Menu

zaglavlje

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

CENTRI TROŠKA BI 45,5 MILIONA VALJEVKI I VALJEVACA! Featured

1paredinariOd “isprojektovanih” nešto više od 150 miliona dinara, svih koji bi da apliciraju za sport sredstva iz budžeta grada Valjeva, pod uslovom da ispune potrebne zakonske uslove imaće na raspolaganju nepunih 60 miliona. Nezajažljivost bez presedana čelnika pojedinih Udruženja građana okupljenih u sportskig klubovima  je kuliminirala u 2017. godini "projektima" vrednim 45,5 milionara(30+‚5,5) što je vrednost 5 posto Valjevske Arene u izhradnji već dve decenije-

Podsećam, Valjevska Arena po principu of temelja do krova, ključ u ruke, sa 5.500 mesta, na 6,500 m2, ima cenu od 900 miliona dinara. Cena je značajno niža od “planirane”, na temelju za objekat površine 10.000 m2, sa  pričom  da će biti  završena sa 10 miliona evra. Gradnja kapitalnog objekta za valjevski sport traje od 1997. godine

Predlogom valjevske Komisije za sport od ukupno 59,9 miliona dinara, za neverovati je, trećina će biti na raspolaganju  Centrima troška valjevskog sporta FK Budućnost Krušik 2014 (10.800.000 dinara) i KK Metalac (10 miliona dinara) !

Svi drugi podeliće 40 miliona iz rekordnog budžeta za sport.

Lider  troška valjevskog sporta FK Budućnost Krušik 2014 je ponudila ekspertski projekat vredan 15.500.000 dinara. Od grada bi da prihoduje 10.800.000 dinara, i Komisija za sport je velkodušno ispunila želje najvećeg Centra troška oglušujući se predlog Sportskog saveza grada(SSV) i iznos od 10.400.000 dinara,

Bezobrazno drski UO KK Metalac, upirući prstom u “tamo neku bivšu upravu” zbog ogromnih dugova, je projektovao svoju egzistenciju na 30 miliona dinara, sa idejom ga Valjevke i Valjevci podrže sa “skromnih” 14 miliona. Iako ih je SSV projektovao na prvo mesto sa 10.600.000 dinara, Komisija za sport je cifru zaokružila na 10 miliona. I ovaj iznos je duplo više od realnih potreba kluba za sezonu u KLS, ali bez plaćenog predsednika i mendžmenta. Svilen gajtan preti klubu u dužničkom ropstvu bez presedana, bez bozira bude li opravdao  potrošenih 1,7 miliona u 2016. godini.

Šta li to beše altruizam da li znaju nezamenljivi, koliko li godina unazad prisutni u dva valjevska Centra troška.

Godinama perjanicu besmislenog trošenja narodnih para, KK Metalac, je od 2017. pretekao najveći potrošačnafrodnih para, FK Budućnost Krušik 2014, nasledknik dva ugašena kluba Budućnosti i Krušika!

Klub sa  trenutno više para, ima solidne prihode od kirije za dva lokala, prihod i od članarina škole fudbala, ali  verovatno su porasli troškovi za televizijsku promociju, valjda i zbog nepreviziđenih prenose od Valjeva do Šapina.

Zajedničko za oba Centra troška je da nema odgovornih za milionska zaduženja bez pokrića, dok nadležni u gradu  zbog enormnih dugova u dva pomenuta Udruženja građana “mudro” ćuti.

Predlagače odluke o dodeli sredstava se ni nisu proslavili.

Nema suvislog objašnjenja na osnovu kojih parametara je novac dodeljen klubovima, sa dugovima, u Drugoj košarkaškoj i još crnje Trećoj fudbalskoj ligi, osim da je u pitanju samo zaslepljenost i osionost proistekla iz trenutne političke moći.

Da je reč o permanentnom kršenju zakona u sportu bez presedana javno  upozoravaju visoko pozicionirani u pojedinci u valjevskoj politici zgroženi saznanjem da se predsedničko mesto i menadžment KK Metalac kluba plaća novcem namenjenim sportu, ali bez komentara za novac usmeren u FK BK 2014.

Milionski iznosi opredeljeni su za još osam klubova i saveza, a ostalima će pripasti mrvice.

 Megalomnaski projekat kluba mesne zajednice Peti puk FK Radnički od 11.289.000, sa idejom da ga grad finansira sa 6.900.000 “istopio” se na 2.600.000 dinara što je opet čak 4,5 puta više od sredstava usmerenih u takođe zonaša sa valjevskog Lutona, OFK Divce (600.000). Valjda zato što nemaju ekipu u Kvalitetnoj omladinskoj ligi Srbije.

U nivou ranga KK Metalac,Prve (odnosno Druge) lige vaterpolisti Valjeva raspolagaće sa 5,2 miliona dinara od predviđenog projekta “vrednog 9,5 miliona, za dva miliona manje predloženog za finansiranje iz budžeta za sport.

Za Fudbalski savez Valjevo od predviđenih skoro 13 miliona dinara, od predloženih gradu 9.327.450 dinara opredeljeno je 4,8 miliona( za 25 fudbalskih klubova: 5 u Okružnoj ligi, 6 u Međuopšitinskoj i 14 u Gradskoj ligi.

Odbojkaškom prvoligašu VA 014 Gorenje, od projektovanih 9 miliona, pa usmerenih da grad finansira sa 6 miliona, završio je na vrednih pažnje 4 miliona dinara. Omladinskom rukometnom klubu Metalac, koji se takmiči u rangu niže pripašće 3 miliona, Ženski OK Valjevo je dobacio do 2.250.000 dinara.

Prvak države, Valjevski šah klub Vladika Nikolaj ako izmiri dugovanja iz prošle godine treba da dobije 1,5 miliona dinara. Plivačkom klubu Valis pripašće 1,4 miliona dinara, , a Vaterpolo klub Valis 100.000 dinara manje. Savezu za školski sport je uskraćen za petinu planiranih sredstava i pripada mu kao i Sportskom savezu 1,2 miliona dinara. Za KK Student 014 isključivo usmeren na rad sa decom oporedeljeno je 1.000.000 dinara.

Mnogi su nezadovoljni kriterijumuma kojima se rukovodila komisija za sport.

Darežljivost komisije je bila upadljiva prema Udruženjima građana poput Kluba malog fudba RB (900.000), ili VŠK 2005 (700.000). 

Jedini predstavnik u ženskom rukometu ŽRK Metalac 2015 raspolagaće  samo sa 800.000 dinara,a 100-tka više pripašćeUdrućenju građana   ŽOK Srbijanka, koliko i rvačima drugoligaša Mladosti.

BK Metalac sa 834.400 dinara i novim snagama ne odustaje od namere da ponovo vrati makar deo stare slave valjevskom boksu.

Za sve ostale od 38. na listi opredeljena su značajno manja sredstva.

PO slovu Zakona opredeljena sredstva u skladu sa Strategijom sporta treba da budu sumerena na rad sa najmladjima, jer Zakon o sportu je izričito prptiv favorizovanja i finasiranja profi sporta. Jasno je da je Komisija nastavila po ugledu na predhodne da radi po političkoj direktivi, zanemarajuće većinu profesionalnih i etičkih principa.

Jedino dobro za sva Udruženja građana u valjevskom svetu sporta je da besplatno koriste sve sportske objekte.

Nije dobro što grad ne finansira ni jednu ZVANIČNO  privatne  škole poput Senjaka, Šamiona...  Za razliku od većine pomenutih sa spiska od 38 koji su dobili sredstva grada. ljudi koji vode privatne škole se   ne krije se iza lažnih Udruženja građana i klubova, u kojima operisani od altruizma(nsebičnosti) imaju samo jedan cilj, da zarade i žive o trošku  Valjevki i Valejvaca.

Osim 59 miliona namenjenih sportski klubovi grad Valjevo je opredelio devet miliona dinara za posebne sportske programe, manifestacije i takmičenja.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas