Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALIS U KRANJU ISPISAO ISTORIJU, IGRAĆE LEN EURO KUP! Featured

 VK VALIS KRANJ 15 10 22

Vaterpolisti Valisa su na kvalifikacionom turniru u Kranju osvojili 3. mesto. U konkurenciji sa još 5 ekipa iz Slovenije, Italije, Španije, Francuske i Mađarske Valis je ostvario istorijski uspeh, plasman u LEN EURO KUP,na turnir u Bukureštu od 27. do 30. oktobra. U Len Kupu će igrati još dva naša kluba Partizan i Zvezda!

U sredu  u 2. kolu Super lige Srbije komšijski derbi: Šabac - Valis na Gradskom bazenu u gradu "čivije".

Valis će igrati u Bukureštu od 27.do 30. oktobra u grupi F sa domaćinom Steauom, italijanskim Ortiđom, u Sirakuzi u kvalifikacijma nadigrao našeg Partizana 14:6. Protivnik Valisa će biti i Vitorija Gimaraeš iz Portugala i mađarski BVSC ZUGLO.

Na kvalifikacionom turniru u Kranju igranom od četvrtka do nedelje Valis je osvojio odlično 3. mesto.

Na startu turnira u Kranji Valis je pobedio  domaćina Triglava 8:6. Najveću internacionalni uspeh ostvaren je pobedom od 11:10 protiv  Tarasa iz istiomene autonomne zajednice   Katalonija, u  pokrajini Barselona.

“Balondžije” iz Petnice, jedini su klub od svih učesnika kvalifikacija,  bez zatvorenog  bazena.

 U istorijskoj  pobedi protiv Španaca11:10 (4:2, 2:1, 2:5, 3:2) strelci za Valis su bili: Šofranac i Obradović 3 gola, Bursać 2, Radanović, Baucalo i Kovačević po jedan gol, dok su za Katalonce pogađali: Delgado 4, Fernadez 3, Kampos, Piris i Kalero po 1 gol.  Odlično otvorena utakmica donela je Valisu prednost  6:2 i 8:5 sredinom trećeg kvartala. Španci koriste “žute minute” Valisa I dolazi do preokreta.

Tarasa vodi  9:8!

Na sreću slede dva ekspresna gola Valisa, stelci  Obradović i Bursać, ali  Fernandez donosi izjednačenja. Obradović vraća vođstvo Valisu,  3,5 minuta pre kraja.   Španci u dva navrata ne koriste igrača više. Bulajić  je sve odbranio i Valis je pobedio 11:10.

Od valjevske ekipe bio je bolji predstavnik Italije Telimar iz Palerma, 24:16. francuski Strazbur 13:10 i mađarski Honved 11:6. Iskustvo zlato vredno iz Kranja biće višestruko korisno Valisu u sezoni na 4 fronta. LEN Kupu, Nacionalnom šampionatu, Kupu Srbije i  Jadranskoj A-1 ligi.

Valis je u Kranju igrao u sastavu Bulajić, Šofranac Ruvenhorst, Bursać,  Arsenović, Obradović, Radanović, Jazdankah, Anđelić, Kovačević, Almaši, Mitrović, Popadić, Baucalo. Ekipu je vodio  Uroš  Saković.

Pored Valisa plasman u  LEN Euro Kupu će igrati  Partizan u Sirakuzi i Crvena zvezda  u Barseloni.

Za Valis nema predaha.

Već u sredu 19.oktobra je komšijski derbi sa Šapcem u gradu na Savi. "Ćivajaši" su na papiru favoriti, ali dobro znaju da sa  valjevskom "podvalom"  neće biti ni malo lako. Zato u sredu, u 19 sati na Gradskom bazenu u Šapcu, valja očekivati divosku borbu, i neizvestan meč, što da ne i iznenađenje, pobedu Valisa, jer ko veruje u sebe i svoje vrednosti, taj i pobeđuje!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas