Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SUPER LIGA U KOŠARCI SVE DALJE, A MILIONČE (NE)PRAVDA NENAMENSKI TROŠAK Featured

 

1kkm okk 00Budućnost Mege na privremenom radu u OKK Beogradu u završnici  velikog derbija dva nekada velika košarkaška kluba, sada u 22. kolu KLS serijom od četiri trojke nokautirala je Metalac 90:75. Do 37 minuta i rezultata 71:75 i valjevski tim je bio igri za pobedu.

Klomferi za meč rešili  dalekometnim projektilima, ukupno 10, taman 4 više od rivala  za potrdu kvaliteta i najavu novih uspeha u Super ligi.

Ulazak Turbića da se popravi odbrana, bio je najveći dobitak za domaćina, sa više igrača u rotaciji, i svežinom za seriju od 4 trojke za novi 14-i trijumf u sezoni.

U ponedeljak u Valjevo stiže Dinamik za malo "ubica" Zvezde u Kupu Koraća. Večeras su počistili Zemunce 87:67.

1kkm okk 2

Pobediti Dinamik dva puta u sezoni je jedina šansa da Metalac ostane u igri za Super ligu sa Zemuncima, u prednosti zbog dve pobede u okršaju sa Valjevcima i šansom da u zaostalom meču pobede i Novi Pazar. 

Osnovni cilj Metalac posle katastrofalnih rezultata u 2018, je ostvario, i zahvaljujući izgaranju momaka na terenu je opstao  u KLS.

Igrama u 2019. i pored izrazite tendence rasta dugovanja plata, momci su pokazali na terenu kako se brani čast kluba sa tradicijom od 7 decenija.

Na žalost u novom milenijumu Metalac je utamničen voljom   "ljubitelja" do poslednje pare u klupskoj kasi, jedinog plaćenog predsednika u istoriji valjevskog sporta, veštog da  uzornog kluba napravi Centar troška, štetočinu i parazita neviđenih razmera.

Ovih dana "izgara"ovih u borbi da  u 2019. stekne i besmisleno baci novih  10-ak i kusur miliona iz budžeta za sport.  Hoće li posle neviđenog vređanja i šikane svakoga za koga  smatra  da je odgovoran i da  "mrzi" Metalac uspeti da se domogne još 10-ak miliona?

Najavio je da vraća milion dinara, dobijenih a neopravdanih do  isteka zakonskog roka   do 31.12. 2018. godine.

Zakon je kristalno jasan i čist. Svaki dobijeni dinar iz budžetske kase  se mora opravdati do kraja tekuće godine. Bilo kakvo( celo ili delimično) nenamensko trošenje baš tog novca se sankcioniše dvogodišnjim uskraćivanjem bilo kakvih dotacija grada.

Uskoro ćemo videti nešto konačno novo. Pobedu bi  štetočina i parazit u sistemu apsurda. Bude li tako biće to za valjevsku košarku otetu i formalno u vlasništvu Udruženja građanja, nastavak agonije, sa epilogom neminovnog gašenja. Jedini zakonski sled događaja donosi povratak KK Metalac Gradu Valjevu, Valjevkama i Valjevcima.

Još jednom valja istaći; Na ovaj način ustrojen KK Metalac, trenutno u akciji "samoubistva iz zasede", sa još dva Centra troška FK BK 2014, i VK Valjevo najveći je grobar valjevskog sporta.

Na volšeban način se pravda godinama nenamenski potrošen novac, na "hranarine" igračima. Da  je toj skrivalici, bahaćenju, nepotizmu i osoinosti štetočina došao kraj, jasno je i vrapcima.

Lična  odgovornost zbog potencijalnog činjenja krivičnog dela šansa je decenije da sport u Valjevu konačno progleda.

Došlo je vreme da novac namenjen za bavljenje sportom mladih Valjevski i Valjevacima stigne na pravu adresu.

Profesionalni sport je potreban Gradu Valjevu, ali ne na način da   pojedinac zahteva, a kada dobije   bahati se i razbacuje nikada zarađenim dinarom. Za  sve promašaje krivca uvek nalazi, to su  oni što mu taj isti novac dele šakom i kapom.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas