Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJANKA I VA 014 GORENJE BLISTAVI NA NOVOSADSKOM FESTIVALU ODBOJKE! Featured

1ns1srbijanka

Sedmi po redu festival odbojke u Novom Sadu u organizaciji  Odbojkaškog  saveza Vojvodine doneo je tri predivna dana olimpijskog sporta, i sjajne rezulate za mlade Valjevke i Valjevce. Pionirke OK Srbijanka su izborile najviše  mesto na pobedničkom postolju a vršnjaci iz OK VA 014 Gorenje su doneli u Valjevo srebro. Ivana Jerinić je najbolja pionirka turnira !

Novosadski festival odbojke je putokaz i za sportsko Valjevo kako se valja što pre organizovati.

Tradicionalni   Novogodišnji festival odbojke u Novom Sadu, održan po sedmi put ispunio je očekivnja u svakom pogledu, počev od organizacije, odbojka se igrala u velikoj  dvorani SPENS-a, do sjanih ekipa, fantastičnih pojedinaca u obe konkurencije.

Tokom  trodnevnih takmičenja, i devet odigranih utakmica, sa skorom, sedam pobeda i dva poraza mlade valjevske, pionirke iz  OK Srbijanka 014 su izborile prvo mesto u konkurenciji 19 ekipa!

U polufinalu i finalu Valjevke su bile više nego superiorne, nisu dopustile protivnicama da im ugrote tron. Najpre su u polufinalu pobeile maksimalnim rezultatima 2:0 vršnjakinje iz ŽOK Spartaka iz Subotice. U finalu su potvrdile dominaciju u nadmertanju sa ekipom Sterija iz Beograda.

1postoljezene

Nagrada za najbolju pionirku  MVP turnira završila je u rukama Valjevke Ivane Jerinić.1nstrio

OK Srbijanka 014 je igrala u sastavu: Milica Živković (kapiten), Maša Djedović (lib1), Kristina Milutinović (lib2), Andjela Matković, Dunja Djurdjević, Jana Stevanović, Marija Jović, Kaća Babović, Ivana Jerinić, Andjela Lakićević, Jelena Novokmet, Marija Doksas, Kristina Simović. Ekipu je vodio Radovan –Rajko - Stojanović.

Muški odbojkaški klub VA-014 Gorenje nastupio je sa dve selekcije, pionirskom  i  kadetskom. Pioniri su u finalu u neizvesnom meču poraženi od starog znanca Proletera iz Zrenjanina rezultatom 1:2, dok su u polufinalu bili bolji od  Železničara iz Beograda 2:1.

1nsfinalisti

1okvao14pionns2

1nspostolje muski

1nstreneri


Kadeti se nisu proslavili, izgubili su svih šest mečeva.

Učestvovalo je ukupno 77 ekipa (25 muških)  pionira-pionirki (do 15 godina) i kadeta-kadetkinja (do 17 godina). Igralo se na dva dobijena seta, prva dva do 21, a eventualno treći do 15 poena.

Pobednice se zahvaljuju roditeljima, prijateljima, ljudima iz OK Vojvodina, i butiku Fashion Sky iz Valjeva otišne na turnir. Kotizacija je po ekipi bila 100 evra, a dnevni boravak i spavanje 1.700 dinara.

Novosadski festival odbojke je novi   primer kako treba prepoznati jedini put za angažovanje i afirmaciju mladih u sportu.

Letnji festival u Valjevu u pet olimpiskih sportova(odbojka, rukomet, vaterpolo, košaraka i fudbal), okupio bi  dečake i devojčice a od 10 do 14 godina, iz države, regiona i Evrope!

1ns odbojka defile

Angažovanje i edukacija (kroz školska takmičenja) valjevske dece istog  uzrasta i naravno starijih( domaćini ekipama-vodiči, tehnička lica -sudije i delagati, novinari, snimatelji fotoreporteri) bio bi prvi korak ka sigurnim izvorima finansiranja sporta u gradu Valjevu.

Centri troška narodnih para, KK Metalac i FK Budućnost Krušik 2014 ne mogu više besmisleno arčiti narodne pare, i bezuslovno moraju dobiti svoje titulare -vlasnike !

Novac trošen za potrebe dva centra troška,a    usmeren  u Valjevski festival sporta (do sada su Centr troška raspolagali na godišnjem nivou  sa sa više od  20 miliona dinara!?) posle samo tri letnja meseca vratio bi se gradu i mladim Valjevkama i Valjevcima. Bio bio  višestruko uvećan,a stvorili bis e uslovi za konačnu BRZU  izgradnju Valjevske ARENE  !

Na način  tvrdnje ljudi iz aktuelne vlasti da je Grad Valjevo u pravom smislu reči, CENTAR GALAKSIJE dobile bi potpuni smisao !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas