Menu

zaglavlje

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATURN"  AKO SI  ČOVEK  POGURAJ  ŽIVOT "MALO" I U VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATUR…

Dođe vreme da gradonače...

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JAKOBE ŠTAUSHOLM, PRESELITE KOMPANIJE RIO TINTA IZ LONDONA I MELBURNA U GORNJE NEDELJICE"

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JA…

fotodiplomacyandcommerc...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBI BEZ HEMIJE ZA PRLJAVE LITVANICE Featured

 teo litva

Tuča, nervoza, očajno suđenje, drama, Srbija ispod svog nivoa, i na kraju pobeda Litvanije 67:64, za finale Evrpabsketa sa Španijom(nedelja u 19 sati). Srbija sa domaćinom za utešnu bronzu u nedelju u 14 sati.

Niz od sedam pobeda Srbije prekinuli su prljavi Litvanci(drugog izbora da stignu do pobede nije bilo, prim aut.) za prenervoznu igru naših, bez skoka i šuta. Izostala je očekivana vrhunska timska igra Srbije, a brojne greške naših momaka jasno ukazuje da je veliki deo odgovornosti baš na njima što san i finale nisu dosanjani.

Posle svih iskušenja tokom na momente i"boks” meča naši momci su bili prinuđeni da non stop jure prednost rivala, stizali ga, ali u toj  žurbi izostalo je preko potreno strpljenje i hladna glava, a već uhvaćen u zamku protivnik je uvek uspevao da se uzvuče i čuva minimalnu prednost. Na ruku im je išla promaja u našoj odbrani, činili smo neverovatne greške, gubili početnički lopte(dva ključne Kalinića su u velikoj meri odredile ishod meča), ali ruku na srce, promašili smo “boga oca”.

Ipak propisno isprebijani, na Teodisiću dva krvnička starta šakom u glavu sankcionisana su jednim običnim faulom,a posle drugog Litvanci su postigli koš, izdizali smo se i do poslednjeg sekunda bili u igri za finale.

Ostali smo zgranuti sudijskim greškama!

Poništena trojka Teodosića, polaganje Milosavljevića lopte u koš, pa “rampa” pošto je dodirnula tablu, i konačno blokada Bogdanovića pretvorena u faul, i dva poena Mačiulisa sa slobodnih bacanja 2,5 minuta pre kraja za plus pet Litvanije 62:57 su najdrastičniji propusti Španca, Turčina i Letonca !

U naelektrisanoj atmosferi, drama u završnici, tim sa Baltika je ipak konačno trojkom isprebijanog Teodosića “uhvaćen”, 15 sekundi pre kraja stižemo na minus jedan(64:65). Sledi faul na Seibutisu, jedno pogođeno bacanje, i napad Srbije za produžetak i pobedu. Bogdanović je pet sekundi pre kraja požurio pod koš, proklizao i promašio, a Kalnietis posle novog faula pogodio jedno bacanje i odveo Litvaniju u finale sa Španijom.

Plavi će u u borbu za bronzu sa domačinom i kvalifikacije za Olimpijske igre.

Problem sa skokom je bio evidentan, 29 u odnosu na 40 Litvanaca, šut za tri(28:6) su bili velika muka Srbije. Litvanci su pogodili dve trojke iz 14 pokušaja, ali bolje šutirali za dva i sa linije penala. Nismo iskoristili manji broj grešaka u odnosu na rivala(8:20), ni faktor sreće nam nije išao na ruku. Uz već pomenuti kriterijum trojke iz Španije, Turske i Letonije ipak je moglo i moralo biti drugačije. Nažalost, nije ! Radovali su se navijači umesto u Srbiji u Litvaniji.

Ekipa i Jonasa Kazlauskasa posle drame u grupi sa Češkom, pa sličnog scenarija u osmini finala protiv Gruzije i u četvrtfinalu protiv Italije, u polufinalu je ponovo bila miljenik sreće!

Nadmetali sus e navijači na tribinama. Litvanaca mnogo više, ali Srbi su bili glasniji, iako raštrkani u dvorani.

Miroslav Raduljica(10 koševa, 4 skoka, 7 primljenih faulova) je propisno isprebijan, a “nežna” odbrana Litvanaca uticala je na Boganovićevih 7:1za tri , na samo 10 poena Bjelice i posebno Ercega( 4 koša, i tri promašene trojke), uz samo 7 skokova srpskog dvojca. Jonas Valančiunas je boksovao i ubacio 15 koševa, uz 3e skoka i tri izgubljene lopte. Kalnietis je uz 12 koševa imao i devet asistencija i pet skokova, a zlata vredni su bili 13 koševa i 9 skokova Mindaugasa Kuzminskasa, i devet poena i šest skokova i tri astencije Jonasa Mačijulisa.

raduljaaaaa3

Sa 16 koševa, 3 skoka, tri asitencije, i pet primljenih faulova najazapaženiji Miloš Teodosić je bio izložen neviđenoj torturi Litvanaca, po završetku meča jer istakao da Srbija nije odigrala meč za finale Evrobsketa.

“Jako težak poraz, koji boli. Nismo igrali kako treba od samog početka, bili smo previše nervozni i nismo igrali dobro kao u predhodnim utakmicama, posebno u odbrani. Ovo večeras nije igra sa kojom se ulazi u finale. Nisu oni nas iznenadili, koliko smo iznenadili sami sebe. Ne mogu da kažem da se nismo borili, ali nismo odigrali pametno. utakmicu. Moramo da nađemo snage za treće mesto, želimo i mi i Francuzi tu medalju", zaključio je kapiten Srbije.

Selektor Aleksandar Đordjević smatra da  nismo bili dovoljno odlučni.

"Ovo nije neuspeh, predstoji nam borba za bronzu i to je sport. Znali smo da će Litvanci igrati agresivno, to je bio njihov plan. Uspeli smo dva puta da se vratimo, imali nekoliko situacija kada smo odigrali dobru odbranu, ali je lopta nesrećno završila kod njih. Na kraju smo imali priliku da pobedimo. Mislim da smo odigrali solidno, imali veliku želju, ali nismo odigrali odlučno ”, smatra  selektor Srbije.

SRBIJA -LITVANIJA  64:67 (17:22, 17:33, 9:13, 21:19)

Stadion u Lilu Pjer Morua. Gledalaca: 20.042; Sudije: Perez (Španija), Latiševs (Letonija), Mogolkoč (Turska)

Srbija: Teodosić 16, Simonović, Kuzmić, Bogdanović 9, Bjelica 10, Marković 7, Kalinić 2, Nedović 6, Milosavljević, Raduljica 10, Erceg 4, Milutinov.
Litvanija: Kalnietis 12, Gailius, Mačiulis 9, Seibutis 13, Sabonis, Kavaliauskas, Jankunas 2, Jevtokas, Valančijunas 15, Kuzminskas 13, Milaknis 3, Lekavičijus

lit srb 2

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas