Menu

zaglavlje

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATURN"  AKO SI  ČOVEK  POGURAJ  ŽIVOT "MALO" I U VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

LAZARE, NIJE DOBRO BITI "SATUR…

Dođe vreme da gradonače...

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JAKOBE ŠTAUSHOLM, PRESELITE KOMPANIJE RIO TINTA IZ LONDONA I MELBURNA U GORNJE NEDELJICE"

PROF.DANICA POPOVIĆ:"G-dine JA…

fotodiplomacyandcommerc...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TEO: ARENA DA GRMI, SRBIJA DO RIJA ! Featured

teodosic-trojka-srbija-spanija-e1431634373639

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić će dobiti priliku da da dosanja jedan od svojih najlepših snova,i sa košarkašima Srbije preko kvalifikacija u Beogradu izbori učeće na Olimpijskim igrama 2016. u Riju

“ Posle svih neprijatnosti u završnici poslednjeg EP u Lilu bio sam siguran da nam neće izmaći Olimpijski turnir u Riju. Stigla je odluka o  dodeli kvalifikacionog turnira Beogradu,i evo pola posla je završeno" poručio je za naš sajt Miša Teodosić, na Jovanjdan u putu od Moskve ka Španiji i Vitoriji gde ga u četvrtak ( 20,30 ) čeka derbi sa Baskonijom -Laboral Kućom.

Posredstvom skajpa u Beogradu prisutvovao je lomljenu slavskog kolača o domu svojih Teodosića, roditelja Zorane i Miće i brata Jovana sa porodicom.

“ Svima koji danas slavimo Jovanjdan poželeo bih sreću , zdravlje i što više radosti ” ne zaboravlja dan slave Teo uveren da će 25.000 ljudi u Areni biti najveća prednost Srbije u julu.

“Zaslužili smo overenje FIBA,a nema razloga da ne verujem u svoje drugove i sebe, jer podršku sa tribina neće imati niko kao mi u Areni. Srbija je bila je ste i biće košarkaška velesila. Ostaje nam da to potvrdimo i pokažemo snagu na terenu. Želeo bih da zahvalim FIBA i svima u Srbiji zaslužnim za domaćinstvo na kvalifikacionom turniru”, ne zaboravlja svoj KSS Miloš Teodosić.

Košarkaški savez Srbije je dobio prednost u konkurenciji još nekoliko moćnih i bogatijih saveza, ali je utisak da FIBA preko Srbije igra svoju igru za preuzimanje Evrolige ULEB-u, svesna šta bi dobila sa Partizanom i Zvezdom u svojoj Evroligi, pored Italijana, Francuza, protiv u ovom trenutku moćnihih Španaca i Turaka, ali i pravoslavne braće iz Rusije i Grčke.

Pored Srbije i Beograda , organizaciju preostala dva turnira dobili su Manila( Filipini) i Torino( Italija).

Srbiju čeka košarakaški urgana od 4. do 10. jula 2016, u prepunoj "Areni“.

KSS je obavestio javnost da je organizacija kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Rio velika čast za srpsku košarku i otkrio da će ukupni troškovi iznositi oko 3,2 miliona evra . Narodnim parama je obezbeđen iznos od 2,5 miliona evra, a prestalih 700.000 evra, za smeštaj ekipa, službena lica biće pokriven od sponzora i prodaje karata, dok se tv prenosi se ne pominju .

Predsednik KSS , u vreme vladavne DS do 2012, ,alfa i omega ove stranke, danas moćni tajkun, nikad priupitan odakle mu bogatstvo, pojasnio je formulu i način kako su obezbeđenje  za kvalifikacije.

“ Hvala premijeru Aleksandru Vučiću na svemu. Posle osvajanja četvrtog mesta na EP , na prijemu je pitao kako možemo u Rio. Mi o mu rekli za kvalifikacije i da to košta dva miliona evra. On je rekao: "Uradite to ” rekao je Đilas.

Poštanska štedionica je već deponovala novac i, oni bi samo od karata pokrili sredstva za kotizaciju - rekao je Đilas.

- Ponudili smo iznos od 2,5 miliona evra FIBA i nje tajna da su neke zemlje ponudile više od nas. FIBA je ipak donela odluku. Dugujemo zahvalnost vladi Srbije, premijeru i ministru sporta, ali i generalnom sekretaru Fiba Patriku Baumanu, koji je bio najzaslužniji što je ovog puta pobedio sportski kriterijum u odnosu na finansijski. Mi smo ponudili 2,5 miliona evra. Nije tajna da su neke zemlje nudile i duplo više Za našu zemlju taj iznos je ogroman, u rangu sa organizacijom jedne grupe prvenstva Evrope. Pokrićemo troškove ekipa, zvaničnika, sudija i slične, ali će i takmičenje biti dostupno svima, koji će moći da plate kartu 400 dinara”, rekao je prvi čovek KSS.

Dodatni troškovi iznositi oko 700.000 evra, ali da računa da će taj iznos pokriti sponzori i prihod od karata.

Kvalifikacioni turnir biće održan od 4. do 10. jula u “Kombank areni”, a samo pobednik će izboriti mesto u Rio de Žaneiru.

Žreb za kvalifikacione turnire je na programu 26. januara, a zbog plasmana na FIBA listi Srbija ne može da se sastane sa Grčkom i Francuskom, odnosno Italijom i Filipinima, koji organizuju preostala dva turnira.

Učesnici kvalifikacija su: Srbija, Francuska, Grčka, Italija, Češka, Novi Zeland, Filipini, Meksiko, Kanada, Portoriko, Iran, Japan, Angola, Senegal, Tunis, dok su tri specijalne pozivnice dobili Hrvatska, Letonija i Liban. 

Na tri kvalifikaciona turnira takmičiće se po šest reprezentacija. Ko će igrati u kojoj grupi biće poznato 26. januara, kada će se održati žreb u Ženevi.

U pravom malom ratu  lobija više i i maanje bogatih, odnosno  siromašnih, teško je reči ko č

će na koga u kvalifikacijama.

Bude li "renking" presudan (bilo da će se odrediti samo nosioci ili će svi učesnici biti rangirani u šest šešira po tri tima, jasno da ćemo  do   Rija zapobići Italiju, Filipine, Francusku i Grčku, pto znači da su mogući rivali  Kaanada i Portoriko.

U Beogradu, u punoj "Areni", Toedosića i društvo čekale bi rivali iz Češke, Letonije, Hrvatske, Meksika, Angole, Tunisa, Senegala, Irana, Japana, (azijska) Turske i Novog Zelanda

U muškoj konkurenciji, plasman u Rio na OI već su izborili Brazil kao domaćin, SAD kao svetski šampion, finalisti prethodnog EP Španija i Litvanija, Australija, Kina, Nigerija, Argentina i Venecuela.

Domaćin kvalifikacionog turnira za žene biće Francuska (13-19. jun 2016). Naša ženska reprezentacija obezbedila je olimpijsku vizu osvajanjem EP u Mađarskoj.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas