to vreme Srbija će biti sve više gladna i žedna. Sela ne smeju nestati, i ne sme ih prekriti korov i šikare.

Pored puteva kroz zabiti, gondole po srpskim planinama i sve što ide sa njima bi donele nemerljivo bogatstvo, neuporediv sa "benefitom" što bi deneo  Expo 2027, i nacionalni stadion. 

Samo zato, valja nam se "posoliti, pa "zasladiti", bili crveno ili crno beli! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas