Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BRATSKI SPEKTAKL NA TAŠU VIDEO SVET PRED CRNO BELU SEZONU SNOVA Featured

 

pfc vatromet1

Čuveni Taš, nekada oaza boksa, plivanja vaterpola... oživeo je ludoj septembarskoj noći. U spektakularnoj atmosferi odigran je bratski meč Partizan-Fuenlabrada, za predstojeću sezonu snova.

Akteri su bili po mnogo čemu najbolja ekipa u Evropi Partizan, i bratski klub Fuenlabrada, iz pregrađa Madrida, brat u nevolji kada su Evropa i Amerika silovali sve što nisu oteli i razvalili u eks Jugoslaviji, za svoja zverstva osudili Srbiju na sankcije i izloaciju .

Nikada popunjeniji  Taš sinoć  je bio centar košarkaškog sveta. Spektakl, ljubav, vera, pokloni za  goste iz Španije, posebne je Željko uručio u ime matičnog kluba  Aleksi  i predsedniku Saši Daniloviću, vicešampionima sveta.

OFC ALEKSA ZOX I SALE

Slike fascinantnog spektakla video je svet, i ostao zadivljen. Kako je tek tv prenos radio Sport klub, trebalo je videti.

pfc taš

Partizan pritisnut sankcijama SR Jugoslaviji  nije mogao da igra u svom Beogradu pre tri decenije. Preko noći najmlađa ekipa u najelitnijem   klupskom takmičenju našla svoj novi  dom. Crno bela laka konjica  je  zaigrala u predgrađu Madrida, Fuenlabradi. Redom gazila sve, kao da igra u Pioniru. Rodilo veliko prijateljstvo, za nezaborav.

Partizan je nizao pobede, najslađa protiv Filipsa u Milanu, pa minijatura Stragarca i rampa Koprive, protiv Huventuda u Fuenlabradi, za najavu krune i  trofeja Evrolige, posle čuvene  trojke  Aleksandra Saše Đorđevića u finalu protiv, baš opet  Huventuda u Stambolu.

Na opšte iznenađenje cele Španije navijači Fuenlabrade su prkosno i moćno  podržavali svoj voljeni Partizan - Fuelabradu. Poslebno su iritirali španske novinare, kada su klicali Partizanu u meču sa Huvetudom. Možda je zato Fuenlabrada danas u Drugoj ligi, i još nema  novu sportsku dvoranu.

Prijateljsko  dva kluba i  navijača posle 31 godine  je sve veće i jače.

A sinoć u Beogradu spektakl za pamćenje, začinjen vatrometom, za najavu sezone u kojoj  Partizan juriša na novi trofej Evrolige, u svojoj Areni, i  na svim terenima širom Evrope.

v bre

Španija, Turska, Farncuska…. Evropa i naravno Amerika, društvene mreže “gore” od fotografija i snimaka. Proteklu noć  su korisnici društvenih mreža delili fotografije i snimke sa utakmice između Partizana i Fuenlabrade.

Utakmica pod otvorenim nebom, pune tribine, bakljada, spektakl na terenu – svet je poludeo kad je shvatio da naizgled obična košarkaška utakmica u Srbiji postane  događaj za ceo svet. Partizan  je pobedio Fuenlabradu 93:63, bratski tim, sa posebnim mestom u istoriji crno-belih.

Reakcije Marke, ESPN-a,  Basketnjuza… nisu izostale.

"Tako je legenda o Partizanu iz Fuenlabrade, vezana za titulu evropskog prvaka iz 1992. godine, dobila novu dimenziju i poglavlje" piše lider sportskog novinarstva španska „Marka“ danas oduševljena  događajem u Beogradu, i prijateljskom meču Partizana i Fuenlabrade.

"Bio je to ples pod pod otvorenim nebom. Na veličanstven način dva kluba su obeležila  više od 30 godina prijateljstva. Od nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo kao bratstvo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. Bratski tim ima ima posebno mesto u istoriji Partizana. Legenda o Partizanu iz Fuenlabrade, vezana za titulu evropskog prvaka iz 1992. godine, dobila novu dimenziju i poglavlje. re nekoliko meseci, PJ Dozier je još uvek igrao u NBA… Evo ga sada u Srbiji, u Partizanu, gde otkriva spektakularnu atmosferu u Evropi“, navodi stranica koja prati NBA ligu, a to su bile samo neke od brojnih koje su delile scene iz Beograda. Posle 31 godine Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo“, stoji u tekstu španske „Marke“.

„U ovoj atmosferi Partizan i Fuenlabrada su odigrali prijateljski duel u Beogradu. Srbi su zbog Balkanskog rata igrali kao domaćini na španskom tlu u Evroligi 1991/92… koju su na kraju pobedili! Odatle, jedinstveno… i strastveno prijateljstvo“, piše „Sportscentar“.

„Oni gledaju košarku u Srbiji na drugačiji način“, napisao je „Bartol sport“.

Američki "House of higlights"  takođe piše o Partizanu uz poruku "Zamislite da ovde igrate  košarku"

PFC FNLBRDA

Napred Partizan do trijumfa u Berlinu!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas