Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

CRTA: "SLOBODOM I ISTINOM, BEZ STRAHA OD PRETNJI, IZAĐITE NA IZBORE" Featured

CRTA

CRTA(Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost), nezavisna, nestranačka organizacija civilnog društva posvećena razvoju demokratske kulture i građanskog aktivizma, kreator i zastupnik principa odgovornog ponašanja vlasti i državnih institucija zahteva da država omogući građanima normalan izlazak na izbore bez straha od "HAOSA I GRAĐANSKOG RATA"

CRTA edukacijom građana zagovornik uspostavljanja vladavine prava i razvoju demokratskog dijaloga je uputila zahtev najvišim državnim zvaničnicima, kao i svim učesnicima izbora iz vlasti i opozicije, da prestanu sa zastrašivanjem građana i podsticanjem atmosfere straha u izbornoj kampanji. 

Kao najdrastičniji primer neodgovornog postupanja CRTA navodi zvanično saopštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Ministar Aleksandar Martinović tvrdi da opozicione stranke pripremaju izazivanje "haosa, pa i građanskog rata". Pre Martinovića, i premijerka Ana Brnabić je u više navrata govorila o namerama opozicije da "destabilizuje zemlju" i stvori "haos". 

CRTA ističe da je zadatak Vlade Srbije, pomenutog ministarstva, kao i svih drugih institucija države, uključenih i povezanih sa sprovođenjem izbora, da obezbede uslove za slobodne i poštene izbore i da daju argumentovane odgovore na sve sumnje u integritet izbornog procesa.

Državne institucije ne smeju da uznemiravaju građane najavama nasilja, već moraju javnosti da daju činjenice i proverene informacije. 

CRTA podseća javnost da upravo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu nije omogućilo da se sprovede nezavisna revizija biračkog spiska, čime je doprinelo rastu nepoverenja javnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova bi moralo blagovremeno javnosti da pruži tačne podatke u vezi s navodno masovnim i organizovanim promenama prebivališta građana kako bi se raspršile ili potvrdile sumnje u tzv. fantomske glasače. 

CRTA insistira na odgovornosti svih stranaka da motivišu birače svojim  programima i politikama, i da se, bez obzira na "žar" izborne trke, uzdrže od zapaljive retorike i širenja glasina, i dodatnog ugrožavanja poverenja građana. 

Država mora da bude iznad svih stranačkih sukoba i strategija negativnih kampanja kako bi građanima obezbedila da se u miru informišu o izbornoj ponudi i da bez strepnje izađu na birališta gde će slobodno da glasaju, zaključuje CRTA.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas