Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

FUDBAL ĆE PREŽIVETI SAMO BEZ POLITIKE I KRIMINALA Featured

 1k2 tes sviFudbal u Srbiji danas je pod okupacijom politike i kriminala. Valjda je zato Zvezda  mogla da se gleda  u kladži, i to samo na srpskoj, ne i na hrvatskoj  Areni. Pravo fudbalskoj Srbiji da vidi na Nacionalnom servisu  šampiona svoje zemlje i salcburški  Red Bul je diskriminatorski "tržišnom utakmicom" uskraćeno.

Zlu kob srpskom fudbalu doneli su politika i kriminal.

Da Marakana bude pusta pobrinuli su se kriminalci obučeni  u navijačke odore, a ne čestiti ljudi što vole Zvezdu i ne žali da pređu i 1.000 kilometara da bi došli na stadion.

Postavlja se pitanje, ima li spasa za srpski fudbal, nikad više srozan i devastiran.

Rešenje postoji i vrlo je jednostavno. Fudbal mora da počne da se igra za  ljude što ga vole, i sa radošću i zadovoljstvom gledaju.

Profiteri svih formata moraju biti eliminisani, shodno posutalitima FIFA i UEFA.

Najvažniji od svih kanona je da se država i politika ne smeju mešati u fudbal. U Srbiji je to već nekoliko godina  ključno Pravilo igre je zloupotrebljeno.

Naslušasmo se priča o gradnji   Nacionalnog stadiona, u Ostružnici, Surčinu, ili gde već. Može stadion, ali prvo valja stvoriti uslovi da se podigne kvalitet fudbala na svim nivoima.

Kad stignu pravi rezultati, a ne sve da bude podređeno državnoj i vođinoj ljubimici, a od skora i pdobnima sa juga niškom Radničkom, Surdulici, Vranju(čak im se i stadion gradi), fudbal će zaraditi novac da se gradi i Nacionalni stadion.

Fudbal je u Srbiji kao i država u nekom čudnom agrgatnom stanju, sve više smrdi.

Mamić je uzor, a model javno privatnog partnerstva je vlasništvo nad radnom snagom na robovlasnički način. Talenti su prodaju bud zašto, samo da bi mendžari, tatini sinovi, i naravno kriminalci, skinuli kajmak.

Klubu ostane obično  mastan tanjir.

Apsurd je "lucidnost" dno dna medija da su im obrazac (dez)informisanja deiznformeero i bilten podbanjičkog kolektora. Baš u vreme vladine digitalizacije i podrške agraru, podsećamo  put u Evropu vodi kroz otvaranje ključnih poglavlja poput pravosuđa i medija  zakatančenih nekim čudnim raljama pravde i istine. 

U moru apsurda je novozelendski buket fudbalskog cveća zgažen roditeljskom gramzivošću, menadžerskim ujudurmama, i od na najgoreg smeća ubačenih izroda ,  alavih uprava klubova.

Do te mere su   "sposobni" da profit od 20 miliona evra na mig odozgo, pretvore u prah, gubitak od 2,5 miliona.

Kako tek izgleda ona druga još tragikomičnija priča o kamionima punim para što stižu sa svih strana za izvikane ni nalik fudbalskim asovima. Tako  je nekima  do večeras  vrednost od  10,12, 15 miliona evra, posle le Red Bul iskustva, vrtogalo pala. Ali posle par dana ćutanja, sledi nova medijska ofanziva, i priča da se   javio neko sa Venere sa ponudom  od  50 miliona, kao Juventus što nudi za Savića Milinkovića 150.

Nema čestitog fudbala bez čestite države. A da je ima  može da bude  baš i ovako.   

Fudbal bi bio reorganizovan od vrha, a ne samo u zonama kao što je slučaj od ovog leta .

  Stadioni će biti puni pod jednim uslovom.

U Srbiji moraju biti formirane:  PREMIJER LIGA, SUPER, PRVA, I DRUGA LIGA. Sve 4 profesionalne divizije bi imale po  12 klubova, odnosno ukupno bi bilo 48 klubova, sa po tri takmičarske mlađe selekcije.Takmičenje je vrhunsko jer nema sklanjanja, tri za tri bodova. Svaka  utakmica je pitanje "života i smrti".

Znači posećenost raste  vrtoglavom brzinom, jer kvalitet uvek privlači kvantitet, a i obratno iz kvantiteta se rađa kvalitet. Bude li Srbija ulagala u fudbalsku mladost i "utolila glad " za znanjem talentovanih dečaka, lako će iznedriti  1000 dvadesetogodišnjaka kadrih da nose teret što fudbal zahteva. 

Za 48 fudbalskih kolosa potrebni su stručni kadrovi na svim nivoima, od mendžera do odgovornosti vrha države.

Prihodi  od tv prenosa, tv prava, sponzora, reklame, odnosno marketnig bi bili posao specijalnog pula formiranog na nivou države.

Konačno prodate ulaznice, sportski rerekviziti sve ono što klubove čini prepoznatljivim, i obaveza svakog kluba iz kruga 48 da ima  stadion sa 5.000 mesta i potrebnom infrastrukturom su ključ uspeha.

Utakmice bi se  igrale od petka do ponedeljka, i sve bi prenosile nacionalne i ostale televizije, kablovske mreže i IPTV platforme.

U svaku od 4 profesionalne lige bi ulazila 4, odnosno ispadala  bi  4 kluba.

 Šampionima liga i svima što se plasiraju u viši rang  slede posebne nagrade od generelanog sponzora liga,   FSS i države Srbije.

  PETI NIVO FUDBALA U SRBIJI SU BAŠ NA OVAJ NAČIN ORGANIZOVANE ZONE u ZAPADNOJ SRBIJI !

ZONE su konačno formirane po fudbalskim kanonima, a ne samo da Beograd bude privilegovan sa svojim tramvaj ligama.

Ali za bolje sutra fudbaske Srbije neophodna je dodatna pomoć države - lokalnih samouparava  zonašima

Pioniri, kadeti i omladinci klubova u zoni istoga dana, sa istim rivalom kao i seniorski tim igrali bi  svoje utakmice, naravno na drugom terenu, ili ako uslovi dozvole na istom, makar jedna selekcija.

Sve utakmice bi bile ispraćene u multi  prenosima posredstvom interneta.

Po završetku regularnog dela sezone igrao bise baraž, šampiona svih zona u Srbiji, i to za sve slekcije.

Četiri najuspešnija kluba u kvalifikacijama bi se plasirala u 4. DIVIZIJU!.

TROŠKOVE TAKMIČENJA svih selekcija( plaćanje trenera, službenih lica na utakmicama, ishrana-ručak)) snosi  FSS, odnosno DRŽAVA SRBIJA! 

Bez tri MLADJE SELEKCIJE, i dva USLOVNA terena niko ne može da se takmiči u ZONI! 

Na kraju sezone  SVIM PRVACIMA ZONA SLEDE NOVČANE NAGRADE, A NOVIM ČLANOVIMA 4. LIGE POSEBNA NAGRADA.

Niži stepen takmičenja Okružne, Međopštinske, i Opštinske lige su pod jurisdikcijom  opština i gradova, u obavezi da pokriju sve troškove takmičenja svih ekipa, amaterskog ranga.

Da znaju i "najmanji" itekako dobro da  se organizuju pokazao je derbi Pete Okružne lige Kolubara: K-2 - Tešnjar završen nerešeno 1:1.

Navijački korteo formiran u kvartu stigao je u punom broju na Senjak da bučno bodri  K-2, a redarska služba je bila na tako viskom novou da bio joj UEFA pozavideli.1k2 tes navijaci1

1k2 tesnj 6

  Od 22 startera  Popović,  Pantelić,  oba golmana Mitrović i još po neko mogu   odmah da konkurišu za mesto u najskupljem klubu od kada se fudbal igra u Valjevu.

k2 tes 7FK K-2 je najavio svoju premijeru i visoko postavljene ciljeve. Sava Tešić je veliko fudbalsko ime Valjeva, za neobavešene. To se mora poštovati i fudbalski majstor mora imati svoje mesto u novom fudbalskom kvartu grada, jer od svih zajedno što se pitaju zna malo više.

Fudbal je mnogo više od razgovora i ćaskanja uz hladno Valjevsko. Jer valja se MALO spremiti za utakmicu I trenirati, a ne zanovetati i za svoju nemoć prozivati i kriviti neke druge.

Konačno, na  tribinama na Senjaku je bilo više  gledalaca nego na svakoj pojedinačno ove godine FK BK 2014 na Krušiku.

Podsećanja radi ražalovani predsednik u podpredsednika, FK "PROPAST"  se ponaša kao opijani milioner. Ne plaća ljude sa kojima radi ozbiljan posao, primorane da beže trbug+hom za krug+hom na Maltu, i takisraju. U fudbalu nemilice, godinama krčmi, narodni novac, i od slinih sebi biva proglašen za "vrhunskog knjigovođu".

Za  uzvrat nudi nikad ispunjena obećanja, dovodi trenere sa strane, decu (bonus igrače) iz drugih sredina, i još uvek ne  polaže račune za "uspehe" što beleži klub rođen u leto 2014 na zgarištu dva ugašena FK Budućnost i FK Krušik.

Videsmo i neka lica iz politike, na terasi, odnosno, u  "svečanoj loži" u nedelju na Senjaku.

Za dobrobit fudbala valja ih srečiti da priđu terenu, jer od dela nihovih i sličnih njima,  fudbal u Valjevu je srozan do dna. 

Peti puk se prvi politički organizovao i  zonaš Radnički sa decom odgajenom u svojoj školi i pokupljenima iz donjih zona grada igra zonu. Brđanac je od ovog leta u rangu više, zajedno sa Kolubarom dva.

Jadar marketinški dobro stoji, pa će i on od 2019. u Petu ligu.Senjak je otvorio vrata, komšijama sa druge strane Duple trake. Brđani vape za terenom, a ZSK je za sada najprivilegovaniji. Politika ga je častila i koristi  teren na Senjaku.

Na drugoj strani Duple trake krenula je borba za parče zelene oaze. Deci u Kolubari -2  niko ne može i ne sme da uskrati pravo na igru. Počelo je prikupljanjem potpisa, kao i na Jadru što se građani bore da ponovo ozelene svoju Dušanovu, i sklone javne wc-e, u šta su na žalost pretvorene kamene žardinjere. Vodi se bitka i u Brđanima za fudbaslki teren 

Per aspera ad astra!

Ko se bori ima šanse  i da se izbori, ali put je trnovit, težak i neizvestan. Za sve što žive i rade za decu kao i uvek sa ovog mesta, puna podrška, i poruka nema odustajanja, budite istrajni!

Žika Janković vodi omladince u FK BK 2014 od ovog leta, škola fudbala, sada FK Senjak je konačno dobila zeleno svetlo i od petka se igra turnir za najmlađe u parku Pećina. Krenulo je, znači, može i mora da bude bolje. Jer budućnost  su deca.

Valja se za decu boriti i pobediti sve nedaće!

1k2 najvijacica

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas