Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VANZEMALJAC JOKIĆ NAS INSPIRIŠE DA KROZ KOŠARKU BUDEMO, SAMO LJUDI! Featured

njk 3 majami

Svedoci smo svega i svečega, na prvom mestu,  VIĐENOG "Beogradsko- srpskog proleća". Srpska prestonica  je  mesto svakojakih rekorda. Ljudi, žene i deca, jednom nedeljno, glasno koliko su zadovoljni kakvim životom koji žive. Stižu pokloni Danajaca, ali valja ih se pričuvati i kada "poklone nose".

Politika nam se previše uplela u život, ali na sreću tu je sport, da preživimo golgotu što nas "čepa" 30 i kusur godina.

Jokić i Đoković su danas pravi lideri Srbije i sveta!

U Srbiji zemlji lažnih tigrova, dva kilograma pšeničnog brašna, mogu biti "spakovana" u cenu samo jedne obične kifle u pekari. Saznasmo sinoć da će "Sava" od sutra biti jefitinija 3 dinara, da deci do 16 godina sledi 10 "crvenih",  i da se na izborima sve rešava. Naravno, bilo je još "novosti" o "procvatu" što traje. "Grom" iz vedra neba, prošlog petka o završetku  školske godina 6.juna,  i mogućnost odlaska na časove prepuštena slobodnom izboru svih aktera u lancu obrazovanja,  je šta drugo do novi u nizu udara na obrazovanje.

Košarka e definitivno potisnula fdubal u Srbiji.

Glas istine iz  ARENE Beograd, čuje se na svakoj tački zemaljske kugle.

Uzalud ga ućutkuje  kablovski tv emiteru Srbiji. Postao je grmljavina, od koje podrhtavaju temelji največeg  sportske dvorane u Evropi. Sve više  više i više, grmljavina sa tribina je sve jača.

Rok trajanja  i kreiranje "istine" mejnstrim medija  fejknjuzerima "miljenicima" vlasti polako ističe.

Pojavio se i "kradljivac" link RD live.

Otvorio je  vrata za videti što šta u svetu sporta.

Bez okova monopliste na tv prenose, pred nama su sportski događaji uživo, svakodnevno na dlanu. Potreban je samo solidan mobilni telefon i internet  i eto na komšijskom HR kanalu neutišane grmljavine crno bele armije od 7 do 77, sa najglasnijom  porukom. Svaki put  20-ak hiljada dostojnih da vole svoj crni beli svet, na neponoviljiv način, nigde viđen planeti, posebno moćni dok pevaju:  "Gde god da igra Partizan sve redom kida..." dominira.

A tek mogućnost da se vide  igre  Nikole  Jokića u dresu Denvera, koga Srbija zahvaljujući Džokeru svi više simpatiše, nema merljivu jedinicu.

Jutros nas  je Jokara naterao da ustanemo u dva, bez prava na kajanje. 

Odigrao je novu neverovatnu utakmicu. U pobedi Denver Nagetsa  109:94 protiv Majami Hita Jokić je ostvario učinak nikada viđen u NBA finalima.

njl nba m 3

Somborac je  upisao 32 poena, 21 skok i 10 asistencija, taman da postane prvi igrač u isroriji i NBA finala sa 30+20+10 statistikom!

"Bili smo fokusiraniji, na kraju smo imali malo problema u komunikaciji, ali u celini  komunikacija bila na vrlo visokoj razini, i to je ilo ključno da pobedimo utakmicu", pojasnio je  Jokić.

Na pitanje o svom  istorijskom učinku Srbin je odgovorio u svom stilu opušteno.

"Iskreno, ne znači mi puno", odgovorio je tipično, na što je novinarka uzvratila : "‘I mislila sam da ćeš baš to reći"

Nije Jokić zaboravio i učinak Mareja i Brauna.

"Bila je važna utakmica, pogotovo jer su nas  pobedili u našoj dvorani, mnogo je bitno da smo poveli i 2:1", istakao je Jokić sa osvrtom na učinak  svojih saigrače Džamala Mareja  i Kristiba Baruna

"Mislim da je to prvi put u istoriji  finala, ili možda čak i u istoriji  NBA lige, da dva tipa imaju 30+10 triple-double učinke, tako da je to neverovatno" reči su  trenera Nagetsa Majkla Melouna o podvigu svog fantastičnog dvojca.

-"Što se tiče Nikole, ništa što on učini, više me  ne može iznenaditi" nije propustio da doda Meloun.  o dvostrukom MVP-ju NBA lige.

Četvrta utakmica igra se u petak, ponovo u Majamiju pre zore u 2,30 sati, i može se videti na RD live.

Biće to najslađi uvod u polufinale Rolan Garosa.

Novaka Đokovića na putu do 23.Gren Slema čeka sutra 20-ogodišnji Karlos Alkaraz, sjajni španski teniser, dostojni naslednik Rafe Nadala. Novak zna šta mu je činiti, i nema sumnje da će potvrditi po ko zna koji put zašto je najbolji na svetu. Kladionice daju prednost Špancu, a mi verujemo da će nas obradovati  novom pobedom za finale.

Danas je bio  dan D za srpsku klupsku košarku, ističu "srboljupci".

Za sto sedoše  čelnici ABA lige i Čovićevi KLS-ovci.

Koplja su se lomila, i formalno na prvi špogled dobi prioriet finale KLS.

ABA liga je popustila, ali ne i Partizan.

va FMP-a, prekršteni i pravi igraće finale  KLS-a, i to 9. i 11.juna. Treće utakmice neće biti, a potvrda su pobede prekršetnij u svim dodadašnjim okršajima.

Finale ABA lige kreće  12.juna,  podsećaju iz Partizana, odlučni da se igra kako je prvobitno previđeno rasporedom ABA lige. žDrugi meč je zalazan 14. juna takođe u Areni. Sledi 17. treći, a bude li potrebe igraće se 19.juna u Pioniru i 22.juna  u Areni.

Dovedena do apsurda, u svakom smislu, KLS dobija šampiona na "poseban", najobesmišljeniji način.  Novi stari prvak će upisati još jednu godinu osvajanja trofeja u samo odigrane, 2 utakmice, što nigde na svetu nema. Ovo samo da se lakše shvati koja je liga više privatna, KLS ili ABA liga.

A za trofej što ukrade  baš kapiten gubitnik, i izlupaše ga odani mu na tribini, u Pioniru, boriće se klub i filijala. Dobiše do objave zvaničnog stava Partizana, "bitku"  naizgled, dva FMP-a. KLS dobi prednost u odnosu na ABA ligu, ali sva je prilika da tako neće biti. Ličilo je da su dobili što se želeli, međutim druga strana Partizan i zvanično ne prihvata   pomeranje već utvrđenog termina prve utamice finale ABA lige zakazane za 12.jun. Karte su u prodaji, sada posle obraćanja crno belih i insistiranja da se poštuje odluka ABA lige o finalnoj seriji, sledi rat  saopštenjima, kao najomiljeniji  način komunikacije.  crveno belog mendžentam koliko već ujutru na malim ekranima tv prejmenika. Samo je dilema, d i će biti, Pink, Hepi RTS, manje je bitno. 

Ono što je mnogo bitnije je sve glasnija priča o gašenju ABA lige i formiranju moćne Srpske lige u košarci.

Igrali bi Partizan, C. zvezda, FMP-eom( da, i to je moguće prim.aut) Mega. čačanski Borac, u ovom trenutku najorganizovaniji "mali klub u zemlji, subotičkim Spartak, zatim Čajetinic Zlatibor, naš valjevski Metalac, Vojvodina iz Novog Sada, OKK Beograd, Dinamik, Užice, Sloga iz Kraljeva, Vršac, Tamiš iz Pančeva, Novi Pazar, Zdravlje iz Leskovca, Radnički iz Kragujevca, Džoker iz Sombora. Moćna Srpska liga, bila bi  ispred najboljih klubova iz bivših republika SFRJ, a dobitak za srpsku košarku bio bi nemerljiv. Dva uslova su prioritet.

Prvi je da država Srbija konačno počne da ulaže naš novac pored Zvezde, sa neograničenim budžetom, i Partizana,  i u ostale velikane  i klubove srpske košarke.

Drugi uslov je da Valjevo, Subotica, Užice konačno dobije ono što im po rejtingu i statusu pripada. Valjevo pola veka čeka na izgradnju svoje ARENE i zatvorenog bazena. Subotica takođe vapi za novom dvoranom. "Dudovoj šumi" je odavno istekao rok trajanja. Ali Subotica ima, što niko nema, Branka Jaramazovića, spremnog da svojim novcem, i novcem Grada stvori uslove da Spartak bude toliko moćan da se nosi sa većinom evropskih klubova. Pored sjajnog mendžmenta Spartak ima i Vladimira Đokića.

Valjevi ga je ispustilo pre tri godine. Danas nema trenera, a predsednik Vladan Janković je bezobrazno  ambiciozan. Ima podršku Grada, obećanja prijatelja. Već je skockako moćan tim, sastavljen od američkih i srpskih igrača. Trener je na repu, iako je jasno ko je ključ cele priče.

Branislav Ratkovica, je potvrdio karakter čoveka. Bez obzira na loše iskustvo na kraju protekle sezone, pod "pritisikom" izazova vratiće na mesto "zločina".

Podsećamo, preko noći, bez  saglasnosti trenera  Mening je zimus otišao u FMP. Već je več preprodat nemačkom Oldenburgu. Nebojše Čovič je napunio džepove, Metalac ostao iskračen za minimum dva godišnja budžeta, plus  ABA-2 lige, jer pred raspad je bio   lider KLS-a.

Ratkovica je već adaptiran u Valjevu. Možda u društvu "početnika"  Nedeljka Đorđića,  već se dokazao u radu sa mlađim selekcijama, i Vladom Panićem, ambicioznim da posle sjajne igračke karijere pokaže da može da bude i trener, napravi pravi izbor. Miriše da bi to bi i pravi put  razbijanja  višedecenijske ljušture. Metalac samo sa stručnim trenerskim kadrom, i pre svega radom sa mladima, ima šanse da živi, bolje nego ikada do sada, u 21.veku.

Ovako, pravljenje skupog tima u junu, svake godine daje samo lažnu predstavu  uspešnosti kluba.

Ne smemo biti skeptici. Moramo verovati da će znanje i rad pobediti "dobre" namere" koji nas na svim frontovima vode, tamo gde niko ne želi, u pakao.

I zato Vladane Jankoviću, pamet u glavu, novac  kako dođe tako i ode, a kada  izgubiš pravog saradnika, prijatelja, čoveka, u životu, retko se nađe sličan ili  bolji.

I da se zna košarka samo,  inspiriše ljude da budu najbolji, u poslu kojim se  bave! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas