Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA U NOKAUT FAZI SP U-19 VEČERAS U 19.30 PROTIV JUŽNE KOREJE Featured

srbija.u19 DEBRECINKošarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu U-19 u Debrecinu  sinoć su zabeležili treću pobedu u C grupi, i večeras u 18,30 u nokaut fazi, u osmini finala  igraju Južnom Korejom.

Posle  Egipta 74:59,  u meču sa  Brazilom na jednu loptu,  prolaza kroz iglene uši 72:70, Kalderon je promašio trojku za pobedu “karioka”  sinoć je pobeđen i Japan 76:65.

Preokretom, iz munusa  49:58 protiv samuraja, Srbija je serijom 21:1 stigla do nedostižnih 70:59, taman dovoljno za konačni trijumf 76:65, i prvo msto u grupi.

  Izabranici Vladimira Đokića su i protiv Japana igrali po sistemu vruće-hadno. Lako su sticali prednost, i još lakše gubili. Japanci su skupo prodali kožu. Iako unapred otpisani samurajski su se borili do kraja . Izborili su častan poraz, a Srbiju su do uspeha vodili Đoković sa 17 poena i 9 skokova, Milijašević sa istim brojem koševa, plus 7 skokova i 4 asistencije. Radaković je ubacio 8 poena i uhvatio 7 lopti Milenković 7 poena i 4 skoka, a  Šarenac 7 poena plus 6 skokova. Kod Japana Tajon Akira je ubacio 17,  a Kavašima 10 poena.

Kako se moglo i pretpostaviti najteži zadatak plavi su imali protiv  Brazila. Najjače oružje  šut nije previše bio saveznik Srba. Nervoza, brojna  ishitrina rešenja, “spavanje” u odbrani... uticali su na da meč bude neizvestan od početka do poslednje sekunde.

Kad je bilo najpotrebnije  Vladimir Đokić je reagovao i  pravovremenim tajm autima ilio je dodatno samopuzdanje momcima, da smanje  greške  na minimum. Odbranom, krađom lopti, ali I konačno preciznim šutevim izborili su  najvažniju  pobedu u grupnoj  fazi SP u Debrecinu.

Srbija je trojkama pokušavala da raznese  zonu “karioka”. Pucaćki ni izbliza  od očekivanog nivoa Srbi su dozvoli i Rejnanu Santosu da se razigra i pdržava Brazil u igri. Đoković nosi Srbiju, na kraju prve četvtine  trojkom Borovićanina sa zvukom sirene, smo samo na -1(21:22).

Ilija Milijašević,  potvrđuje da je lider tima pred kraj poluvremena sa dve trojke pokazuje da Srbija ima municije  da se nadmeće sa "kariokama" u prednosti e 42:37.

U trećem kbvartalu, nervoza  i “ćorci” i lične greške. Šut iz igre je nemoguća misija za obe ekipe. Ipak Srbija sa košem prednost ulazi u poslednjih 10 minuta.

Brazil zonom 3-2 “ubija” srpski napad, ali na scenu stupa Vladimir Đokić. Saveti selekora  u dva tajm auta "hlade" usijane glave, a  vrele "ruke"  Đape i Radakovića, i nove trojke za novu prednost Srbije. Posle tri pokušaja u jednom napadu karioka stiže do ipak 67:67,  Neizvesnost  dostiže vrhunac. Milijašević pogađa  trojku na minut i po do kraja za 70:69. Sledi rampa pa krađa” lopte Milenkovića, i  faul u kontra napadu, ali i  samo jedno ubačeno slobodno bacanje, za plus 2 za Srbiju  71:69.

Odgovornost  u napadu odluke preuzima Borovićanin,   i 42 sekunde do kraja nakon prodora poentira, uz faul, ali promašuje slobodno bacanje. Đoković izborio novi posed na 73:70 za Srbiju, 36 sekundi pre  kraja.  Nema koša, i Brazilici stižu do poseda I sa liniie slobodonih bacanja na 16 sekundu  pre završetka na 73:72 Milijašević je fauliran. Polovičan je sa penala, a  šest sekundi pre kraja  Brazil ima posed i šut za pobedu. Kalderon umesto trojke  iz kornera  pogađa vrh table i Srbija  slavi.  Milijašević je bio najefikasniji sa 21 poenom i devet asistencija, 15 je ubacio  Borovičanin uz sedam skokova, dok je Đoković meč završio sa 14 poena i osam skokova. Kod Brazila  Rejnan je imao 18 poena, a Kalderon  12 poena i četiri skoka.

Egipćani su bili prvi rival, a do pobede Srbiju su predvodili  Milijašević sa 16,  Borovičanin i Đapa sa po 8 koševa.  El Šakeri sa 17 poena i 13 skokova i Amer sa 10 poena, bili su najzapaženiji kod Egipćana . 

Bez prava na grešku počinje nokaut faza. Srbiju kao prvu u grupi C čeka u 18,30 Južnu Koreju, četvtu u grupi D, a sutra pobednik meča Francuska- Madagaskar.

U nokaut faza nema prava na grešku, a to znaju ratnici Vladmira Đokića.

Večeras  je novi korak  u pohodu  ka  medalji.

Znači ratnički, hrabro, mudro i kako se već zahteva igra pobednika!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas