Menu

zaglavlje

5,5 DECENIJA OD ULASKA VALJEVSKOG METALCA U DRUGU FUDBALSKU LIGU SFRJ

5,5 DECENIJA OD ULASKA VALJEVSKOG M…

foto Dragiša Medenica...

ANTO TADIĆ ČOVEK LJUBAVI VELIKOG SRCA, DANAS JE SVETLOST  U TIŠINI BESKRAJA

ANTO TADIĆ ČOVEK LJUBAVI VELIKOG SR…

Boks je bio neponovljiv...

ŠPANIJA ŠAMPION SVETA, SRBIJA 12.U MANISI

ŠPANIJA ŠAMPION SVETA, SRBIJA 12.U …

foto fb Posle osvojenog d...

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA KURGAŠA(1959-2024)

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA …

Prvog dana jula, valjda...

77  SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI  VALJEVACA, GARANT ZA BOLJI ŽIVOT U " BRAĆI VELIČKOVIĆ"

77 SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI V…

  Razvaljena u maju...

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALONCE: KOSOVO JE SRBIJA!

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALO…

Španski parlament je ve...

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, VALJEVKA MAGI NAJBOLJI BLOKER!

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, V…

Na Balkanskom prvenstvu...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SKANDAL: NESPOSOBNI VRANEŠ OPSTAO, ĐOKIĆ AUT ! Featured

1 vlada i beli

Rekoh onu Njegoševu u najavi premijernog meča u SSLS u Valjevu: Čast i bruka ostaju do veka !

U vremenu svakojakih aspurda, nakaradnog sistema vrednosti, u kome se ne zna šta nosi dan, a šta noć, a zlo pritiska sa svih strana,  dan posle izgubljene bitke od Čovičevog i i Prangijinog FMP-a, odnosno klasične otimačine u sred Valjeva, smenjen je najveći  promoter grada Valjeva, najbolji srpski trener iz mlađe garde,  kouč KK Metalac Vladimir Đokić.

Loše stvari se ne dešavaju slučajno.

Pogoršanje zdravstvenog stanja, do te mere da joj život bude ugrožen, iskjustvo je najpre devojka za sve u KK Metalac Biljana Pucarević. Prvi i praktično jedini operativac kluba  izložena nestvarnim stresovima na svom radnom mestu je na sreću danas  dobro, ali posledice su ostale. 

Ali zato nesposobnom i smešnom lakeju Nebojše Čovića,  plaćenom "lovcu  na dnevnice" Zoranu  Vranešu niko ne može ništa, i dalje  je nekakav predsednik KK Metalac  !?

A najbolji u valjevskom svetu sporta u 21.veku  Vladimir Đokić, sinoć je odlučio  dr Boško Đukanović, od danas više neće biti i trener KK Metalac.

Težak zadatak je poveren Draganu Galu Simeunoviću, dok će Bora Džaković biti stručni savetnik.Ceh katastrofalne politike nesposobnog i van svih kriterijuma preplaćenog predsednika, Skupštine Zorana Vraneša je platio Vladiir Đokić, protekle dve sezone sposoban i mudar  da pomeri granice valjevske košarke do neslućenih visina i na jedinstven način sa KK Metalac promoviše svoj grad.

Šesto mesto i plasman u Evro Kup 2015, osvojen šampionat Evrope sa mladom reprezentacijom Srbije u Italiji, novi uspesi i opstanak u ABA ligi u 2016, Vladimira Đokića, poništeni su odlukom o smeni donetom preko noći posle poraza od FMP-a u ligi bez ikakvog smisla i značaja, umišljenog gospodara srpske košarke Nebojše Čoviča,  i to samo dve nedelje pred završetak regularnog dela SLS.

Zoran Vraneš najodgovoriniji što Metalac igra sa dva kluba iz iste kuće, od 8.do 25.maja, i još niz skaradnih i skanadaloznih odluka na štetu srpske košarke, a u interesu  samozvanog gospodara života i smrti u srpskoj košarci,  Nebojše Čovića, poslušni lakej nedodirljivog,  i dalje ostaje tamo gde mu nije mesto, bez trunke morala i ljudskosti da ode i nikada više ne dođe u Valjevo, saopštio je danas odluku o razrešenju Vladimiru Đokiću .

Najnoviji potez dr Boška Đukanovića   Đokić  je u svom maniru  mirno   primio.

“Sve ovo što se desilo deo trenerskog poziva. Poštujem odluku dr Đukanovića, hvala mu za ukazano poverenje tokom protekle skoro dve ipo godine. Sarađivali smo, a  bilo je i turbulencija i neslaganja.  Radio sam najbolje što sam mogao pre svega u interesu Metalca,Trudio sam se da održim potrebnu atmesferu u ekipi i pored svih problema. Živ sam čovek, naravno da sam i je grešio. Metalcu želim sve najbolje, a ja ću se malo odmoriti, pa ću nastaviti da radim svoj posao.Gde, videćemo. Ne žurim nigde” poručio je za Moj svet sportal Vladimir Đokić sa kojim su u paketu klub napustili Milovan Teofilović Beli i Lazar Gojković, od prvog dana saradnici u koje je imao najveće poverenje.

Večeras se desilo i nešto što nikada nije bio manir  Zorana Vraneša, toliko "posvećenom" klubu da ne una ime ni jednog igrača.

Prvi saradnik dr Đukanovića Aleksandar Milovanović Čokanj obratio s eigračima na treningu, predstavio  novog trenera Dragana Gala Simeunovića i stručnog savetnika Boru Džakovića, podsetivši na zasluge u uspesima kluba  Vladimira Đokića, što je propraćeno  dugotrajnim aplauzom.

“Zahtevam da svi zajedno budete na visini zadatka do kraja SLS, da prepoznate trenutak. Hoću da lične interese zaboravite i da sebe podredite KK Metalac, instituciji  valjevskog sporta, u svakom trenutku iznad svakog pojedinca” poručio je Milovanović.

Valja istaći da je Đokić u maju 2014. formirao potpuno novi tim, sposoban da  izraste u senzaciju ABA lige, Metalac je premijernu sezonu završio na 6.mestu, sa pravom da nastupa u Evrokupu.

Na početku druge sezone u ABA ligi, posle poraza od Igokee u Valjevu, Đokić je podneo ostavku, ali se na insistiranje dr Đukanovića  vratio dokazavši da je spreman da se suoči i bori sa brojnim poteškoćama, pre svega finansijske prirode, i časno i uspešno izvrši povereni mu j zadatak, stavljajuću rezultate KK Metalac iznad bilo čijeg interesa, u prvi plan.

Borba sa “najkvarljivijom robom” igračima, bila je nemilosrdna!

Neki danas afirmisani košarkaši su zaboravili na prečac, koliko im je Metalac pomogao sa Đokićem i dr Đukanovićem  da steknu ime i reputaciju baš u Valjevu.

Iako zbog neisplaćenih zarada najugroženiji Vladimir Đokić svoj problem nije stavljao u prvi plan, podređen radu i uspesima u drugoj  sezoni u ABA ligi.

Dva meseca besmislene pauze, da bi sve bilo po notama “državnog projekta” je ostavilo traga na tim. Došle su nove tenzije, razmirice, talasi nezadovoljstva,  a kulminacija   je usledila pred početak Super lige Srbije,

Đorđe Majstorović je ponovo pokazao najviši stepen nervoze, neprihvatljive za  potencijalnog reprezentativca Srbije.

Posle poraza od FMP-a umesto treneru prioriet je dat “kvarljivoj robi”.

Dragan Simeunović sa bogatim trenerskim iskustvom, kako rado ističe od svoje 12. godine u košarci, odnosno punih 35 godina, kao igrač i trener,  prošle jeseni odbio je da bude  akvizacija kluba posle ostavke Đokića, pa je  u Nikšiću ekipu vodio Vladimir Mišković, trener juniroske ekipe.

Danas je Simenović u izuzetno  bitnom i teškom trenutku po klub  prihvatio da bude prvi  trener, iako je bilo trenera u ponudi"ko pleve".

Odmah je  poručio igračima da nema predaje.

"Borite se za 12 mesta u timu. Pružite najviše što možete. Postoje određeni minusi u igri, zato morate svi biti odlučni, istrajni, jednostavno mora jače da se igra. Nema vremena da se pravi neke radikalne promene, ono što znate uradite najbolje, a znate mnogo” poručio je Simenović, kome su na rasploganju bili svi igrači, osim povređenog Rakićevića, i sinoć zbog loše pljeskavice na tretmanu u urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo Tomislava Gabrića, poput Majstorovića, takođe nezadovoljnog u poslednje vreme.   

Bora Džaković (68), koordinator u Školi košarke Metalca. dokazan tokom višedecenijske karijere na klupi Partiazana, Zvezde, tuzlanske Slobode, najavljivan čak i kao naslednik Đokića, kormilo je prepustio mlađem saradniku Simenoviću.

Džakoviuć će svojim znanjem i iskustvom pokušati  da u narednih pet mečeva u SLS da svoj  doprinos kako bi  Metalac pretekao  skuplji, klub sa  4 reprezenativca iz šampionskog sastava Srbije na EP i Italiji prošlog leta,    očigledno prefavorizovani FMP.

DR ĐUKANOVIĆ ČEKA "POMOĆ PRIJATELJA"

Prvi čovek KK Metalac iz Valjeva, dr Boško Đukanović, pokušaće da odlazak Đokića kompenzuje  uz pomoć prijatelja"

"Nema zvaničnih potvrda ali  zamolkiću Dudu Ivkovića  prijatelja Metalca da nam narednih dana  pomogne, jer je u Beogradu,  ima više slobodnog vremena. Imamo odličan odnos i verujem da neće biti problema. Isto važi i za Željka Obradovića, a tu je i uvek spreman za saradnju Muta Nikolić", ne može bez novih "bombi"  dr Đukanović.

SVI  ZA ABA LIGU, A KAKVU NIKO NE ZNA !

ABA liga po mišljenju učesnika danas održane Skupštine u Beogradu će se igrati i dalje, jer nema papira iz FIBA o gašenju  regionalnog takmičenja, možda čak i kao zatvorena liga.

Nejasnoća je previše počev od toga kada će da se igra, da li pre ili posle nacionalnih šampionata.

NIje jasno ko će igrati,  jer evidentno  predstoji utvrđivanje novih  kriterijuma za učešće, ako se uopšte bude igrala.

Koji će  rezulati biti validni, iz sezone 2015/16 ili oni koje će klubovi ostvariti  od jeseni u nacionalnim ligama, ako prvo budu igrane. Zatvorena liga sa klubovima koji su obezbedili rezulatima mesto je na "meniju"  ali treba imati u vidu plan  Nebojše  Čovića da i  drugi tim jednog kluba igra ABA ligu 

Što bi se reklo "cirkus grande Kolarado se nastavlja!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas