Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FIBA ISTRAŽUJE DA LI U KLS PREDUZEĆE "CVETA CVEĆE" Featured

kls logoZa razlIku od UEFA odlučnoj da ne spreči  mešanje  politike u fudbal, "slepoj" godinama na sva dešavanja u fudbalskoj Srbji, gde je sve idealno, i gde u “naše preduzeće cveta cveće”, košarkaška kuća FIBA radi MALO drugačije. 

 FIBA naime ima dojavu  da je čak 38 igrača KLS učestvovalo u maniplativnim radnjama i nameštanju rezulata. U ovom trenutku nema detalja na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u  manipulativnim radnjama - stoji u saopštenju. Srpski mediji pišu o skanadalu u košarci. Naime, tvrdi se kako je čak 38 košarkaša  pod istragom. Sumnja se da su u saradanji sa  kladioničarskim miljeom dugi niz godina nameštali  utakmice. Posle prijava o nameštanju u Košarkaškoj ligi Srbije, što je uobičajena nenormalnost godinama, usledila je reakcija iz evropske kuće košarke.

Da je istraga u toku, potvrdio je Aleksandar Grujin, direktor KLS, nije nikakva tajna čovek od poverenja neformalnog "gazde" KLS, od koje  klubovi kao "benefit" isključivo  imaju obavezu, da slepo izvršavaju nametnute obaveze. KLubovi u KLS nemaju nikakvu  korist od prenosa svojih utakmica na kablovskoj  televizi Arena sport, ili od generalnog sponzora ovog takmičenja, ali su u obavesti da ispune sve obaveze koje im nameće direktor sa svojim saradnicima.

Ima indicija da je u FIBA stgla prijava  prptiv dva kluba sa razlitičim imenima, ali istog porekla,  da nešto ne rade po propisima. Naravno reč je u FMP-u i Crvenoj zvezdi. Tako od kada postoji Crvena zvezda nikada nije izgubila utakmicu od kluba iz Železnika.

KLS  u svom saopštenju obaveštava javnost da aktivno sarađuje sa FIBA kako bi se disciplinski postupci rešili u što kraćem vremenskom periodu i kako bi se nadalje obezbedio integritet takmičenja.

"Pošto su disciplinski postupci u toku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su učestvovali u nameštanju. Detaljnije informacije oko disciplinskih postupaka pružiće se nakon istražnog postupka kako bi se  siguralo nesmetano vođenje postupaka, kao i presumcija nevinosti samih učesnika u postupcima"stoji u saopštenju.

KLS dalje ističe da kroz FIBA SWISH program,  FIBA usko sarađuje sa nacionalnim savezima na suzbijanju manipulacije takmičenja i osiguranju čistog sporta, KLS pruža relevantne podatke, neophodne za pokrenute disciplinske postupke. 

KLS dalje istiće da je “KSS  ušao u SWISH program 2022. godine, te je imenovao nezavisnu osobu nadležnu za integritet takmičenja koja zajedno sa FIBA-om sprovodi istrage i preduzima korake koji imaju za cilj otkrivanje manipulativnih radnji. Jedan od osnovnih postulata SWISH programa je ispravna implementacija FIBA etičkog kodeksa integriteta na nacionalnom nivou kroz edukaciju domaćih liga, klubova i ostalih lica koja su uključena u košarkaška takmičenja, te upravljanje nacionalnom platformom za prijavljivanje kršenja etičkog kodeksa, koje sprovodi osoba nadležna za integritet takmičenja", stoji u sapštenju KLS.

Pred početak naredne sezone 2023/24 KLS organizuje edukativnu radionicu koja će biti usmerena na edukaciju klubova, igrača i ostalih lica uključenih u košarkaška takmičenja. Kroz edukativnu radionicu pružiće se relevantne informacije za implementaciju FIBA etičkog kodeksa, prepoznavanje manipulativnih radnji u sportu i načini prijave. KLS je odlučan u svom naporu da očisti naš sport od bilo kakvih manipulativnih radnji, te oštro osuđuje bilo kakvo kršenje FIBA etičkog kodeksa i preduzeće sve mere potrebne za osiguranje integriteta takmičenja“, zaključak saopštenja potpisanog od strane  Vršačanina  Aleksandra Grujina, već dve godine  direktora KLS.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas