Menu

zaglavlje

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOKIĆ 3.PUT NBA MVP!

KADA NEVEROVATNO POSTANE MOGUĆE,JOK…

foto Profimedia Očekiva...

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U DRŽAVI, IGRA  I U KVALIFIKACIJAMA ZA LEN KUP

VALIS SA PARTIZANOM ZA .5 MESTO U D…

FOTO VALIS VEGA U revanš ...

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ  MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI

I POSLE ĆETVRT VEKA HEROJ MILENKO …

  "Nećete vi da gin...

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

U VALJEVU ODRŽAN TREĆI MEMORIJAL “SLOBODAN LAZIĆ- DULE CIMER" Featured

CIMER SLOBODAN LAZIC

Hala sportova 15.septembar  29.okotbora je bila poprište Memorijala u čast Dula Cimera. Memorijal “Slobodan Lazić-Dule Cimer”  organizovao je po treću put  BK Metalac.
Ovoga  puta je okupio  88 mladih boksera i bokserki pristiglih iz  više klubova iz Beograda, Smedereva, Pančeva, Šapca, Loznice, Mionice, Lazarevca, Kovina... a nastupilo je i 6 takmičara valjevskog Metalca.
 Pored  9 seniorskih mečeva, i 35 u mlađim kategorijama, u okviru  drugog kola Bokserske lige Beograda, specijalni žiri na čijem čelu su bili  legendarni  Žika Jelesijević- Žika "šnicla" i takoše veliki šampion Dragan Tomašević je proglasio  najuspešnije aktere.
Najbolji borac je Nikola Vujačić iz Akademija Vitez iz Kovina.
akademija vitez
 
Najbolji tehničar Slavko Roguljić, iz  C. zvezde, a najborbeniji par su bili i Marko Milinković iz mioničkog "Vojvode Mišića" i Luka Milanković, član  Gvozdenog  Puka iz Beograda.
3.mem dule cimer
Pehare i medalje najboljim akterima su  uručili sin Sloboda Lazića -Cimera  Vladimir Lazić,  as  Metalca i Crvene zvezde i bronazni sa EP u Beogradu 1973. godine Živorad Jelesijević i član Upravnog odbora Metalca Goran Mešanović.
dule cimer treći memorijal 2023
Za Metalac su nastupali Miroslav Ivanović, Nazar Janin, Goran Vasić, Uroš Ranković, Lazar Krstić i Goran Mitrović.

Borbe su pratili i nekadašnji asovi Metalca Zlatomir Jokić, Dragan Danić, Anto Tadić, Jovica Pavlović, Vlada Blažek, Goran Žužić...

Slobodan Lazić Cimer rođeni Valjevac (1941) boksovao je od 1957. do 1974. u Radničkom, zatim u Metalcu. Slavu u ringu je stakao u šampionskom timu Partizana. 

Lazič je bio je šampion SFRJ 1967. godine, vicešampion 1968, a zabeležio je i   11 nastupa za rezentaciju Jugoslavije. Od  297 mečeva, pobedio je 240, a čak 80  puta nokautom. Prve četiri godine bavljenja boksom niko ga nije pobedio, a tokom karijere duge 17 godina  nikada nije predao meč, a samo je jednu borbu u svojoj karijeri izgubio je prekidom. Boksovao je i sa najvećem od svih,  šampion sveta Mate Parlovom!

Sportsku karijeru je nastavio kao trener, i sa Micojem Vasićem je formirao najjaču ekipu Metalca svih  vremena. Sa Mate Parlovom vodio je reprezentaciju Jugoslavije na Olimpijskim igrama  1984. godine u Los Anđelesu, gde je Ante Josipović osvojio zlato, Redžep Redžepovski srebro a Mirko Puzović i Aziz Salihu bronzane medalje. Slobodan Lazić je bio dugogodišnji prdsednik BK Metalac, a nagrađen je Majskom nagradom SOFK-e Jugoslavije, Majskom nagradom Sportskog saveza Srbije, Zlatnom plaketom Grada Valjeva,  i Sportskog saveza Valjevo. Za svoj višedecenijski rad i uspehe, nagrađen je nacionalnim sportskom penzijom. Poidigao je spomenik boksu, u obliku bokserske rukavice,  na desnoj obali Kolubare na početku  prvog gradskog mosta, zasadio na stotine stabala, lipe, kestena, bora, jele ... u čast prijatelja i ljudi iz sveta sporta, kulture, umetnosti koje je neizmerno voleo i poštovao.

Preminuo je u 78, godini  18,avgusta 2020.  od posledica korone, na lečenju  u Beogradu.

Preko 100 aktera pored boksera i bokerki, trenera i tehničkog osoblja, oduševljeni su organizacijom turnira, kvalitetem borbi, posebno odzivom učesnika.

Očigledno Predrag Damnjanović- Prća,  sa saradnicima je još jednom položio ispit kao mladi predsednik BK Metalac, jer turnir je bio na vrhunskom nivou.

Bliži se vreme da Memorijal Slobodan Lazić preraste u internacionalnu boksesku manifestaciju. Dule Cimer je svojom neizmernom ljubavi, posveženošću, i istrajnošću, dileme nema, zaslužio.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas