Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U VALJEVU ODRŽAN TREĆI MEMORIJAL “SLOBODAN LAZIĆ- DULE CIMER" Featured

CIMER SLOBODAN LAZIC

Hala sportova 15.septembar  29.okotbora je bila poprište Memorijala u čast Dula Cimera. Memorijal “Slobodan Lazić-Dule Cimer”  organizovao je po treću put  BK Metalac.
Ovoga  puta je okupio  88 mladih boksera i bokserki pristiglih iz  više klubova iz Beograda, Smedereva, Pančeva, Šapca, Loznice, Mionice, Lazarevca, Kovina... a nastupilo je i 6 takmičara valjevskog Metalca.
 Pored  9 seniorskih mečeva, i 35 u mlađim kategorijama, u okviru  drugog kola Bokserske lige Beograda, specijalni žiri na čijem čelu su bili  legendarni  Žika Jelesijević- Žika "šnicla" i takoše veliki šampion Dragan Tomašević je proglasio  najuspešnije aktere.
Najbolji borac je Nikola Vujačić iz Akademija Vitez iz Kovina.
akademija vitez
 
Najbolji tehničar Slavko Roguljić, iz  C. zvezde, a najborbeniji par su bili i Marko Milinković iz mioničkog "Vojvode Mišića" i Luka Milanković, član  Gvozdenog  Puka iz Beograda.
3.mem dule cimer
Pehare i medalje najboljim akterima su  uručili sin Sloboda Lazića -Cimera  Vladimir Lazić,  as  Metalca i Crvene zvezde i bronazni sa EP u Beogradu 1973. godine Živorad Jelesijević i član Upravnog odbora Metalca Goran Mešanović.
dule cimer treći memorijal 2023
Za Metalac su nastupali Miroslav Ivanović, Nazar Janin, Goran Vasić, Uroš Ranković, Lazar Krstić i Goran Mitrović.

Borbe su pratili i nekadašnji asovi Metalca Zlatomir Jokić, Dragan Danić, Anto Tadić, Jovica Pavlović, Vlada Blažek, Goran Žužić...

Slobodan Lazić Cimer rođeni Valjevac (1941) boksovao je od 1957. do 1974. u Radničkom, zatim u Metalcu. Slavu u ringu je stakao u šampionskom timu Partizana. 

Lazič je bio je šampion SFRJ 1967. godine, vicešampion 1968, a zabeležio je i   11 nastupa za rezentaciju Jugoslavije. Od  297 mečeva, pobedio je 240, a čak 80  puta nokautom. Prve četiri godine bavljenja boksom niko ga nije pobedio, a tokom karijere duge 17 godina  nikada nije predao meč, a samo je jednu borbu u svojoj karijeri izgubio je prekidom. Boksovao je i sa najvećem od svih,  šampion sveta Mate Parlovom!

Sportsku karijeru je nastavio kao trener, i sa Micojem Vasićem je formirao najjaču ekipu Metalca svih  vremena. Sa Mate Parlovom vodio je reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama  1984. godine u Los Anđelesu, gde je Ante Josipović osvojio zlato, Redžep Redžepovski srebro a Mirko Puzović i Aziz Salihu bronzane medalje. Slobodan Lazić je bio dugogodišnji prdsednik BK Metalac, a nagrađen je Majskom nagradom SOFK-e Jugoslavije, Majskom nagradom Sportskog saveza Srbije, Zlatnom plaketom Grada Valjeva,  i Sportskog saveza Valjevo. Za svoj višedecenijski rad i uspehe, nagrađen je nacionalnim sportskom penzijom. Poidigao je spomenik boksu, u obliku bokserske rukavice,  na desnoj obali Kolubare na početku  prvog gradskog mosta, zasadio na stotine stabala, lipe, kestena, bora, jele ... u čast prijatelja i ljudi iz sveta sporta, kulture, umetnosti koje je neizmerno voleo i poštovao.

Preminuo je u 78, godini  18,avgusta 2020.  od posledica korone, na lečenju  u Beogradu.

Preko 100 aktera pored boksera i bokerki, trenera i tehničkog osoblja, oduševljeni su organizacijom turnira, kvalitetem borbi, posebno odzivom učesnika.

Očigledno Predrag Damnjanović- Prća,  sa saradnicima je još jednom položio ispit kao mladi predsednik BK Metalac, jer turnir je bio na vrhunskom nivou.

Bliži se vreme da Memorijal Slobodan Lazić preraste u internacionalnu boksesku manifestaciju. Dule Cimer je svojom neizmernom ljubavi, posveženošću, i istrajnošću, dileme nema, zaslužio.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas