Menu

zaglavlje

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATURN"  AKO SI  ČOVEK  POGURAJ  ŽIVOT "MALO" I U VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATUR…

Dođe vreme da gradonače...

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JAKOBE ŠTAUSHOLM, PRESELITE KOMPANIJE RIO TINTA IZ LONDONA I MELBURNA U GORNJE NEDELJICE"

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JA…

fotodiplomacyandcommerc...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

“UNESREĆITELJ” "NUDI" NOVE OTKAZE U "SPORTU" Featured

0sport 620x0

Dok novinari i zaposleni u DLS Sport traže neisplačene zarade, odnosno samo što im po Zakonu pripada vlasnik novina menadžer Saša Mirković, saopštava da taj list neće prestati da izlazi i pored pritisaka, ali i preti da će osmoro štrajkača dobiti otkaz.  Novinari porućuju gazdi Sporta: "gospodine unesrećitelju, hoćemo naše pare".

"I pored toga što smo od jutros razgovarali sa većinom zaposlenih u Sportu, nastavljaju se besomučne laži i spletkarenja u nekim medijima", navodi se u saopštenju Mirkovića  na sajtu Sporta, koji tvrdi da je "nekoliko zaposlenih u redakciji Sport" u petak odbilo da izvršava svoju radnu obavezu, ističući da je Sport, uprkos tome, u subotu došao do svojih pratilaca, "kao što će i svaki naredni dan Sport biti na kioscima".

"Mnoge lobističke grupe pokušavaju da unište list Sport samo zato što sam ja rekao 'NE sadašnjoj vladajućoj garnituri na čelu sa Vučićem", istakao je Mirković i podsetio da su u Sportu ukinute sve reklame skoro već godinu dana.

Mirković smatra da je deo zaposlenih izmanipulisan "od strane tih lobista i kumova koji su počeli da ih plaćaju".

"Oni su u petak odbili da daju tekstove za novine, a prelamači da urade prelom novine", tvrdi Mirković i upozorava da je to teška povreda radne discipline zbog čega su u subotu udaljeni sa svojih radnih mesta i da će otkaze ugovora o radu dobiti njih osmoro.

Vlasnik Sporta kaže da on i njegova porodica trpe pritiske od strane "vladajućeg režima", a da se u zaposlene unosi nemir kako bi se kompanija Beoton naterala da Sport proda u bescenje.

"Poručujemo svim tim koji koriste represiju nad oglašivačima, kao i nad agencijama za marketing, da list Sport neće prestati da izlazi i da nećemo dozvoliti da Sport kupite na sumnjiv način kao Tanjug", saopštio je Mirković.

Zaposlenima u štrajku je poručio je da "vode računa o brendu koji su gradili i da se ne prodaju za sitan novac i obećanja političkih moćnika preko njihovih kolega", koji su dobili otkaze.

Sporno je da Mirković uopšte ne pominje zašto četiri meseca nisu isplaćene zarade i deset meseci nisu uplaćeni doprinosi, jasno stavljajući do znanja svima koji traže platu sledi otkaz.

U reakciji na Mirkovićevo saopštenje, novinari redakcije Sporta kažu da hoće svoj zarađeni novac „i ne samo taj zarađeni novac u muci, atmosferi mobinga, manjka ljudstva, bez zdravstvenog osiguranja, plaćenih doprinosa u socijalnom i štošta čega... spisak je poduži i tek ćemo da nabrajamo“.

„Dakle, gospodine unesrećitelju bivši, hoćemo naše pare, nećemo tuđe, mi ne poslujemo po vašim principima, a iz vašeg saopštenja se vidi da ste prilično potkovani i upućeni u takva pravila 'biznis komunikacije', mita, korupcije, lobiranja i politikanstva“, kaže se u saopštenju novinara DLS SPORT u štrajku.

Štrajk započet u petak u subotu je nastavljen na ulici. Petnaestoro zaposlenih je obezbeđenje sprečilo da uđu u redakciju Sporta.

Novinari su u petak upozorili javnost da vlsnik lista Saša Mirković, od kada je kupio "Sport" oktobra 2015, posluje nezakonito i da nije isplaćivao zarade i nije uplaćiovao zdravstvenog osiguranja.

Posle višečasovnih razgovora Rada Nikolić i Željjo Vujičić su dobilu iznenadni otkaz, što je dovelo do štrajka svih zaposlenih.

Današnji susret sa anovinarima i zaposlenima Mirković je pomerio za ponedeljak u podne.

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) u svom saopštenju "oštro protestuju protiv flagrantnog kršenja zakona i prava zaposlenih" u listu Sport i pozivaju nadležne institucije da hitno reaguju. "Istovremeno, pozivamo sportsku i ostalu javnost da stanu u zaštitu osnovnih ljudskih prava naših kolega", ističe se u saopštenju

UNS, NUNS I USNS se za sada ne oglašavaju.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas