Menu

zaglavlje

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA KURGAŠA(1959-2024)

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA …

Prvog dana jula, valjda...

77  SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI  VALJEVACA, GARANT ZA BOLJI ŽIVOT U " BRAĆI VELIČKOVIĆ"

77 SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI V…

  Razvaljena u maju...

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALONCE: KOSOVO JE SRBIJA!

ŠPANIJA "OTKAČILA" KATALO…

Španski parlament je ve...

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, VALJEVKA MAGI NAJBOLJI BLOKER!

SRPKINJAMA BRONZA NA BALKANIJADI, V…

Na Balkanskom prvenstvu...

BRONZA ZA ANDREJA BARNU  NA EP U PLIVANJU

BRONZA ZA ANDREJA BARNU NA EP U PL…

Reprezentativac Srbije ...

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI  KRIK "OSUĐEN, A KRAĐA NE STAJE

DIVJUNAK ISTINE VUK CVIJIĆ, PRKOSNI…

Za iskazani visoki pr...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jul 2024

ODLAZAK LEGENDE, GOLGETERA FIKRETA KURGAŠA(1959-2024)

  • Published in Fudbal

kurgas in mem

Prvog dana jula, valjda u neki bolji svet se preselio veliki fudbaler, a tek kakav čovek, Bjelopoljac, ali zauvek naš Valjevac Fikret Kurgaš(65).

Ugledni advokat, u poznim fudbaskim godinama golgeger valjevske Budučnosti, kakvog  je Valjevo malo imalo ostaje upamćen za sva vremena u Parku Pećina. 

Pred kraj karijere Kurgaš je tada uveliko je zagazio u četvrtu deceniju u sezoni 1995/96, bio je predvodnik nestvarne, poslednje velike, generacije valjevskog fudbala.

bfc stiv p

Budućnost je zahvaljujući fantastičnim igrama i golovima za pamćenje Fikreta Kurgaša, faktički za jednu sezonu preskočila tri ranga. Bila je na korak od ulaska u tadašnju Prvu A ligu SR Jugoslavije. Sa Božidarom Kljajevićem i Mllanom Jovićem, Sašom Đuričićem u špicu uvek darovan nepogrešivim pasovima i cenataršutevima, Voje Sinđića, Gorana Tmušića, Šefka Macića, Vlade Snegića, Ljubojevića, Đukanovića, Srbe Miloševića, Milivoja Ćirkovića, Zorana Stjepanovića...  trio golgetera je cepao protivničke mreže. Kurgaš nikada nametljiv, bio je prvi medju jednakima u svemu, i golgeger i asistent.

Skroman častan, posvećen, odgovoran, prisutan na svakom delu terena terenu, redak fudbalski znalac, robustan, tehnički maestralan, golgeter za pamćenje, ostavio je dubok trag u Parku Pećina, u vreme ispostaviće se najvećeg uspeha, ali i labudeve pesme Stare dame".

Još se pamte posete na utakmicama najglednijeg valjevskog fudbalskog sastava prevođenog Fikretom Kurgašem, dostojnim konkurentskoj generaciji Valjevaca što je pre 55 godina, 13.jula 1969. izborila status drugoligaša u tadašnjoj SFRJ, posle dve pobede u baražu sa Hajdukom iz Kule.

Umišljeni da mogu sve, su preko noći zgazili projekat okupljanja vrsnih majstora fudbala, predodređenih na uspeh. Bata Đoković i Steva Kuzmanović su istarajavali ali su "više sile" ipak "otele" fudbal. Krenuo je vrtoglavi pad, a ekseri u mrtvački sanduk zakucavani su duže od decenije. Štetočina veka Milan Milinović, uz pomoć sličnih sebi, sramotnih izvođača radova, obezimenio je i ugasio "Staru damu, i od 2014, do  danas Valjevo nema fudbal. Životari  devastirani i srozan  ćirilično-latinični mutant.

Fikret Kurgaš se u sećanjima na fudbalske dane rado priča o epizodi u Parku Pećina, kao jedne od najlepših u bogatoj fudbalskoj karijeri.

BFC 1996 1

"Bila je to godina radosti, pobeda, druženja sa divnim ljudima počev od Bate, Steve, trenera Škora, saigrača, i uvek uz nas navijača i novinara. Duboko u sećanju mi je ostala slika prepunog stadiona u Parku Pećina,  bez zavšene nove tribine na levoj obali Kolubare, i slavlje posle plasmana u Prvu B ligu"  uvek se rado prisećao Kurgaš.

Prefinjeni centarfor Fikret Kurgaš je izrastao i u vrsnog adokata i intelektulca. Završio je Pravni fakultet u Prištini 1983. godine, a u Beogradu Višu trenersku školu 2000. godine. Po završetku fudbalske karijere posvetio se  advokaturi, a  bio je član Sudskog saveta Crne Gore, ali uvek imao vremena i za svoje Jedinstvo.

U svetu fduabla pamte ga i Zemunci. Dao je gol Partizanu, a u meču između tima iz Gornje varoši i Crvene zvezde na Marakani Fikret je zaradio  tešku povredu zgloba. Oporavio se i nastavio da igra još bolje  na radost svih koji su prepoznali umeće fudbalskog majstora.  

fikret plakata

Sahrana Fikreta Kurgaša je u danas 3.jula,  u 16.00 časova u Bijelom polju.

.

hnkkarijerijlarieeri.eao ske .

.  

Read more...

77 SOLIDARNIH DOMAĆINA-VALJEVKI VALJEVACA, GARANT ZA BOLJI ŽIVOT U " BRAĆI VELIČKOVIĆ"

 

va bv ivičnjaciRazvaljena u maju,  valjevska ulica Braće Veličković, u široj zoni centra Grada dobiće "novo ruho" sva je prilika. Odgovor, kada će se to desiti, se nazire.

Neverovatna je činjenice da je u 2024. godini iz gradskog budžeta opredeljeno samo 90 miliona dinara za rehabilitaciju gradskih ulica, i 40 miliona dinara za investiciono održavanje ulica.

Za asfaltiranje seoskih puteva Grad Valjevo će  izdvojiti 100 miliona dinara!  

Danas su posle višenedeljnog odlaganja, konačno nastavljeni radovi započeti u prvoj polovini maja. Nastavak radova se desio tek kad su građani strpljivi da dočekaju da izvođači radova počnu da se "mešaju", uzeli stvar u svoje ruke.

Dara je prevršila meru, i na Druge Trojice Slavu Grada Valjeva delegacija, predstavnika 77 časnih domaćina se lično obratila gradonačeniku sa  zahtevom da se započeti radovi u ulici Braće Veličković, konačno završe, ali ne kako je neko zamislio, da se narodu "zamažu oči".

va crnooo so va 1

U svom zahtevu građani insistiraju da izvođači radova ispoštuju elementarne  tehničke  stadardi, pre asfaliranja kolovoza.

Ključni zahtev je zamena dotrajale azbestnih vodovodnih cevi, postavljenih pre samo 58 godina!

Zamena oštećenih ivičnjaka izgradnja i drugog trotoara i popravka već napravljenog, ali sa istekom roka trajanja, i već razvaljenog  u ulici u neposrednoj  blizini OŠ Andra Savčić, su "dodatni" zahtevi. 

Inisistiranje na zameni azbestne otrovnih vodovodnih cevi,  je samo slika realnog stanja na terenu, jer pitanje je dana kada će pući  otrovna starudija, sa posdicom  lupanja  tek postavljenog  asfalta.

"Ovako smanjićemo realne troškove, i čuvati svoje već narušeno zdravlje", poručuje u 77 veličanstveih iz Braće Veličković, "odvažnih"  da podele lepotu već "rehabilitovanih"   ulica Ljube Kovačevića i Vlade Zečevića.

Istu zahtev je upućen i predsedniku MZ Krušik.

Iz svega rečenog nameće se zaključak da građani neće dozvoliti asfaliranje kolovoza ukoliko ne budu došlo do zamene vodovodnih cevi.

Mesec  ipo dana traje Sodoma i Gomore Valjevki i Valjevca iz ulice Braće Veličković, što im neko obeća i debelo ih slaga da će "rehabilitacija" biti završena do izbora.

va bv razv bre

"Biće da se nismo pokazali izbornog dana, pa "popisimo" blato, prašinu, rupe jad i čemer, plus mrak sa novom  rasvetom. Naše muke su nalik onima što prate nevine Palestince izložene beščasnom genocidu izraelskog agresora, reče nam ogorčena sugrađanka iz razvaljene i novom rasvetom zamračene ulice.

va bv rasvetla

Građani predvođeni komšijom za ponos, čovekom od integriteta, kažu niko toliko ljudskosti  nema u sebi u celoj Srbiji, bili su prinuđeni da se svoja prava traže u Sivonji".

Bude li novog pokušaja prevođenja "žednih preko vode" intenziviraće  i radikalizovaće svoju borbu.

Danas se asfalitralo u blizini ulice Braće Veličković.

va bv as bruka

Da će biti "dubljeg kopanja" ili toliko puta  viđenog "šminkanja" videćemo koliko već sutra. Mehanizacije JKP Vodovod nema na vidiku, ali su asfalteri u spremni za "presvlačenje" čim se urade ivičnjaci.

Nadmudrivanje prerasta u ljutu bitku.

Sa  77 veličanstevnih nema šale, jasno je svima od gradonačlnika,  do nadležnih u Odeljenju za građevinsko zemljište i infrastrukturu. 

va bv r2

JKP Vodovod je potezu!

va bv razv 22

Ne late li se posla, i ne bude zamene azbestnih cevi, jasno je ko dan, neće biti ni  asfaltiranja kolovoza. Građani iz "Braće Veličković" neće odusutati od svog cilja, ma  koliko  vlast umislila da je moćna!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas