Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U TEŠKIM DANIMA SRPSKE TRAGEDIJE NAROD U SRBIJI IMA UTEHU U KOŠARKAŠKOJ MAGIJI Featured

 kk student

Bez šokova svih vrsta, definitivno ne možemo. Masovna ubista dva monstruma, su ugasila živote  nedužnih đaka,  brata  i sestre, čuvara dece, pa nove likvidacije  tri nevine devojke, beskrajno bole, u vremenu ljudskog ludila bez granica. Posle masakra u "Ribnikaru" i u okolini Mladenovca,  još tri mlada čoveka su i dalje životno ugrožena. Narod  je u dva navrata u neviđenom broju izašao na ulice Beograda da izrazi nagomilanu  bol i tugu, i izrazi svoje poštovanje za 20 nasilno prekinutih mladosti. Politizacija dve protesne šetenje, preobojevanja protestanata i međusobne optužbe zaduuženih da budu servis naroda su dosegle stepen usijanja. A od odgovornih za stanje u državi desila se samo jedna ostavka.

Za utehu u danima svenarodne žalosti, nedeljama i mesecima ovog tužnog proleća 2023. bude i nešto lepo.

U SVETU SPORTA, dešava nam se košarka na najvišem nivou Partizan, a na našem valjevskom juniori KK Student.

Plej of Evrlige doneo (ne)očekivan rasplet. Favorizoani Madriđani idu na  fajnal-for. Kako se i očekivalo  kvarno da pokvarenije ne može biti. Eliminisani  Partizan je masakriran. Više od  batina u Maridu, drakonske kazne za prebitne igrače za igru crno belih Pantera i Lesora, boli pomeranje dana žalosti za petak, da bi po nalogu zna se koga, četvrta utakmica odigrana u četvrtak kada nikom nije bilo do života, a kamo li do košarke. Zbog zla nanetog Partizanu nije bilo ni jedne žalbe iz redova šampiona viteštva, gospodstva i dosledosti. Čk ni posle krađe u meču odluke u WiZink centru. Momci su se vratili kući razočarani dešavanjima u Madridu Dočekani su na "Tesli" pre svitanja, od iskrenih Partizanovaca,  dobro znanom pesmom "I kada ne budeš prvi ti...". Emocije i suze su se kao lavina sručili na "kamerunce" u nestvarnoj sezoni povratka u košarkašku elitu Evrope, svesne da  rat teži i gori od evroligaškog tek počinje.

Sledi nastavak sezone na eks YU način.

VEČERAS, posle onog na utakmici sa Vojvodinom, ponovo če se igrati u falš  terminu. Od svih dana i sati, do danas,  tamo neko odabra da naš šampion Metalac igra stari dobri derbi sa čačanskim Borcem u pogrešno vreme. Ničim izazvan, umesto u matineu, derbi je zakazan  danas za   18 sati u  Hali sportova 15.septembar.

Samo 90 minuta kasnije  počinje  gala spektakl polufinala plej ofa ABA lige, C.zvezda - Budućnost.

Ko je ponovo zatajio manje je bitno.

Boli MALO više skrivanje od javnosti, svega što je potrebni da se zna. Na prvom mestu od bivšeg i sadašnjeg predsednika kluba. Nemušto sročena  saopštenja ne služe ničemu. U normalnim svetu svako ko ulaže svoj navac, po ličnim izboru treba da se pita, ali i da se obrati javnosti.

Boli što je opet neko  bio važniji i ispred KK Metalac, i to u trenutku kada je  ABA-2 liga u godini jubileja bila već upisana, ali ne i overena.

"Kupac" Meninga je ugasio snove. Zašto baš kupac Meninga zapitaćete se. Samo zato što je dobio  na poklon najboljeg igrača KLS, gle čuda, posle samo mesec ipo dana, 10 puta skupljeg od svote  kojom je plaćen otkup iz Metalca. Mening i takođe bivši igrač Metalca Aleksa Stepanović su danas najbolji igrači privatnog kluba.

Jasno je valjda, još uvek neuhodanom  predsedniku KK Metalac , šta mu valja nečiniti.

Svako voli svoje dete, videlo smo šta se dešavalo kada je bilo suprotno.

A trajalo je predugo, jer štetočina nad štetočinama je harala dok ga aktuelna vlast nije sklonila. A kao i svaka vlast, bio je  bitan, samo sebi i svom nasledniku.

Da li smo konačno shvatili, niko i ničije dete  ne sme da bude ispred KK Metalac!

Svestan je skoro dvodecenijskog cirkusa, i svog udela u spasavanu Metalca Vladan Janković-Bukača. Zna dobro šta  je priorietet kluba. Na prvom mestu  koliko već danas moraće da reši pitanje struke.

I samo da se zna i ovo.

Mladost košarkaškog Valjeva, juniori  Studenta se  šampioni Zapadne Srbije. Dečaci su pobedili sve rivale u svojoj ligi, uz jedan izgubljen meč. Na finalnom turniru u Bajinoj Bašto su zgazili domaćina 83:51, a u finalu užički PLej OF je pobeđen sa 81:77, a vodi ga Nikola Otašević.

kks 2 23

Tri  dečaka Tadija Aćimović(2005), zatim Đorđe Gnjato i Nikola Vasiljević su 4 godine mlađi od najstarijih saigrača( dečaka rođenih 2004, godine). Da li su baš ova trojica mlađanih Valjevaca, možda i budućnost valjevske košarke. Trener Nedeljko Đorđić i od skora Vlada Panić rade sa dečacima. Podelili su im ljubav, ljudskost, stručan rad, posvećenost, energiju, strast i veru u uspeh. Da li je to dovoljno za novog Tea, Branka, Zoću, Kecoja, Dula Mečku, Počeka, Marjana, Voju Kosku, Rajka, Dula Kepca, Vasketa... pokazaće vreme.

Košarci je  kao nekada potreban neki novi neponovljivi Luka Stančić, ili Vladimir Đokić.

Na žalost odmah prepoznat kao trener budućnosti, Đokić je  otišao razočaran  iz rodnog Valjeva. Danas je srećan čovek. Radi u gradu, košarški probuđenom. Deo kapitala,  bivši as i kapiten, biznismen Slobodan Jaramazović je uložio  u KK  Spartak OFFICE SHOES.

U Subotici raste novi gigant srpske košarke. Samo 600 dečaka je u "fabrici košarkaša" projektu vrednom, "tričavih" 600.000 evra!

To je jedini ispravan put, ne da budeš svoj na svome, već neponovljiv i jedinstven, drugačiji, i bolji od skoro svih. 

A dok se Jaramazović ne desi  u Valjevu, tu smo gde smo, sa nadom da i za Valjevo  nije rat izgubljen.

I bez  Hale sportova, zatvorenog bazena, stadiona dostojnog 21. veka, nema predaje za Valjevo. 

Naš Grad nema stadion kakav je upravo završen u "bastionu" fudbala Loznici. Na njemu će igrati privatni i podobni "gigant" sa 97 navijača,  osnovan u radničkom delu stare Čukarice, u kafani "Majdan" 1926.  nazvan Čukarički sportski klub" ČSK.

Čekajući Godoa, i dan kada će se Valjevu dogoditi  Valjevo,  nije loše videti  kako istinu vide neki drugi.  Novinara, Bogu hvala ima ih još.

Slobodan, neprikosnoven principijelan, profesionalno odgovoran, je  Kolašinac, Stanko Radulović.

Da li je subjektivan, procenite sami. A iz tog neutralnog ugla, iz druge, države, ponovo "prosrpske"  istinu, koju prećutkuju svi mejnstrim i oni što sebe krste  "nezavisnim" medijima, samo nešto više od jedne decenije, istinu, i samo istinu prezentuje baš novinar portala Aktelno iz Kolašina, Stanko Radulović. 

"Ako i postoji naivčina koja je vjerovala da će završnica Admiralbet ABA lige proteći regularno, u sportskom duhu i bez tenzija, demanti je stigao već u petak kada se oglasio KK “Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, sa svojim tradicionalnim pričama o ugroženosti i tome da su svi, ali baš svi u svijetu protiv njih, a oni se tako naivni i nevini bore protiv vjetrenjača.

Uoči svih važnih mečeva, svih derbija, završnica ABA lige, finala Kupa Srbije ili KLS zaštitini znak Nebojše Čovića i njegovog KK ”Saopštenja”, pardon Crvene zvezde, su brojna saopštenja, dizanje tenzija i pozivanje na regularnost od koje nema ništa, pošto javnim i tajnim pritiscima od svake utakmice i svakog takmičenja klub iz Ulice Stjepana Supanca napravi cirkus i lakrdiju od koje sve u regionu danima boli glava. 

Tako je i u petak veče, ničim izazvan pred današnje  gostovanje Budućnosti u Beogradu, u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige, Čović još jednom u evropskoj i regionalnoj košarci kriminalizovao sve osim njegovog kluba, koji se kao, Bože moj, Kalimero bori protiv nepravdi i čini košarku lijepim sportom, dok je svi drugi naružavaju i takmičenja pretvaraju u neregularna.

Godinama smo gledali kako izgledaju regularna takmičenja u kojima Crvena zvezda osvaja titule u finalima protiv Partizana, Cedevite ili Budućnosti, a koja su sva pretvorena u cirkus, jer Čović misli da su svi kao on i da niko nikada ne može pobijediti bez mahinacija.

I tačno je da su regionalna takmičenja već deceniju neregularna i da su Admiralbet ABA liga i Košarkaška liga Srbije dva jedinstveno neregularna takmičenja u cijelom svijetu, jer su te dvije lige omogućile Nebojši Čoviću da u istom rangu takmičenja ima dva kluba – KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda, i FMP, što ne postoji u istoriji svjetskog sporta.

Koliko je takmičenje u Admiralbet ABA ligi regularno najbolje govori podatak da KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda, uoči svake sezone ulazi sa osigurane dvije pobjede, one protiv FMP, jer od 2011. godine “mlađi klub” iz Železnika nikada nije u nijednom takmičenju pobijedio “starijeg brata” i tako na bilo koji način ugrozio regularnost lige, koja je obavezno neregularna kada KK Saopštenje izgubi.

A prije skoro 12 godina ponoćnim upadom Aleksandra Vučića u prostorije FK Crvena zvezda, pardon FK ”Saopštenje”, u srpskom sportu legalizovan je otvoreni sportski kriminal i dugovi ova dva kluba nestajali su i otplaćivani na kranje neobičan način sa često fantomskim transakcijama.

Čović je tada, uz pomoć i amanet Vučića, zamrznuo KK Crvena zvezda Diva, 17 miliona duga tog kluba nikad nije otplaćeno, dug za porez od devet miliona nikad plaćen, a preko noći FMP je postao Crvene zvezda Telekom sa višemilionskim državnim sponzorima.

Ako je i zmrzavanje KK Crvena zvezda urađeno”regularno”, a nije, odmrzavanje istog subjekta urađeno je protiv Zakona o sportu Srbije, ali sila Boga ne moli.

Naime, prema Zakonu o sportu jedan klub, čitaj KK Crvena zvezda Diva, može biti zamrznut i bez aktivnosti, najviše dvije godine, a Čović je “odmrznuo” Crvenu zvezda Divu nakon tri godine i ona je nastavila da se takmiči pod imenom svoje kvazi sestre KK Saopštenje, pardon Crvena zvezda Telekom, kao da se u međuvremenu ništa nije dešavalo.

Prilikom odmrzavanja KK Crvena zvezda Diva Čović je obradovao svekoliku zvezdašku javnost da su svi dugovi ovog kluba vraćeni, preko 17 miliona eura, iako je u te tri sezone sve ubjeđivao da je zajednički budžet KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda Telekom i FMP 5,6 miliona, potom 5,7 miliona i treće sezone opet 5,6 miliona eura.

Naravno, niko u regionu, a kamoli u Srbiji nije se zapitao kako se sa ukupnim budžetom od 17,1 milion za tri sezone može vratiti dug od 17,1 milion i istovremeno u elitnom rangu takmičiti sa dva kluba?

I laiku je jasno da su oni navodni budžeti KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, i FMP količina novca koju je Čović dobio od države ispod žita, pa iako poreski dug od devet miliona eura nikada nije platio.

U međuvremenu smo se nagledali svega, od brojnih tuča tokom utakmica, do pljuvanja protivničkih igrača, preko razbijanja pobjedničkog pehara kada se ne osvoji prvo mjesto, do neregularnih trojki, ulaza za titulu petokorakom (Bili Beron u dva navrata) i načitali stotine i stotine saopštenja u kojima su svi lopovi jedino je KK ”Saopštenje” pošten klub u Evropi koji se, baš kao Kalimero bori protiv nepravdi i pred svako važno takmičenje upozorava svekoliku javnost: “To je nepravda, to je nepravda!”

I zaista je velika nepravda dozvoliti KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, da se takmiči u Admiralbet ABA ligi sa dva kluba jednog čovjeka kada se u njihovim međusobnim utakmicama uvijek zna pobjednik.

Navijači KK ”Saopštenje”, pardon Crvene zvezde, su prije nekoliko godina nakon poraza od Partizana u finalu plej-ofa KLS ukrali pobjednički pehar i polomili ga na tribinama pred milionskim tv auditorijumom. Iako je KK ”Saopštenje”, pardon Crvena zvezda, bila perfektni organizator te utakmice u “Pioniru” nikada nije odgovarala za skandaloznu završnicu u kojoj je šampion ostao bez pobjedničkog pehara, jer su navijači Čovićevog čeda polomili isti, a brojne kamere i fotoreporteri nijesu zabilježli trenutak kada je to pehar ukraden sa zapisničkog stola i ko je dozvolio da završi na tribinama.

I slavio je tadašnji kapiten KK ”Saopštenje”, Pardon Crvena zvezda, Marko Simonović “osvajanje titule” i moralnu pobjedu, sa ukradenim peharom, i pogađate nije odgovarao, zato što pehar, kada mu je već bio u rukama, nije vratio na parket kako bi bio uručen šampionu Srbije.

Za lomljenje pehara nije odgovarao Čović, nije KK Saopštenje, a nije ni Simonović, pa je već naredna sezona bila uređena prema svim normama i pravilima kluba iz Stjepana Supanca.

Zbog svega rečenog i iz decenijskog iskustva jasno je da nas čeka mučna završnica sezone, i da Budućnost Voli večeras u Beogradu očekuje sve osim sportskog takmičenja i prijateljskog dočeka. Još ako se izabranici Petra Mijovića drznu da pobijede u dvorani “Aleksandar Nikolić” biće sve moguće što veze sa sportom nema", zaključuje  novinar portala Aktuelno Kolašinac Stanko Radulović.

O viteštvu, čojstvu, i onome što ostaje dovijeka, nekom drugom pirlikom. I još nešto da se zna bastion i ponos Srbije posle rekordnih 6 titula u fudbalu, duguje državi prem podacima APR 76 miliona evra,a klub bez titule u Srbiji od 2017. "samo" 36 miliona. U košarci je druga priča, Zvezda je očistila sve dugove kaže odgovorno lice, a u Partizanu, najgledanijem evroligašu, sa skoro pola miliona gledalaca u sezoni, dug za porez je 7-8 miliona, a vraćaju ga navijači, a ne ono što porez nisu platili.

Ako je za utehu naš šampion Metalac nema pomenutu vrstu problema. Iako najkvarljivija roba,  plate su igračima isplaćene, mada bi neki morali da plate što su u Metalcu. Na sreću preostale su još samo četiri  utakmice, sa večerašnjom, dve u Valjevu. A u ovo nedelno povečerje,   treba videti Borac, i majstore sa Morave, ali i momke koji za par  nedelja završavaju svoj mandat u  Metalcu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas