Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TEO NIJE MOGAO SVE SAM, FENER JE ŠAMPION! Featured

1milos nepodivi Moskovski CSKA je predao krunu Fenerbahčeu bez borbe. Valjevac Miša Teodosić nije mogao sam da pobedi Pirejce. Tradicija se nastavlja, kompleks Olimpijakosa na fajnal foru traje. Ofanzivni skok i velemajstor neverovatnih pobedničkih završnica Spanulis,  ali i naš u reprezentativnoj formi, Nikola Milutinov su  na kraju ipak otključaili vrata  finala Evrolige. Favorit Fenerbahče Željka Obradovića je srušio španskog kralja Real 84:75 i nema dileme ,po svemu viđenom  novi je šampion Evrolige.

Olimpijakos je posle (ne)očekivane drame pobedio CSKA 82:78, slično kao i Partizan favorizovanu Zvezdu veče pre okršaja u Stambolu, samo u prestižnom meču večitih srpskih rivala.

Pirejci su na Bosforu treijumfovali  četvrti put, i dalje bez bez greške protiv Moskovljan na  fajnal foru.

1delije s

Kapiten Srbije Valjevac Miša Teodosić nije bio starter, ali je najbolji kao i uvek ovoga puta ubacio je 23 poena, gurao svoj tim, međutim petorica iz Olimpijakosa “ubiše” Miloša.

1teo igra

Neverovatan je način na koji je Itudis pripremio ekipu i taktiku.1itudis

De Kolo, Aron Džekson, Kajl Hajns i Kori Higins,Voroncević Hrjapa si bili na nivou starta sezone, i otuda ne čudi što su "isparili" . Agravanis i Macaris su trojkama najavili trijumf Grka.Nikola Milutinov je odigrao sjajan meč. U  ofanzivi je "brao" lopte kao zrele trešnje, a pod svojim košem je postavio zid. Kad je tim iz Pireja izjednačio na 69:69 poenima Spanulisa dao se naslutiti ishod.

Aron Džekson je vratio nadu krasnoarmejcima ali su Spanulis trojkom i Birč doneli prednost Grcima. Teo ga trojkom briše, ali Grin pogađa novu trojku. Svestan da od sigrača neće biti vajde Teo gađa i promašuje trojku za produžetak, pa u  završnici bez nade u preokret CSKA gubi meč.

Itudis i saradnici iz stručnog štaba su pali na ispitu. To se u CSKA ne prašta. Sledi otkaz i sigurno, remont izraubovanog tima, da li i dalje sa Valjevcem kao komandom, videćemo.1tuga

Turci su dočekali i pružili gromoglasnu prodršku svojim plavo žutima. Ambijent u Sinan Erdem Areni ni nalik beogradskom iz vremena kada je u Evroligi nekada igrao Partizan,a sada preimenovani FMP, Crvena zvezda,

Za razliku od kuma Itudisa Željko Obradović je doktorski podigao formu Fenerbahčea, spremio igru za Real. Pred granitnom odbranom Fenera skamenjen dugo, dugo, dugo do 15.minuta,  Real je bio na samo13 poena. Ali da nisu slučajno na fajnal foru Madriđani su potvrdili serijom 10:0. Partizanovci Bogdanović i Veseli su uigranim akcijama probijali odbranu Madriđana i očas posla vratili dvocifrenu prednost. I pored presinga Reala po celom terenu na karaju nije bilo neizvesnosti. 
“Suhoj 35 ES” Amerikanac sa nogama manekenke Tvigi, ali eksplozivnošću kakva se retko viđa Ekpe Judo(18 poena, 11 skokova i 8 asistencija uz indeks korisnosti 36),) sa Nikolom Kalinićem ( 12 poena, 6 skokova, 6 asistencija, 4 ukradene lopte i indeksom 24) odigrao meč života u Evroligi, i naravno Janom Vaselim, je kontrolisao nebo nad Istanbulom. 

1kalinic
Bogdan Bogdanović je po običaju nosio Fener i za igru je nagrađen  ovacijama. Ubacio je za 31 minut 14 poena. Serhio Ljulj proglašen  za najboljeg igrača Evrolige u sezoni 2016/1je postigao  28 i Kerol 21 poen. Njih dvojica su jedino bili viđeni kod kraljevića, bez šanse da izbore finale.

1klinac

Pred   finale kao nikada do sada sve je jasno kao dan, Fenerbahče Ulker je novi šampion Evrolige.

Željko je već stavio 9. pehar Evrolige u svoju trofejnu vitrinu.1 9 titula zeljko

Danas če ga po prvi put osvojiti Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović. Nikola Milutinov će sačekati neku novu priliku.

U Stambolu je  ove godine izostala "invazija" novinara iz Srbije.

Možda zbog toga što je danas promocija šampiona u fudbalu.

U Istanbulu(Bešiktaš) i Torinu(Juventus) nero bjanko je i ovog maja u modi, a da li  je  i u Srbiji uverićemo se danas u kada je i finale fajnal fora Evrolige.

Predstavnici sedme sile zaduženi za fudbal biće na  naša dva najveća stadiona, jasno je koji će i zašto biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Košarkaški novinari bi trebalo da polete i dolete u Stambola, da  vide na delu  Bogdana, Kalinu,  Žoca, odnosno Milutinova, i naravno klince iz Mege, gle čuda u  Srbiji, iza   vršnjaka iz Zvezde, a u Evropi kadre da dobace do vicešampionskih visina reervisanih samo za najbolje.

Radost života uvek počinje sa decom.1teodosici i snajka

 

 Finale Evrolige: FENERBAHČE-OLIMPIJAKOS NEDELJA 20 SATI!

1fener olimp

CSKA i Real će odlučivati o trećem mestu od 17 sati. au finalu mlađih odluka je pala u poslednjih pet minuta meča. Juniori  Mega Bemaksa odigrali su u nedeljnom matineu finale Evrolige. U trećem kolu završnog turnira u Istanbulu pobedili su domaćina Fenerbahče sa 77:74 (22:19, 18:9, 22:17, 11:29). Mega je izgubila finale  58:65 (17:19, 11:14, 18:8, 12:24).

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas