Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"ČOVEKOLJUBLJE“ I MIONICA OPŠTINSKOJ JEDINICI CIVILNE ZAŠTITE ZA OPREMU 1,4 MILIIONA DINARA Featured

monca boban vatrogasci 1

Nova oprema vredna 1,4 miliona dinara stiže u jedinicu Civilne zaštite u Mionici. Sredstva za opremu su obezbedili  Opština Mionica u saradnji Dobrotvornom fondacijom Srpske Pravoslavne Crkve „Čovekoljublje“.

U mionička jedinicu civilne zaštite stiže  standardizovana i sertifikovana zaštitnu oprema, obuća, odeću, alat, rezrevoari, opremu za prvu pomoć…. Takođe, poverenici biti obučeni , gde i kako da moći da koriste opremu i da reaguju u kriznim momentima.

“Njabitnije je da a radimo na preventivi, jer kada postoje ulsovi,   oprema i spremnost  za delovanje, lakše sae izlati za ma kraj s sa svakom prirodonom potencijalnom katasrofom. U Poslednjih godina Mionicu su pogodile  poplave i požari. Upravo zbog toga potrebna nam je funkcionalna i opremljena jedinica civilne zaštitem da u kriznim momentima reaguje na adekvatan način. Opremljena i obučena jedinica je prvi preduslov za kvalitetne reakcije u rizičnoj situaciji”, kaže Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Projekat „Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije pripravnosti – PREPS“ koji se finanisira uz podršku BHA USAID realizuju Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa partnerom u Srbiji „Čovekoljubljem“.

monca boban vatrogasci 2

Čovekoljublje finansira oko 80% od vrednosti projekta, odnosno oko 1,2 miliona dinara, dok je opština Mionica izdvojila oko 260 hiljada dinara za opremanje jedinice civilne zaštite.

“Očekujemo da će realizacija ovog projekta doprineti boljem funkcionisanju jedinice civilne zaštite, a što je najbitnije uticaće na sprečavanje nastajanja velikih posledica koje sa sobom nose prirodne katastrofe”,smatra  Janković.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas