Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

BLISTAVA SRPSKA 2016. U SVETU SPORTA, VALJEVO MORA BOLJE ! Featured

 

BLISTAVA SRPSKA 2016. U SVETU SPORTA,

VALJEVO MORA BOLJE !             31.12.2016

                                    

                              1jelkica

Rezultati sve govore, Srbija za 2016. godinu u svetu sporta može reći da je bila za ponos. Valjevo i pored svih uspeha Valjevca Miloša Teodosića još ništa ne preduzima da evropski sportski brend iskoristi i načini ključne korake da pored Krušika i Valjevske pivare javno privatnim partnerstvom sa Milošem Teodosićem, Đorđem Lazićem, i najmlađim Matijom Nastasićem konačno afirmiše košarku i fudbal  učini ih  brendom, ali samo pod uslovom da konačno bude prekininuta  privatna zabava pojedinaca, odnosno prekine finansiranje nepotrebnih centara troška.

Pa krenimo redom:

Novak Đoković je osvojio Australijan open, pošto je u finalu savladao Britanca Endija Marija sa 6:1, 7:5, 7:6), zatiim prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos i kompletirao titule sa sva četiri gren slem turnira. Đoković nije uspeo da se vrati na čelnu poziciju ATP liste u finišu sezone, pošto je u direktnom okršaju sa Endijem Marejom izgubio u finalu završnog turnira u Londonu.

Posle dve godine uzastopno (2014. i 2015) kada je Novu godinu dočekivao kao vladar svetskog tenisa, Đoković 2016. je završio na drugom mestu. U 2016. je ostvario je 65 pobeda, uz devet poraza i osvojio je sedam trofeja.Pored Rolan Garosa, trijumfovao je i na Australijan Openu, a podigao je pehare na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Kanadi, dok je godinu počeo osvajanjem turnira u Dohi.

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Svetskoj  ligi, i na Olimpijskim igrama. Postavili su do sada neviđene standarde u vaterpolu. .

Olimpijski šampion je postao Davor Štefanek, a srebrne medalje iz Rija doneli su prvakinja Evreope u tekvondou Tijana Bogdanović, košarkaši, odbojkašice i kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić,. a bonzu odbojkašice i Ivana Španović.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj na dvoranskom prvenstvu sveta u Portlandu, postala prvakinja Evrope,i i treća na Olimpijskim igrama.


Srpski košarkaš Valjevac Miloš Teodosić sa CSKA-o šampionom   Rusije u Berlinu je postao vlasnik trofeja Evrolige. Najbolji košarkaš Evrope je zatim na Olimpijskim igrama sa Srbijom pokazao zašto je  najbolji košarkaš Starog kontinenta srebrnom medaljom, trećom u karijeri posle Evropskog i Svetskog srebra.

Odbojkaši Srbije osvojili Svetsku ligu prvi put u istoriji nakon pet neuspelih pokušaja

Tijana Bogdanović postala prvakinja Evrope u tekvondou na šampionatu održanom u Montereu. Milica Mandić osvojila srebro, a Draško Jovanov bronzu

Plivač Velimir Stjepanović osvojio srebrnu medlaju na 200 metara slobodnim stilom na EP u Londonu.

Desetobojac Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na EP u Amsterdamu. Olga Danilović postala prvakinja Evrope u konkurenciji do 16 godina.

Borislava Perić Ranković osvojila zlato na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a u paru sa Nadom Matić stigla i do srebra. Laslo Šuranji u streljaštvu i Željko Dimitrijević u bacanju čunja postali paraolimpijski šampioni, srebro uzeo i Miloš Mitić u bacanju čunja. Bronze Srbiji doneli Laslo Šuranji, Nada Matić, Mitar Palikuća (stoni tenis) i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja.
Kajakašica Kristina Bedeč osvojila zlato na EP u Moskvi. Prvakinje Evrope postale Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić, odnosno Nebojša Grujić i Marko Novaković, a do bronze stigli Milenko Zorić i Marko Tomićević.
Srpski basketaši 3X3 Dušan Domović Bulut, Đorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić postali prvaci sveta.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se kroz baraž dvomeč sa Norvežanima na Evropsko prvenstvo koje će u junu 2017.biti održano u Poljskoj.

Olga Danilović u konkurenciji dublova i Miomir Kecmanović u singlu osvojili titule na prestižnom juniorskom turniru Oranž boul na Floridi. Džudista Aleksandar Kukolj osvojio zlato na najstarijem grend slemu u Tokiju. Džudisti Crvene zvezde osvojili srebro u Ligi šampiona.

Kajakašica Kristina Bedeč osvojila zlato na EP u Moskvi. Prvakinje Evrope postale Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić, odnosno Nebojša Grujić i Marko Novaković, a do bronze stigli Milenko Zorić i Marko Tomićević.

U prvoj polovini Valjevski svet sporta obeležen je 10.mestom košarkaša Metakca u regionalnoj ABA ligi, najvišem rangu takmičenja u kojima su nastupili sportisti iz valjevskih klubova. Uspeh je za samo 20 dana devalviran katastrofalnom politikom tzv uprave, koja je ubrzo zaduženi klub ostavila na cedilu i sa dugom nezvanično od pola miliona evra !

Vaterpolisti Valjeva( novo ime Valisa 93) su izboriliistorijski uspeh za ovaj sport plasman u Prvu A ligu Srbije. Rvači Mladosti su u godini jubileja izborii opstanak u Drugoj ligi Srbije, osvojili 15 medalja na takmienjima u zemlji i inostranstvu, konačno u MZ “Nada Purić” a za svoje aktivnosti su “nagrađeni sa ” deset i više puta manje sredstava u odnosu na dva najveća besmislena centra troška narodnih para, koji na taj naćin funkcionišu u proteklih 15-ak godina.

Odbojkaški klub VA014 Gorenje obeležio kalendarsku godinu uspesima u Prvoj ligi Srbije, ali pre svega odlično postavljenim sistemom rada sa mlađim kategorijama.

Omladinci, fudbaleri Radničkog časno su na sportskom polju izborili pravo da se takmiče sa vršnjacima iz najboljih srpskih klubova. što je putokaz i jedini smer rada u sportu

Da bi konačno valjevski svet sporta dobio smisao pozitivne vrednosti dalje fiansiranje dva najveća centra troška poreskih obveznika Valjeva FK Budućnost Krušik 2014 i KK Metalac, se moraju konano privatizavati, pa neka troše koliko hoće. Čašćavanja za privatnu zabavu pojedinaca je bilo previše. Javno privatno partnerstvo je put a imena Miloša Teodosića, Đorđa Lazića i najmlađeg Matije Nastasića su dovoljna za početak.

Srećna, vesela, radna i  ispunjena ljudskošću i ljubavlju i činjenjem  da nam bude 2017. godina.

Ako je suditi po NOVOGODIŠNJEM ponoćnom gorućem  nebu nad Valjevom, vatromet  nikad bogatiji, začinjen grmljavinom je najavio je  da će  2017. biti  pobednička, uspešna i bolja od svih do sada u novom milenijumu.

Najviše raspoloženih mladih Valjevki i Valjevaca u svom gradu  u novogodišnjoj noći sve govori !

                                                                                              Srećno!

                          1Vatromet-2

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas