Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

DUH NEUGASIVE SVETLOSTI BESMRTNE SPORTSKE HEROINE CECE RADOJEVIĆ ŽIVI Featured

CECA RADOJEVIC 2006

U čast valjevske heroine karate sporta, i sportskog radnika neiscrpne energije, rano preminule Svetlane Cece Radojević(39), Grad  Valjevo već 12 godina zaredom organizuje Memorijalni internacionalni karate turnir posvećen sećanju na Cecu.

ceca r 1

A naša nezaboravna Valjevka Svetlana Ceca Radojević je preminula 17.jula 2006.godine, u 39.godina. Rođena pobednica posle lavovske borbe izgubila je najvažniju bitku, iako se nije predavala do poslednjeg trenutka.

A, mogla je mnogo toga da učini za svoje najdraže ćerku Vanju i sina Nemanju. U omiljenom karateu takođe, gde  je prepoznata, kao  uspešan trener i priznata, ne samo u svom  grada Valjeva, već i mnogo šire. 

Ceca potiče iz poznate  valjevske sportske porodice. Majka Mirjana je bila  talentovana gimnastičarka a otac Živojin Žoja Radojević vrsni gimnastičar i majstor karatea, a najveća ljubav mu je pored porodice bio fudbal. Postao je  legendarni golman ubskog Jedinstva, a kasnije i valjevskog Metalca. Takođe je bio omiljeni trener i pedagog. Isticao se u radi sa mladima. Lično ga je Miljan Miljanić angažovao da bude u stručnom štabu mladih selekcija Srbije i Jugoslavije. 

Ceca je karate je zavolela od malih nogu, a prvi učitelj joj je bio Duško Sopčić u Omladincu 1981. godine. Prve medalje stigle su već 1983,  da bi 1986. prešla u novosadsku Vojvodinu. U velikom klubu je sarađivala sa najboljim srpskim  karatistom svih vremena Dušanom Dačićem, koji je prepoznao Cecine sportske  vrline i fanatičnu predanost karateu.

Ogromno znanje i iskustvo Ceca prenosi po povrataku u Valjevu 1989. na mlade u KK "Španac" i KK "Zvezda". Ujedinjenjem sa karate sekcijom  Ilija Borčanin" nastaje Karate klub "Budućnost". Slede vanserijski uspesi u Karate Srpskoj Uniji. Ceca obavlja dužnost trenera i direktora. Studiozan i stručan rad donosi uspehe, nikada više ne ponovljene. Cecina stručnost, posvećenost i neizmerna ljubav uticali su da pored talenta mladih karatista, do punog izražaja dođe formiranje zdrave ličnosti, ključnog faktora u stvaranju šampiona poput Kristine Živanović Katarine Kraljević, Miloša Kovačevića, Jelene Kostić, Jelene Joksimović, Saše Uroševića... Ceca je ulivala veru u soptstvene vrednosti mladim karatistima da postanu šampioni na državnom nivou i osvajači evrpskih i svetskih odličja.

ceca 3

Ceca je kao retko ko znala da svojstvenim fanatizmom i harizmatičnom magijim da "zarazi" svoje učenike i decu. A ući sa Cecom u svet karatea, boriličke  veštine "golim rukama", nastale u Japanu bila je privilegija i čast za svako dete. Za učenje odbrane šakama, jedinim "oružjem" trebalo je na prvom mestu pored talenta biti hrabar, strpljiv i istrajan. Cecin rad i uspesi su prepoznati na najvišem nivou, i ubrzo je postala savezni trener Srpske karate Unije, i  internacionalni  karate sudija. Ceca se stručno usvršavala. Poslednju  godinu svog mladog života, kao diplomirani pravnik posvetila je radu u Sportskom savezu Valjeva  od njegovog osnivanja 2005.godine. Posebno se isticala u brojnim aktivnostima UFK Valis kao stručni saradnik u realizaciji brojnih sportskih programa.   Ceca je bila nosilac  crnog pajasa, Treći dan  u karateu, a bavila se i drugim sportovima. Volela je fudbal i košarku, a  sjajno je igrala tenis, čak je bila u jednoj sezoni najbolja teniserka Vojvodine.

U podršku  Karate Federacije Srbije, i pokroviteljstvo  Grada Valjeva, proteklog vikenda turnir je realizovao  Karate klub 014.

Ovoga puta za odličja se borilo više od 350 karatista i karatistkinja iz 40 klubova iz SR Srbije i Republike Srpske. Našu državu su predstavljali takmičari  Karate  saveza Vojvodine, Kosova i Metohije, Beograda i uže Srbije.

ceca 12 mem

Predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper, je u svojoj besedi izrazio zadovoljstvo što u Valjevu zahvaljujući i besmrtnom duhu Cece Radojević  karate sport živi. Gradonačelnik Lazar Gojković je otvorio turnir, pozdravio učesnike i poželeo im uspeh i prijatan boravak u našem gradu.

Najuspešniji od svih je bio  Karate klub Bor. Karate klub Borac-Čačak je bio drugi, a Karate klub Knjaz Miloš iz  Aranđelovca treći. Nagrađeni su i najuspešniji pojedinci.

Takmičari Karate kluba „Kopaonik“ vratili su se u svoj Leposavić sa tri odličja. U kategoriji pionirki, kate 2013. godište, klase ED, Emilija Bošković osvojila je treće mesto, kao i u klasi E, Emilija Jezdić(2015) i Novak Milanović(2012) u kategoriji nada, kate. Rezultati u Valjevu su potvrda  kontinuiteta u radu mladog kluba, posvećenosti mladih i stručnog rada.

KK LEPOSAVIC KARATE 1

"Šampioni" iz Banje Koviljače, su došli u Valjevo sa 6 takmičara. Osvojili su  3 zlatne, 1 srebrnu i 3 bronzane medalje.

kk sampioni banja k

 Junior Marko Vukašinović( do 61kg) Marko Vukašinović, i u senioroskoj konkurenciji do 67kg,  senorka Valentina Vukašinović(do 55kg) osvojili su  prva mesta.  Pionir Dušan Jakić(35kg) je bio  drugi a bronza  je pripala: Tijani Mijajlović, konkurencija nade, poletarcu Veljku  Avramoviću i poletarski – Katarini Tomićević.  KK "Šampioni sa Drine" vratio se  Mali  Zvornik sa 5  bronzanih odličja.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas