Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BASKI SINOĆ KLICALI: ŽIVELA SLOBODNA PALESTINA! Featured

baski navijači1Baskonija je sinoć srušila Makabi u Evroligi, a navijači su u Vitoriji grmeli sa tribina: Živela slobodna Palestina“ i  „Genocidni Izrael’, stavljajući do znanja da za razliku od većeg dela Evrope, mediji u Srbiji su posebna priča, ne praštaju ćutanjem,  Jevrejima maskar i  genocid nad Palestincima u  Pojasu Gaze.

Navijačka grupa Indar Baskonia objavila je kako se 'u Evropi pokušava javno oprati genocid  Izraela nad Palestincima'. Navijači Baskonije su sinoć  tokom utakmice sa Makabijem skandirali: “Živela slobodna Palestina”, i mahali su  palestinskim zastavama.   Publika je skandirala i “Genocidni Izrael” protiveći se napadima na Pojas Gaze u kojima je od oktobra ubijeno više od 26.000 palestinskih civila, od toga više od 10.000 dece,  dok je ranjeno preko 65.000 Palestinaca.

Navijačka grupa Indar Baskonia je objavila da se  “u Evropi pokušava javno oprati genocid koji provodi Izrael nad Palestincima”. Na tribini iza koša formirali su natpis na engleskom jeziku “Free Palestine”

Navijači fudbalskih klubova iz  Baskije, Real Sociedada i Eibara proteklih meseci su na utakmicama isticali zastave Palestine, kao gest solidarnosti sa patnjama palestinskog naroda i slobodarskoj težnji za  nezavisnost.  Proteklih nedelja su u Baskiji organizovani  ulični protesti protiv genocida nad Palestincima i protiv izraelske okupacije.

baski palestina zastava1

Demonstranti su  optužili EU i SAD za “saučesništvo u zločinima”. 

Španska pokrajina Baskonija ima  2,2 miliona stanovnika, a političari su zagovornici  otcepljenje od Španije i Madrida, pozivajući se na vlastiti jezik i identitet Baska.

Korak dalje su otišli u Kataloniji. U oktobru 2017. proglasili su nezavisnost.  Međutim bio je dovoljan samo jedan brod komandosa upućen u Barselonu, da se "smiri" pobunjenike. Katalonski političari su pohapšeni. Država ŠPanija je poslala jedistvenu poruku: Ko ne želi da živi u državi Španiji, može komotno da se preseli gde god hoće.

Baskonia je sinoć  pred 8.000 vatrenih Baska srušila Makabi  92:82 u 25.kolu Evrolige.

Večeras šampion ABA lige Partizan(12 pobeda) igra u Bolonji sa Virtusom(15 poebda) u 20,30, a pola sta ranije Crvena zvezda(10 pobeda) šampion KLS, i osvajač Kupa Srbije, dočekuje u Areni Beograd, drugoplasiranu Barselonu(16 pobeda).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas