Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PRED VEČERAŠNJI START U SUPER LIGI SRBIJE U PETNICI, VALIS DOMINIRAO U NIŠU! Featured

 

vk valis 22 23 Vaterpolo klub Valis večeras otvara novu sezonu. Igraće u SRC Petnica, u balonu sa debitantom Šapićevim NBGD Vucima u 19,30.

Valis je  jedinstveni  primer uspeha u nakaradno postavljenom sistemu vrednosti ne samo valjevskog nego i srpskog sveta sporta.

U gradu brojnijem deset puta od varoši Lajkovca i novokomponvanog Uba sa zatvrenim bazenima, a tek pet-šest  puta većim od Loznice, gde vlast gradi evropski stadion, postoji SRC Petnica, a u njoj "stanuje" svetsko vaterpolo čudo VK Valis.

SRCPetnica postoji skoro pola veka.

ČETVRT VEKA SE PRIČA O GRADNJI Sportsko poslovnog centra i zatvorenog bazena.

Od priča, projekata i preprojektovanja se ne živi!

Valis je sportski ponos svog Grada sa pet reprezentativaca vicešampiona sveta, i trojicom najboljih na Starom kontinentu u konkurenciji do 19 godina, očekivano bio je silan na startu nove klupske sezone.

U Nišu u premijernim mečevima Regionalne A-1 lige  Valis je pobedio novajlije u domaćoj Super ligi, domaćina NAIA sa 11:7, i Šapićeve NBGD Vukove 10:6.

Večeras Valis igra ponovo sa filijalom šampiona Srbije Novog Beograda,  "vucima" na startu Super lige, posle Niša sada u SRC Petnica. Žreb je  odlučio da  rival u osmini finala Kupa Srbije Valisu bude šampion države  Novi Beograd.

Sa još jednim moćnim sponzorom Sava osiguranjem, renovinarim i pojačanim sastavom, u VK Valis su postavljeni visoki ciljevi.

Od prošlogodišnje ekipe igraju Valjevci Kovačević, Matija i Bogdan Gavrilović i Arsenović,  a tu su već starosedeoci Baucalo,  povratnik Mitrović i Šofranac. Po izboru šefa struke Miloša Sakovića nova imena su eks partizanovac golman Bulajić, rasni strelac Nikola Bursać (Vojvodina), Milutin Pošmuga (NAIS), crnogorski reprezentativac Dimitrije Obradović (Jadran Hreceg Novi), đak Partizana Aleksandar Radanović, povratnik iz Šapca Valisovac Mitrović. U timu su i dva Iranca Mehdi Jazdakhah i Aršia Almaši, te centar Holanđanin dvometraš Hendrik Erik Juren.

Snagu Valisa proteklog vikenda su osetili NAIS i NBGD Vukovi, na turniru Regionlane A-1  lige u Nišu. Obradović sa 4 gola, Radanović  i  Mitrović sa po 3 gola, i Baucalo bili su strelci protiv Beograđana(11:7), a u protiv NAISA(10:6) pogađali su Bursać(5), Radanović 3,  Mitrović  i Bursać po 1 gol.

Večeras  u  19.30 je premijera u SRC Petnica.

Valis na startu Super Lige a rival su već pomenuti novobeogradski Vuci, debitant u elitnom rangu takmičenja.

Biće to uvertira pred odlazak u Kranj, na turnir Len Kupa.

Rivali u Sloveniji će biti  VK Tarassa iz istiomene autonomne zajednice   Katalonija, u  pokrajini Braselona, zatim italijanski Telimar Palermo iz istoimenog grada u pokrajini Sicilija, francuski Marsej, i svakako najveće ime mađarski Honved. Domaćin i učesnik turnira u Kranju je ekipa  Triglava.

Ambicije Valisa su plasman u narednu rundu takmičenja, a osvajanje trećeg mesta bio bi veliki uspeh.

Ali, sačekajmo prvo večerašnju valjevsku  premijeri i debi pred Valjevcima značajano izmenjenog Valisa.

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas