Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IZDAJNICI I STOKA SE PROTERUJU GOVNJIVOM MOTKOM! Featured

 

kkm 75

Svaka izrečena i napisana reč je svedočenje, s tim  što prognana, a izrečena  istina ima svoju posebnu specifičnost i težinu. Taman  dovoljnu da se ukaže da iz svakog “slučaja” neko stoji, iako još uvek formalno lične odgovornosti još uvek nema.

Ali  “zločin” ma kakav bio nikada ne zastareva.

Za rođendan, jubilarni 75-i KK Metalac je umesto ABA-2 lige dobio šamarčinu. Od  grupe građana, kvazi profesionalaca izdaja odavno smrdi. Lažne  patriote, poput krtica skrivene u mraku daleko od svetlosti reflektora, ćute.

Ne mali deo prisutnih se  sinoć  uživo naslađivao gledajući propast  projekta,  do pre dva meseca   lako ostvarljiv. Još neko ne želi Metalac u ABA -2 ligi. Pokazala su to služebena lica, stavljajući se i sinoć otvoreno na stranu  rivala.  

Novi Pazar je pobedio u Valjevu 99:97.

A  što Metalac danas nije u ABA-2 ligi, “krivac je na prvom mestu” Vladimir Đokić.

Harizmatični trener je prepoznao na vreme pokušaj vređanja zdravog razuma.

Od horde kumova, lažnih prijatelja, u biti beskičmenjaka, klimoglavaca i dupelizalaca, zaglednih samo u svoju kasicu prasicu, neizmerno punjenu poslovima što Grad Valjevo, deli pogodnima, niko nije pokušao da mrdne prstom kada je trebalo pokazati karakter  ljudskost, i naravno otvoriti svoj budjelar. Bez podrške lažnih prijatelja, ostade čovek, trener, velemajstor svog posla Vladimir Đokić, kao i uvek kada je najteže, sam.

Znao je da se izbori se poslednjom kofom govana bačenih mu pod noge Iz obesti. Danas kao i uvek Đokić miriše prolećno cveće pobeda. Ono najvažnije, Veliki Vladimir zna da čuva svoj obraz i dostojantsvo.

I posle svih loših dešavanja siguran sam, vratiće se u svoj Grad, samo  kada za to bude vreme.

Jeftiniji trener, a pare ga, iskren  da budem, lično sam se  uverio, ne dotiču Bana. 

Čovek od znanja sa dušim i srcem Branislav Ratkovica, je pokazao ljubav, onu danas kojoj se svet divi. Ljubav  partizanovca, svojstvenu i neponovljivu.

Saznao je iz novina za izdaju godine i prodaju svog najboljeg igrača  Čarlsa Meninga FMP-u.

Dakle, uništitelj  u pokušaju iz sela kod Ostružnice, je stupio na scenu. Topić je umesto u FMP-u završio u OKK Beogradu, a zamena je pronađena u najboljem igraču Metalca.

Zbog  “pucanja” u Evroligi državne ljubimice,  puca na sve strane gde Čović baci pogled, i stavi šapu. Jedna munja je ošinula Metalac. Za siću je kupljen Mening, momak iz Alabame, košgeter vredan danas samo 10-20  puta više,  od miliončeta u dinarima, i stotkom preko. Čović je kupio Meninga, i dalje slepo uveren da njegov original FMP može da  pobedi u ovom trenutku za sve, najnepoželjnijeg rivala u Evroligi, crni beli “KK Kamerun”.

A vrednost tima najvećeg od svih, Željka Obradovića, kako reče o svojim “greškama pričače na kraju sezone” raste progresivno. Niko kao Partizan i partizanovci nije podigao rejting Evrolige. Partizan hara Starim kontinentom i otuda ne čudi što je u Areni svojim prisustvom spektakularni trijumf nad Olimpijakosom,  uveličao najveći sportista na planeti Novak Đoković. Zvezdaš u srcu, ali ljudina i partizanovac u duši prepoznao je istinske vrednosti. Stigla je i nagrada,  ovacije 20 i kusur hiljada  partizanovaca.

A u Valjevu  partizanovac Ratkovica prepušten lošim “strancima”, mada ih je i on birao, da istaknem   Durmo i Dafi su dijamanti potrebni valjevskoj košarci, je verovao “najkvarljivijoj robi”, je pokušao da bude i drugar sa kvarljivom robom.

Ko su i šta su zapravo, pokazali su i sinoć. Samo jedan od  šest sa  klupe je prihvatio odgovornost. Nemanja Janković je ušao je dve ipo sekunde pre kraja, na tri razlike za Novi Pazar, da umesto povređenog Lukovića izvede dva slobodna bacanja. Hladniji od viskija sa ledom spalio je  mrežicu  prvi put, a zatim ispoštovao dogovor i promašio drugo bacanje. Šešlija je skočio uhvatio loptu ali ometan od odbrane gostiju nije odveo Metalac u produžetak. Odveo ga je  poraz,  i svoj  otkaz,  i sličnih sebi, što sledi.

Rezignirani Ratkovica  je sinoć podneo neopozivu ostavku. Ostaje na svoj način uz Metalac. Pomagaće kao i do sada svojim znanjem i iskustvom, Ni  novac nije problem, jer Bane se pored košarke, u  biznisu još više dokazao.  O platama neisplaćenim ne razmišlja.

Suze posle poraza od Novog Pazara svih koji žive za košarku i vole Metalac, su potvrdile gde je kome mesto.

Nadobudne,_usijane glave, marginalce i gubitnike, okrenute lažnim vrednostima, nesvesne da bi uspehom Metalca vušestruko profiitali po završetku sezone, valja koliko već danas govnjivom motkom proterati iz Valjeva.

I to u paketu sa svim “dobročiniteljima”, najjačim samo na rečima. Spremnima samo za slikanje pred tv kamerama, Arene sport, iz prvog reda, ulizivanje, zna se kome i zašto, a kada treba zavući ruku u svoj džep, u strahu do neba da ih guja slučajno  ne ujede, valja momentalno reći zbogom.

Biće to samo jedan od bitnih detalja suočavanja sa stvarnošću.

Sa 17 miliona od Grada, za sada bez dodatnih 5 miliona od  Vučića, pardon, narodnih para, nema naretka.

Ako Grad Valjevo poklanja 2 miliona evra za ulice robovlasnika što stiže iz Nemačke, mora nove "usrećitelje", a i one godinama već prisutne, da "zamoli" da investiraju,  pet puta više u Metalac i sport u celosti!

Uz zahvalnost svakome koga je Metalac samo koštao novca i nerava, za bolje sutra  novu stranicu istorije potrebno su  nova lica.

Metalac, bez penzionera  i trenera u pokušaju ima perspektivu.

Izbor predsednika, i saradnika spremnih da deluju delima, a ne rečima, sopstveni marketenig i pul sponzora, nije se sramota  za pomoć obratiti najuspenijima u srpskom svetu košarke, su neminovost što sledi.

A pre svega decu u valja gurnuti u vatru.

Deca i samo deca su budućnost svega u Srbiji.

Od školske lige, može odmah da počne, do rada  na otvorenom, od plastikanca, sa podmetačima za šerpe i lonce na Zdravljaku u Parku Pećina, pa Studenta,  sve do igrališta u većini osnovnih škola, su jedina mesta i pravi putokaz.

U preostala 3 kola Metalac  ispod 4.mesta ne može, iako su čuda i nešto više su moguća, svuda osim u Valjevu.

Vladan Janković - Buki je poslednji Mohikanac. Stoji na  liniji  borbe, za spas i bolju budućnost KK Metalac i valjevske košarke!

Jedinstven primer koji valja slediti, samo zbog tek 10.000 dece Grada Valjeva.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas