Menu

zaglavlje

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA  I NADU DA JE GRAD VALJEVO ŽIV U SVAKOM POGLEDU!

ĐINO VANELI ZA JUBILEJ DŽEZ FESTA …

Đino Vaneli(Gino Vannel...

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

POŽAR "GUTA" METALAC, A “FERDINAND” MIRIŠE CVEĆE! Featured

kkm grb vatra U Gradu čuda neviđenih, gde završetak svakog posla, po nepisanim pravilu, kasni do neslućenih razmera, vlast tera mak na konac kad narodne pare, umiIšljena da daje svoje, usmerava na račun korisnika budžeta.

Baš iz tog  razloga u KK Metalac "bukti požar" sa posledicom, da možda i "proguta" najveći sportski brend Grada Valjeva, već na početku priprema za sezonu, koje možda i ne bude.

Par primera o dvostrukim aršinima (ne)odgvorne vlasti sve govore.

Dom za stara lica kod Gračanskog, groblja, rekonstrukcija ulice Vuka Karadžića, radovi na DTV Partizan, košarkaški tereni na Zdravljaku, i na Studentu, devastacija zgrade Radio Valjeva… da li sada na meti lokalnog tajkuna kao nagrada za plaćeni Čolin koncert, su ogledalo "odgovorne" vlasti. Kao zmija noge vlast krije podatke o prvobitnoj i konačnoj ceni radova "obnove".

Zanimljivo je, vlast je izuteni odgovrna i ažurna samo kada su u pitanju sitnivce. Cifra od  1,7 miliona dinara neopravdana na vreme  KK Metalac je  bauk "koji kruži" Valjevom, a milioni za "strelca  sns penzionera, godinama prolaze ispod "radara" i načisto su regularni. 

Metalac je zakašnjenjem od mesec dana oprvavdao sredstava za drugi krvartal iz gradskog budžeta, Načinio  je "neoprostivi" prekršaj, dok za štetočine veka, milijarde neodgovorno potrošene, su normalnost u nizu  nenormalnosti  bez kraja.

Po slovu zakona primenljivog samo za one što ne ljube skute, zna se kome, prekršilac naredne dve godine ne može ni dinar  iz budžeta Grada.

Zakon je neumoljiv i niko od Laze do načelnika neće da ga prekrši, jer ako dođe revizor "odraće im kožu s leđa".

Sličnih situacija, ponovo podsećamo je bilo u vreme "jahanja" jezivih štetočina za valjevski sport, ali su problemi rešavani jednostavno, okretanjem samo jednog telefonskog broja!

Da li je KK Metalac toliko beznačajan, da niko neće, ili ne sme da  pokuša da reši problem,  pitanje je na prvom mestu za kumove, dok valjevski “Ferdinand” samo miriše poljsko cveće, a  kad ti ne radi deli najboljim đacima “pametne satove”.

I zato, kratka i jasna, poruka, da ne bude zabune.

Ako Srbija može da gradi stadion za nacionalnu ljubimicu u Surčinu, vredan milijardu ipo evra, mora da se nađe i modus za pravdanje famoznih 1,7 miliona dinara valjevskog kluba.

Rešiće gorući problem KK Metalac, danas pred nerešivom dilemom hoće li sutra uopšte postojati.

Priteran uza zid  zbog, jasno je kod dan, ličnog propusta, čovek koji je najviše, od svih u istoriji  valjevskog sporta, uložio svog novca,  je na žeravici.

Pored novog tima, ličnim sredstvima je objekat u Tešnjaru doveo na nivo Hrama košarke.

Vladan Janković -Bukač mlađi, danima “gori” na tihoj vatri neizvesnosti, da li će posle svega što je uradio za Metalac, vlast pozitivno  reagovati, na mesec dana zakasnelo opravadanih 1,7 miliona dinara, uloženih naravno u  aktivnosti KK Metalac!

Posle svega što je učinio za Metalac Janković- Bukač mlađi, je na korak  do odluke da posle par meseci predsednikovanja podnese  ostavku.

Bez novca iz graskog budžeta nema ni života Metalcu, bez obzira što je Bukač  lično spreman da sa novih još 20 miliona finansira najmanje polovinu aktivnosti kluba, dok saradnici iz Upravnog odbora, imaju važnija posla. Zanimljivo je da valjevski biznismeni iako  puni poslova za Grad Valjevo, u  svojoj poslovonoj politici nemaju stavku izdavajanja makar jednog dinara za valjevski sport!?

Ne bude li danas-sutra rešenja “odozgo”, uslediće poništavanje  dogovorene saradanje i povratak kući trojice Amerikanaca, dok će preostala šestorica momaka dobiti odrešene ruke u izboru nove sredine.

"Požar" guta KK Metalac, jasno sa visoko postavljenim ciljevima u novoj sezoni.

Valjevo ima dovoljno stranih investitora, što dobiše sve besplatno, od zemljišta infrastrukture, koliko li desetina hiljada evra subvencija po zaposlenom radniku, i još "malo" para,  ako ne daj bože bude problema.

Mešutim, gospodi iz belog sveta dočekanoj crvenim tepihom, da zgrću milione preko leđa robovski jeftine radne snage, ne pada na pamet da se uključe u život Grada, i pokažu pre svega,  karakter odgovornih ljudi.

Sa minimum ulaganja kapitalista iz Kine, Nemačke,  Italije, Austrije za početak, Valjevo bi mudrom politikom  države i gradske vlasti, bez Rio tinta, i sličnih “dobročinitelja” imalo sve ono što nema, a i u skoroj  budućnosti neće imati.

Za  početak  u svetu sporta  “samo” Sportsko poslovni centar, i tri kluba evropskih dometa u košarci, vatrpolu i  fdubalu.

Na žalost požar u Metalcu  se razbuktava, fudbal je "zaključan" skoro deceniju ipo, sveden je na nivo Mihajlovca, Ljubića, Vrela, Krupnja...

Vaterpolo se koprca, a Valis prkosi “zemljinoj teži”, pitanje  je samo, dokle će izdržati.

A  “Ferdinand” miriše cveće!?

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas