Menu

zaglavlje

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ NEKO U VALJEVU DA POBEDI REŽIM I "FANTOME"

MOŽE LI "SVANUĆE" I JOŠ N…

Gradska izborna komisij...

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SLOVENCI I SRBI POKORILI EVROPU U SRED TURSKE! Featured

Delo Foto slovenija ep 1

foto Delo Ljubljana

Bez Miloša Teodosića, Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića... Srbija je pobedila sve osim Rusa do finala, a  u borbi za zlato sa nepobedivim Slovencima, stigla je  do novog srebra.

srbija ep 2017

Za razliko od destkovanih a ipak odličnih Srba, Slovenci su bili fantastični. Pobedili su sve rivale na EP i na kraju i naše momke i to sa 93:85. Imali su maršala na klupi Kokoškova, generale na terenu Gorana Dragića(35 poena), i tri četvrtine  neuhvatljivog Luku Dončića,  ali i još dva izuzuetna igrača za velike bitke  Klemena Prepeliča (21 poen) i "najcrnjeg" Slovenca Entoni  Randolfha (15 poena).

FIBA se i ovog septembra ponela sramno kao i uvek kada da je u pitanju Srbija.

U „Sinan Erdem“ Areni na panoima FIBA sa zastavama reprezentacija učesnica osmine finala, kao i njihovim najboljim rezultatima ostvarenim na prvenstvima Evrope. FIBA je oštetila Srbiju nepriznavanjme medalja osvojenih kada se naša država zvala SFRJ i SRJ, a čiji je pravni naslednik Srbija. Srbija kao naslednik SFRJ i SRJ polaže imovinu sve medalje osvojene u tom periodu. Na Evropskim šampionatima je osvojeno 18 medalja, od toga osam zlata, šest srebra i četiri bronze.

Pre sramnog gesta u Turskoj FIBA i neviđene turture srpske klupske košarke prošle godine, usledio je pomenuti pokušaj  ovog septembra da otme  sve medalje eks SFRJ. Kulminacija su delioci  pravde i nova potvrda koliko se "obožava" zemlju košarke.

Može im se da prave cirkus, ali šta ko radi sve sebi, kaže naš narod. 

FIBA sudije su otele finale Srbiji na SP, a opet večeras u Istanbulu u finalu su nam otele  san o zlatu na EP. Previše pogrešnih odluka isključivo na štetu Srbije postalo praksa u mečevima za medalju.

Nepobedivim Slovencima čestitke!

General Goran Dragić je postao najkoristniji  igrač (MVP) turnira, za radost 7.000 slovenačkih navijača. U poslednjoj četvrtni bez Luke Dončića i Dragića, Slovenci su sačuvali glavu i na kraju slavili.

Srbija je voljom "odvažnog" selektora ipak pala. "Odvažni"  Sale nacionale je toliko dobro mešao karte da smo silazili i do minus 12,a na kraju nije znao da iskoristi slobost Slovenije i izgubio je novo finale.

Iignorisao je Sale premijerku mu  domovine, brzu  da sa beogradskog lezbo -peder bala, stručno nazvanog gej parada, doleti  u Stambol da mahne zastavom, i rukuje  sa svim  medaljašima, osim sa selektorom koji se pravio toša umesto da je ostao SN i  pružio ruku Brnabićki bez obzira na njeno seksualno oprdeljenje.

Da budem iskren,   mnoge je u Srbiji ovim gestom "prijatno razočarao"!

A taj isti SN manje više zbog Ane, ali tokom meča nije smeo odstupiti od Kuzmića i Marjanovića. To svoje odustajanje i vera u neverme Tome skupo je koštala Srbiju u finalu.

Međutim,sa ovakom timom, pored Španije, Rusije, Letonije, Francuske, Grčke,  srebro je uspeh nad uspesima. Igre i rezultati u Istanbulu su elan deci da je igraju košarku po Srbiji, ali i da država kao kao i Slovenija uloži i  konačno stvori uslove da se deca bave košarkom.

Bude li boljih uslova, a ne samo besumučnog nastavka guranja i bacanja para na državni projekat biće i zlata, makar  tek za 4 godine, jer opet ta  famozna FIBA može sve !

Nadam se najiskrenije sa Srbijom bez Lazića, Štimca, i srećom odsutnog u Turskoj Simonovića.

Srbi i Slovenci danas popodne stiži u domovinu. Dočekaće ih Srbija u Beogradu na starom mestu a Slovence Slevenija na Kongresnom trgu u Ljubljani, jer uspeh iz Istanbula je, ponovo ističem, najveći u istoriji slovenačkog klupskog sporta. Samo da podsetim Španci su treći, a Rusi četvrti.

Prva košarkaška medalja za Sloveniju , pa istorijska zlatna !

SLOVENIJA - SRBIJA 93:85

SLOVENIJA: Randolph 11p, 4s, Rebec, Dragić 35p, 7s, Nikolić 4, Prepelič 21p, 4s, Murić 5, Blažič 7, Vidmar 2p, 5s, Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić 8p, 7s.

SRBIJA: Mačvan 18p, 5s, Bogdanović 22p, 4s, 5a, Lučić 9p, 8s, Milosavljević 2, Birčević 8p, 5s, Štimac 2, Lazić, Micić 4, Gudurić 6, Jović 2, Kuzmić 6, Marjanović 6.

Prva peterka turnira: Goran Dragić(Srbin), Aleksej Šved (Rus), Bogdan Bogdanović(Srbin), Luka Dončić (Srbin), Pau Gasol (Španac).

Bravo Srbi!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas