Menu

zaglavlje

BUDITE AKTER "ISKRINE"AKCIJE SLATKIŠ ZA DRUGARA", DEČIJI OSMEH NEMA CENU!

BUDITE AKTER "ISKRINE"AKC…

Udruženje građana „Krea...

METALAC "UGASIO" I ZEMUNCE, SLEDI  VRŠAC SA VLADOM ĐOKIĆEM

METALAC "UGASIO" I ZEMUNC…

Očekivano laka  po...

NEODOSTOJNI I DANAS OKRETOŠE LEĐA ŠVAPSKO ČETNIČKOM PIRU 1941, NA PETOM PUKU

NEODOSTOJNI I DANAS OKRETOŠE LEĐA Š…

Dan sećanja na  osad...

IN MEMORIAM LJUBOMIR  BOGDANOVIĆ – ĆUBE(1937-2022)

IN MEMORIAM LJUBOMIR BOGDANOVIĆ – …

U Valjevu je danas u 85. ...

KOP "VALJEVAC DO TOKIJA" I DOBRA IGRA VRATILI POBEDNIČKU ENERGIJU METALCU

KOP "VALJEVAC DO TOKIJA" …

U višegodišnjoj nestašic...

BLISTAVO VEČE VALJEVKI I VALJEVACA NA OTVARANJU 38. JAZZ FESTAI

BLISTAVO VEČE VALJEVKI I VALJEVACA …

Tradicionalno valjevski...

“SVETIONIČKI AJFELIZAM” I SPORTNOST NA VALJEVSKI NAČIN

“SVETIONIČKI AJFELIZAM” I SPORTNOST…

Grad Valjevo uskoro sa ...

UMESTO NASTASIĆA "BISER" DŽAVNE LJUBIMICE IDE U KATAR, NA SUNČANJE NARAVNO!

UMESTO NASTASIĆA "BISER" …

foto srdjan stevanović im...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SPS-JS: SVAKA ČAST NA SOCIJALNOJ OSETLJIVOSTI GRADONAČALNIČE GOJKOVIĆU” Featured

sps logo

Dve godine od početka novog mandata SNS u Valjevu, do 2022. kaolicioni partner SPS pojačan JS-om  ne oglašava se povodom  istrajne ofanzive Euro litujuma  na Valjevo.  Međutim uoči Vidovdana usledila je  reakcija  na najnovije povećanje  cena usluga  Toplane, Voodovoda i Vidraka, bez pomena najvećih dužnika JKP Vodovod, na pimer.

Pomenuta kolacija obratila se “čestitkom" gradonačelnku Lazaru Gojkoviću  i lokalnom parlamentu  na usvajanju odluka o poskupljenju, i novom udaru na najsiromašnije građane Valjeva.

Saopštenje  za javnost  sa potpisom  šefa odborničke grupe SPS-JS Đorđa Pavlovića, prenosimo u celini.

U trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim “eksprtskim timom”( od ranije poznata Gradonačelnikova prva petorka u sastavu: Snežana Rakić (predsednica Skupštine), Viktor Mićić (zamenik predsednika Skupštine), Radoica Rstić (šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada), Vladica Blagojević (član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare) i Branko Vuković (rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20%, a usluge JKP ‘’Vodovod-Valjevo’’ za čak 75%. Sve  to sve kako bi zamaglili nesposobnost, bahatost i očiglednu nestručnost direktora javnih komunalnih preduzeća – ‘’Vodovod-Valjevo’’ Ivana Filipovića, ‘’Vidrak’’ Ksenije Badem i ‘’Toplana-Valjevo’’ Janka Gagića, koji su ova preduzeća uveli u milionske probleme.

Da je sve previše uzelo maha, videli su i građani Valjeva u direktnom prenosu sednice Skupštine grada održane u petak 24. juna 2022. godine, kad je SNS zajedno sa svojim satelitima, i prisutnom preostalom opzicijom bio sve vreme na ivici kvoruma, pa je čak šef Odborničke grupe SNS Radoica Rstić izlazio više puta da “skuplja” odbornike iz hola Gradske uprave…

I dalje im kao “podrška” sedi odbornik Vitorović koji je onako srčano branio “nagradjenog” protiv koga je podignuta optužnica za teško krivično delo trgovine ljudima i koji je time pljunuo u lice svim ženama.

Na prethodnoj sednici isti odbornik Vitorović je zbog svog potpuno nedoličnog ponašanja isključen, i tada nije bio dobar vladajućoj SNS, ali sada kada treba izvući još koji dinar od gradjana Valjeva ponovo je prihvatljiv partner koji će dopuniti nesigurni i varljivi kvorum.

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada Valjeva se pita da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o životima gradjana Valjeva?

Donošenje ovako osetljivih odluka koje će gradjane itekako udariti po džepu zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća, a to je:

  1. Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom). Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih “fakulteta”, ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga već su samo trošak.
  2. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih).
  3. Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi.
  4. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose.
  5. Smenite nestručne direktore koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima.
  6. Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga.

Gradjanima je previše Vaših praznih priča i opravdanja koja više niko ne može da “proguta”. Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, Gradonačelniče, stoji  u saopštenju za javnost koje je potpisao Đorđe Pavlović.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas