Menu

zaglavlje

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KOLAC MENTALNIH GIMNASTIČARA U KLS UOČI EVRO POHODA VEČITIH Featured

trio kk

Polovina je septembra, a košarka, sve više i jače potvrđuje rast popularanosti  u Srbiji. Na žalost i onu drugu stranu, invaziju ideja, sa odloženim dejstvom  žitko trenera, i sličnih mentalnih gimnastičara, što bi da haraju srpskom ligom do veka.

Vanzemaljci, iako bez većine zvezda  plava armada, osvajači svetskog srebra u Manili, i ništa manje vredan osvajač  24. Grend slema,  četvtog u omiljenoj mu Americi Nole sa basketašima su stigli do prestoničkog Balkona. Zašto  nije bilo najbolje skakačice planete Ivane Vulete, poznatije u narodu Španović, kao ni srebrnih evropljanki, odbojkašica Srbije. Neko se izgleda zaigrao, ili pomislio,  Balkon je pretesan da svi stanu, ili...

Ma, samo nek naše devojke sijaju zlatnim i srebrnim sjajem i nek donose slavu radost sebi i  svom narodu, biće prilika za Balkon.

Zna se ko misli da može naklon svakodnevno prisvaja. Poklondžija najboljima deli harač otet od narodu, a ne svoj. Istinske  uspehe može samo da sanja, dok doručkuje sa pajstosima u prisustvu tv kamera, i najavljuje nove „blagodeti“ Na nesreću lovci na istinu uloviše odabrana lica kako se  šepure u skupocenim odorama, po omraženoj nam Evropi, dok je dizel samo duplo skuplje od parizera, u Grčkoj.

Videsmo u Beogradu veličanstveni uvod u klupsku košarkašku, sva je prilika istorijsku sezonu.

kkp prava

Spektakl na Tašu je video svet, i nešto izmenjeni, koliko jači  Partizan, tek ćemo videti. Željko uveliko brusi formu, i priprema tim za pakleni oktobar što sledi. Mora se spremno dočekati Tel Aviv, predgrađe Liona, Vilerba,i u Pireju, pakao Olimjakosa. A kakva dva spektakla sledi u Areni sa Barsom i nabrijanom Zvezdom, ne treba trošiti reči. Pre starta u Evroligi  crno beli  će u  ABA lgi otvoriti sezonu sa Baranima  poslednjeg dana  u mesecu što teče.

Već sutra počinje Super Kup u Podgorici,  bez „miljenice“ i „ponosa Srbije“,  na važnijem zadatku u zemlji svetskih prvaka.

Zvezdu je bez pola tima pre nekoliko dana pobedio Sasari u Italiji. Rezulat je totalno nebitan, ali  „buđenje“ je počelo. Sinoć je u sred Berlina pregažen evroligaš Alba, večeras je pala u završnici finala  Magenta Sport Kupa.

teo berlin 1

Bajern  bolji sinoć od Virtusa je bio non stop u minusu. Večeras po koliko puta viđenom scenariju prošle sezone, Zvezda je prokockala 11 razlike u 4/4 i  izgubila dobijen meč. Turnir u Berlinu, i još neka događanja su dogovorena pre ABA Super Kupa, i vicešampiona, sa plaćenm ulaznicom u Evroligu neće biti u Podgorici. Ivanović ostaje bez ključnog albija, da nije sastavljao ovaj tim. Lane je imao nasjkupljeg igrača, na tri meseca, a sezonu je završio tako kako je završio. Konačno  pored trofeja u ABA ligi,  za početak je  cilj Top-8 Evrolige. Oktobarski raspored u Evroligi, mečevi u Areni sa francuskim  predstavnicima Lion Vilerbanom, i Monakom, gostovanja Žalgirisu, Virtusu i Partizanu, ponudiće neke odgovore, ali ne i konačni,  može li se više od 10. mesta iz prošle sezone. Aba liga kreće gostovanjem u Laktašima, pa Cedevita stiže u Beograd, a Borac u Čačku i FMP će biti uvod za šlager meč jeseni, večiti derbi. Gostovanje Partizanu  28.oktobra, biće samo dva dana posle sudara sa crno belima u Evroligi!  

Glasnogovornik iz Železnika se oglasio na televiziji sa nacionalnom frekefencijom. Smeta mu što je „povampirerni“ Pešić posle finala SP u Manili,  sasuo u lice dnovinaru-botu istinu, da nemamo kvalitetnu domaću ligu.

Umesto očekivano da nahvali  predsednika, Kari reče i ne trepnu, da Vučić nije neko ko bi trebalo da se meša u košarku,  bar ne još uvek. 

„Bez obzira koliko Vučić lično voli košarku i koliko želi da na neki način i kao predsednik i lično kao čovek da podrži košarku i ostale sportove,  neće valjda on da odlučuje kakav će biti sistem takmičenja u košarci“,  zagrmeo Pešić, katerogričan u stavu, kakav sistem je potreban  za ozdravljenje košarke u Srbiji.

„Mislim da nema piramide sistema takmičenja, jer nema najvažnijeg detalja, proizvodnje igrača. U svim ligama su igrači  bez bilo kakve perspektive za budućnost velikih klubova ili za reprezentaciju. Za godinu dve dana Partizan i  Zvezda će dobiti pozivnicu za Evroligu, i postaće  suvlasnici takmičenja. I šta posle toga“, upitao se Kari, poslovično ponudom rešenja.

„Mi ne treba da igramo ABA ligu. Moramo da se vratimo tamo gde pripadamo, što znači  moramo imati profesionalnu Srpsku ligu. I to odmah, bez odlaganja, već 2024, na kraju  olimpijskog ciklusa” smatra  Kari, uz litvanskog modela.

“Litvanci  su formirali profi ligu. Znaju se pravila. Svaki klub  igra u  dvorani sa  5.000, ili  3.000 mesta minimum. Sve je regulisano,  igraju svoju ligu i igraju evropska takmičenja. U Srbiji samo Partizan i Zvezda  igraju u Evropi, godinama. A mi bi da  razvijemo srpsku  košarku. Šta to znači? To znači  kad napravimo profesionalnu jedinstvenu srpsku ligu, da kroz naše takmičenje imamo prohodnost u Evropu. Mi treba, i moramo da se  povezujemo sa Evropom, da budemo u  njoj ali ne na prostoru bivše Jugoslavije,  iako ja volim Jugosaviju, iako je nema“, smatra Pešić duboko svestan da  posle OI  u Parizu stiže novi selektor Srbije.

“Govorim za budućnost. Posle OI dolazi novi selektor.  Rezultat u Manili je pokazao sve. Videli ste koliko je ljudi došlo da podrže ne košarkašku reprezentaciju,  nego košarku Srbije. Našoj zemlji treba adekvatan sistem takmičenja. A za to potrebna  četiri stuba. Prvi je selekcija. Drugi je primenljiva metodika treninga na ljude koje biraš – od mladih do reprezentacije. Treće, učešće, uticaj na pravila FIBA. Mi smo menjali pravila FIBA. Uticajni  Radomir Šaper je menjao pravila lige.  I četvrto, najvažnije, sve može da bude ovako i onako, ali ako nema sistema takmičenja, gde će ti potencijali da se razviju, mi ćemo da ostanemo ovde gde smo“, zaključak je selektora najprijertnijeg iznenađenja “plavih” na SP u Manili.

Verovatno slučajno, Pešić je prevideo notornu činjenicu ko dobija najviše od košarke i koliko je parazita u srpskoj  košarci. Danas se novcem kupuje gotovo sve. U KLS gomila igrača je “zaražena” kladionicom. Čak su se neke sudije zaigrale. Na skupu na Staroj planini niko ni reč ne progovori o kickarma, iako je ceo slučaj  "zasmrdeo" do FIBA!

Najcrnje pored svih neregularnosti oko nameštanja utakmica je robovsko-podanički odnos predstavnika većine klubova. Šampion  Srbije  za titulu igra samo DVE utakmice u SLS, što je apsurd kakav u svetu ne postoji. A titula ne donosi ama  baš ništa!

Na Staroj planini, na trodnevnom seminaru KLS-A,  je pao dogovor da od sezone 2025/6. KLS postane profesionalna, a da u njoj igraju svi klubovi, počevši od Partizana i Zvezde, kao i svi ostali srpski  ABA ligaši. Kroz Srpsku ligu bi najbolji dobili  prolaz u evropska takmičenja. Jaka liga Srbije bi okupila najbolje timovi, jer ne bi bilo potrebe za učešćem.

Samo je Partizan bio protiv protiv donetih zakljačaka na Skupštini Košarkaške lige Srbije, i obećanjima o zaokretu, ali tek  za dve godine.

 Pre svega Partizan nema ideju da napušta ABA Ligu, niti da preduzima bilo kakve aktivnosti protiv ABA Lige. Da li će ABA Ligu napuštati Crvena zvezda, to je sasvim njena stvar, sa kojom mi nemamo ništa. Takođe, KK Partizan još jednom ističe: Da bi KLS bila nacionalna liga, regularna i dostojna košarkaške zemlje, ona mora da se vrati pod okrilje KSS!

KOLAC

Naravno, usledile su reakcije. Prvi je sebi dao za pravo da komentariše, stav Partizana žitko trener, sa Đurom brkom. Hvališa lika i dela predsednika, za vreme tv gledaocima nevidljive dodela pehara šampionu ABa lige. Bila je to poslednja potvrda diskririminatorskog odnosa dotičnog kablovskog operatera prema omraženom klubu i ljudima, prinuđenim da slušaju dva demagoga, umesto da gledaju direktan prenos proglašenja šampiona ABA lige.

Znanje, struka, rad posvećenost i odgovoronost su ključ uspeha, zasnovanog na sigurnom finansiranju  i bazi, stvorenoj obukom dece, bez članarina, lažnih kampova….  “Svetski šampionati” za decu od 7 do 15 godina su samo Centar troška za bogaćanje lezilebovića, prodavaca magle i prevaranata svih formata.

Kada lolakne uprave prepoznaju svoju ulogu u usmeravanju i sportskom razvoju dece, biće budućnosti za  košarku i sve druge sportove.

Za početak liga osnovnih škola, od košarke, fudbala, rukometa, odbojke... do bazičnih sportova, gimnastike plivanja atletike, skijanja  iznedriće  mnogo više sportski nastrojne dece. Smanjiće se broj video igrača, i korisnika svih drugih kompjuterskih animacija, što debilizju decu i mlade.

  Ulaganje u školski sport doneće mnogo više koristi od besmislenog građenja stadiona, ili sipanja novca građana Srbije, u rupu bez dna iznad Autokomande.

Načet na krovu, “ponos Srbije” je sinoć zatrpan na Banovom brdu. Taman za najavu  evropskog brukanja, u Mančesteru za dva dana.

Najavio je  pion sa rumunske granice, u ime lažnog cara, kao i uvek, sve i svašta na Staroj planini. Jedino što je jasno klubovima, uslediće  povećanje harača. Paraziti  u sve obesmišljenoj  ligi  su tražili i dobili podršku za ništa, Tek 2025,  obećali su im  možda bude bolje.

Klimoglavci su podržali sve veći CENTAR TROŠKA, prihvatajući bez reči namet haračlija, što im deru koži s leđa. Masan kolac, je spremljen. Novo nabijanje i tiho umiranje u najtežim mukama sledi!

kolac 2

Valja se sabrati i mućnuti glavom, da zdrav razum pobedi, bahatost liciemrje, pre svega neznanje. KLS je  VLASNIŠTVO KLUBOVA, a ne  bilo kog olinjalog džukca.

Niko ne može, bez saglasnosti klubova da prodaje TV prava. Tržišna utkmica , i ko ponudi najviše taj  može da bude raspolaže  tv pravima!

Klubovi konačno moraju početi da žive na ekonomski zasnovanom sistemu poslovanja. Javno privatno partnerstvo je put, ali uz odgovornost obe strane. Novac za  funkcionisanje lige,  troškove takmičenja, nagrade za najbolje na kraju sezone,  plate plaćenim lica ne smeju više biti da plačaju klubovi, već mendžment i plaćenici u KLS, moraju potražiti sponzore, za svo rad. Dosta je sirotanja raja  plaćala preplaćene.

I zato klubovi moraju igrati ligu pod okriljem KSS-a, a ne ligu jednog kluba sa dva imena.

U ligi KSS-a ne sme biti povlašćenih, dok ostali imaju tretman Alajbegove slame, da ih derikože i paraziti "PALE I GASE" kad im se ćefne. Dosta je bilo, NAMETA NA VILAJET I GAŽENJA SIIROTINJE RAJE!

KOŠARKAŠKI SAVEZ SRBIJE kuća košarke, je u vlasništvu svih klubova sa istim pravima obvezama.

Dok KLS bude vlasništvo lažnog cara, poslušnika akindžije-turskog konjanika, umišljenog da u ime “viših interesa” može  da radi šta hoće nema sreće klubovima.

Onaj drugi akindžija iz “rupe”, je sinoć fudbalski ponižen na Banovom brdu. Mentalnog gimnastičara, posle pokušaja ponižavanja, stiže karma. Lice sa poternice, nedostojnim izjavama pokazao je po ko zna koji put gde mu je mesto.

I zato nema izbora, borba za oslobođenja sporta, od  lažnih  branitelja  "ponosa Srbije", Centara troška, i svih sličnih neprijatelja, do  pobede! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas