Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ZBOG IZBORNE KRAĐE DEO OPOZICIJE,STUDENTI I NAROD ZAHTEVAJU NOVE REGULARNE IZBORE U SRBIJI Featured

protest laze bre 20 12

Desilo se čudo, razvaljeni Partizan bez podrške botova sa Juga,  uspeo je nemoguće. Srušio je "svetskog rekordera, "ponos Srbije",   Vučićevu  Crvenu zvezdu, najskuplji tim ikada, u istoriji fudbala na ovim prostorima. Crno beli su  posle havarija i prosutih osam bodova, u tri utakmice, demantovali sve. U najavi debakla crno belih, demonstracija sile "napucane kokarde", petvorila se u sramni poraz. "Otpisani" Partizan je pokazao ookazali karakter, i kvalitet nesalomivih iz Arene Nanelija, Pantera, Zeka, Kobokola, Pi DŽija, Smajlija. I pored bojkota i opstrukcije "grobarsko juga" i trojanskih konja, nošeni podrškom Istoka i Zapada, nabrijanih da grmljavimom nose Partizan, i na jednistven način "pozdrave" nepomenika, vodili su ih do senzacije. Razvaljeni "parni valjak" je  "ispeglao" milionere iz tenka. Očigledno igre i uspesi košarkaške  institucije istoimenog SD, Žoc ponovo hara Evroligom, su  inspirisale Natha, Saldanju, Jovanovića, Ilića  i ostale aktere večerašnjeg derbija u Humskoj. Partizan je potvrdio pravilo: Ko veruje i sebe i  svoje vrednosti pobeđuje, rivala ma koliko bio jači na papiru!

Novo čudo, ali u mnogo važnijoj utakmici  se izgleda pomalja iz mraka.

Još u noći 17.decembra SNS je proglasio pobedu na parlamentarnim i delu lokalnih izbora  u SR Srbiji. RIK je odbio večinu prigovora, i naložio ponavljanje izbota za 28 biračkih mesta.

Toliko čekano zvanično osporavanje rezulatata usledilo je dva sata pre siteka roka, 72 sata. Deo opozicije tvrdi da su izbori  na svim nivoima u SR SRbiji pokradeni.

Koalicija  "Srbija protiv nasilja" na prvom mestu, je pod pritiskom studenata i naroda  promenila taktiku, ćuti-stani-kreni.

Borba za overu osvojenih  mandate u republičkom parlamentu, izgubila je svaki smisao.

Opozicija više ne zahteva nove izbore u Beogradu, već kompletno poštovanje izborne volje građana, i nanovo sve izbore u Srbije.

Da li od četrvtka kreće protivnapad vlasti, pored medijske trovačine, za početak na primer najava  talasa  korone, ostaje da vidimo.

Večeras je upućen zahtev za nove izbore, na republičkom i lokalnom nivou, a RIK-u je dat rok do ponedeljka da sredi biračke spiskove,a Vučiću  zahtev  raspiše nove izbor za parlament Srbije i u lokalu.IZBORI 17 12 23 1 KUTIJA

Novi protest 4. po redu je zakazan za četvrtak u 18 časova. 

Opozicija i građani su treći dan zaredom su protestvovali ispred Republičke izborne komisije. Zahtev je konačan  poništavanje i raspisivanje izbora na svim nivoima, kako navede posle "epske krađe" 17.decembra, i prekrajanja izborne volje građana Srbije.

 Studenti su zaoštrili problem i konačno naterali opoziciju da stane na stranu naroda i  da "otvori oči".

Od Ministarstva uprave i lokalne samouprave zatražili su sređivanje biračkih spiskova. Rok za ispunjenje ovog zahteva je ponedeljak. Ukoliko se ovaj zahtev ne ispuni, uslediće  blokade u Beogradu.

Marinika Tepić, od ponedeljka štrajkuje glađu zbog krađe izbora, je rekla  da je RIK nadležan da poništi izbore, jer  su pokradeni. Primorana je da prekine borbu "Beograd", jer kako kaže želi "da  mladi da ne odlaze iz Srbije zbog politike".

Orilo se večeras pred RIK-om: "Lopovi, lopovi", a Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, prvi put je rekao okupljenima da je zahtev koalicije "Srbija protiv nasilja" poništavanje izbora na svim nivoima. Međunarodnoj zajednici je poručio da ukoliko  želi Srbiju kao uređeno društvo, da se odmah oglasi ili da  zaćuti zauvek.
Čestitke na pobedi SNS-u nisu na očekivanom nivou. 

Zvanična Moskva, je umesto čestitke,  poslala samo izjavu portparola Kremlja Dmitrija Peskova, da Rusija pomno prati i pozdravlja uspeh stranke predsednika Srbije. Ćuti i nekadašnji veliki prijatelj naprednjaka Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije.  

Predsednik Kine, Si Đinping, nije lično čestitao, učinili je to samo  Ministarstva spoljnih poslova Kine. 

Sličan se sličnom raduje, ili kako bi Latini rekli "Similis simili gaudet"

Srbi bi još dodali: Svaka krpa nađe zakrpu. Potvrda je četitka Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci mađarskog premijera Viktor Orban.

Pre 12 godina Evropska unija u zajedničkom saopštenju Evropske komisije i Evropskog saveta, tri sata pre zatvaranja birališta, čestitala Tomislavu Nikoliću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji. Još nema  ni reakcije a kamo li čestitke

Samo je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero izjavila da se EU neće izjašnjavati o izborima u Srbiji dok misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarija za ljudska prava i demokratske insttucije (OEBS/ODIHR) ne iznesu preliminarne rezultate.

Čestitke nema ni od Vučićevog prijatelja Emanulela Makrona, ni iz Nemačke. Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke je izbore u Srbiji okarakterisalo kao sporne. Nema čestitanja ni iz Italije, iako je premijerka bila u Srbiji baš uoči izbora.

U takvoj atmosferi u ćetvrtak će biti održan sastanak između koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA, na temu novih  izbora na svim nivoima. Procena opozicije je da je režim Aleksdandra Vučića "namaknuo" u Beogradu preko 40.000 glasova.

RIK je utvrdio da je na parlametarnim izborima  na osnovu pregledanih 96,8% biračkih mesta od ukupni 8-273  koolcija ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA NE SME DA STANE  osvojila  46,71%. Sledi SRBIJA PROTIV NASILjA – MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ – MARINIKA TEPIĆ sa 23,58%, Treći je SPS IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE sa  6,57%, dok je DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA SRBIJU – SRPSKA KOALICIJA NADA – NOVI DSS – POKS – VOJISLAV MIHAILOVIĆ osvojila  5,03%. Najveće senzacija izbora MI-GLAS IZ NARODA, PROF. DR BRANIMIR NESTOROVIĆ je osvojila  4,69% glasova,a svi ostali su ispod cenzusa od 3%.

Jedna od opština u kojoj su  održani lokalni izbori, a nisu pobedili SNS i SPS je Ljig. 

Opozicija,  "Ljig protiv nasilja", dve grupe građana – "Domaćinski odjek" i "Zajedno i odlučno za Ljig", kao i "Zavetnici", osvojila je najviše  glasova na lokalnim izborima u Ljigu, 17. decembra. "Ljig protiv nasilja" osvojio je 22,06 odsto glasova, "Domaćinski odjek" 17,68 odsto, "Zajedno i odlučno za Ljig" 8,43 i "Zavetnici" 3,14 odsto glasova, što ukupno čini 51,31 odsto glasova.

Lista "Aleksandar Vučić – Ljig ne sme da stane" osvojila je 36,37 odsto glasova, a "Ivica Dačić – premijer Srbije" 8,88 odsto glasova, što je ukupno 45,25 odsto glasova. U mandatima  SNS ima 9, SPS 2, Domaćinski odjek 4, Zajedno i odlučno za Ljig 2, Ljig protiv nasilja 5 i Zavetnici 1. Skupština opštine Ljig broji 23 odbornika, i odnos je 12 prema 11 za opoziciju. Kako tvrde pojedini mediji, u Ljigu se već uveliko "kuva žaba", i SNS "pritiska", da preuzme jednog odbornika opozicije i nastavi da vodi vlast u Ljigu.

Uprkos pritiscima i pretnjama, opozicija u postizbornoj koaliciji, najvaljuje da  preuzeti vlast u Ljigu!

IZBORI 17 12 23 4

Na listi za srpski parlament  na izborima, u Valjevu lista Aleksandar Vučić “Srbija ne sme da stane” je  osvojila u Gradu samo 350 više glasova od koalicije Srbija protiv nasilja. 

Na osnovu obrađenih svih biračkih mesta na teritoriji Grada Valjeva  „Srbija ne sme da stane“ osvojila je 41,5% glasova. Opoziciona koalacija  „Srbija protiv nasilja“,  druga sa 27,73 odsto, odnosno samo sa 350 glasova manje od SNS koalacije u gradu.

SNS je preostalih 8-9.000 glasova "inkasirao" tamo gde opozicije nije bilo, u selima valjevske opštine.

Posle letšnjeg muzičkog šatrovanja, krke i srke, obećanja o asfaltiranju seoskih puteva, struji, vodi, pokloni sigurno nisu izostali, ista priča je  upalaila, i pred izbore. Odatle i  uspeh SNS-a na selu, uz debakl socijista, izgleda spremnih samo da upola manje obećaju.

SNS je daklem u opštini Valjevo skoro polovinu od svih osvojenih  glasova "pazario" u selima.  SPS je u Valjevu dobacio samo do 6,49% od ukupnog broja glasova.

Na trećem mestu je koalicija NADA, odnosno koalicija Nove DSS i POKS, sa osvojenih 6,79 odsto glasova.  Lista “MI – Glas iz naroda”, sa dr Branislavim  Nestorovićem je senzacija izbora sa 6,25 procenata! 

Svi drugi su su ostali ispod cenzusa od 3%. Na  parlamentarnim izborima izlaznost je bila  62,1 odsto od ukupnog broja Valjevki i Valjevaca sa pravom glasa.

Niko od aktera decembarske izborne utakmice u Valjevu za srpski parlament, nije imao primedbi, na rezultate izbora.

Videćemo kakva će reakcija biti posle najnovije "pobune" u prestonici, i otvorenog ukaza većine evropskih pratilaca da je na decembarskim  izborima u Srbiji bilo previše zloupotreba i lako uočljivih neregularnosti. POred već pomenutih, posebno je apostrofirana  blokada medija za opoziciju.

Od večeras je opozicija, za divno čudo  spremna da se bori za narod. Biće da je konačno sazrelo saznanje da je istrošena volja glasača za sopstvene interese i poslaničke mandate.

Ako zahtevi ne donesu želekjni efekat, ostaje posldnji adut. Kada dođe na red  formiranje Parlamenta potrebno je  ne ući u Skupštinu i ne dati legitimitet, ili se prodati za "šaku dolara". Hoće li se opozicija kao i uvek do sada prodati, ili će postati istinski  borac za slobodu i prava naroda Srbije ostaje da vidimo.   

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas