Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

7. VIMBLDON TENISKOM BOGU NOVAKU ĐOKOVIĆU I UKUPNO 21. GREND SLEM! Featured

nole v osmeh

Prljavom politikanstkom igrom  udaljen sa dva Grend Slema, a sada još besmilenijom odlukom uskraćen za osvojenih 2000  bodova u Londonu, na terenu, najveći teniser  svih vremena Novak  Đoković se vraća kući sa 7. put osvojenim  peharom na Vimbldonu,  ukupno  svojim 21. Grend slemom.

Formalno Nadal je najuspešniji sa 22. Grend Slema, a ima ih koji misle da  Rodžer Federer  još uvijek nije rekao sve u belom sportu.

Đoković  u finalu pobedio  Nika Kirgiosa na zelenj  travi  Vimbldona sa 3:1( 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).  

nole gs v 22

Sedmi osvojeni trofej u All England Clubu, četvrti u nizu, predstavlja  drugi najduži niz iza  petogodišnjeg Bjorna Borga (1976. - 1980.) i Rodžera Federera (2003. - 2007). Za rekorderom Federerom (8),  zostaje 1, kao i  ukupno 1  Grend Slem za  Nadalom (22).

Đokovićeva  seriji na  Vimbldonu traje od 2017. Od tada je do danas nanizao 28 trijumfa!

Tomaš Berdih je pobedio 2017. godine, preciznije  Đoković je predao četvrtfinale početkom drugog seta, dok ga je  poslednji  put pobedio na terenu  Sam Kveri 2016.  u 3. kolu. Od tada do danas Nole je izbrojao 32 pobede u posljednja 33 meča u All England Clubu.

Nik Kirgios je  igrao svoje prvo Grend Slem finale, imao je  2:0 u međusobnim mečevima protiv Đokovića, ali na terenu odavno “dnevnom boravku” najboljeg na svetu Australijanac nije imao šanse.

Centralni  teren  Vimbldona  bio je koban za Đokovićeve rivale u poslednjih 38 mečeva, što je novi  apsolutni rekord Vimbldona.

Dominacija traje  od 2013. godine, kada ga je u finalu slavio Endi  Marej , dok su  dva poraza od Kverija  Berdiha bila na terenu broj 1.

Nole je grickao travu,  slavio na tribinama sa porodicom i stručnim štabom, na dan 8. godišjice venčanja sa Jelenom,  17  godina njhove ljubavi. Pobedio je  na rođendan najvećeg od svoh Nikole Tesle.

“ Nemam reči kojim bih opisao koliko  mi znači ovaj trofej, turnir i ovaj teren. Ovo je oduvek bio i zauvek će biti najposebniji turnir u mom srcu. Zbog njega sam počeo s tenisom. Kada sam bio mali dečak, 1993. gledajući na ovde na Vimbldonu tenis , tražio od roditelja da mi kupe reket” pričao je Đoković posle velikog trijumfa.

“ Gledao sam Pita Samprasa kako igra i osvaja  Vimbldon.Sanjao sam da ću i ja doći ovde zaigrati” , kazaoje Novak sa  “Pistol Pitom” u egalu sa sedam Vimbldona.

U finalu  Đoković je po “navici”  iz  prethodna dva meča izgubio prvi set, od Janika Sinera u četvrtfinalu je gubio i 0:2 u setovima. Australijanac je dobro otvorio meč, sa 7 asova u prvom setu I 14 “vinera”, I samo  četiri neiznuzđene greške!

Odigravao je odlično set,   “ubacio”  i servis ispod ruke i  brejk za 3:2 i sačuvao ga do kraja.

Novak se mučio da ukroti i Kirgiosov servis, ali kada je to uspeo sve je krenulo nabolje.

Nervoza je rušila prgavog  Australijanca. Grdio je  svoje  u boksu, žalio se sudiji da ga žena iz publike posle  “popijenih  700 pića”,  ometa pri servisu, a  najveći krivci su mu bili njegovi, jer mu nisu davali dovoljno  glasno podršku.

Videli smo  “klasičnog Kirgiosa”,besnog,  prenervoznog i  negativnog.

Đoković se držao svog zacrtanoig plana I pobedio,  i odao priznanje rivalu.

"Nik, vratićeš se ti u finale Grend  Slema. Pokazao si zašto zaslužuješ da budeš  ovde, da si ponajbolji na svetu, posebno na ovoj podlozi. Čuo si već sve o tome da si sjajan talent i to, ali mislim da se napokon počinje sve slagati za tebe. Biće finala još, ne brini se ”, rekao je Novak, I priču usmerio na  šalu.

“Nisam mislio da ću reći toliko lijepih riječi o tebi, s obzirom na naš istorijski  odnos... ha ha” sada bez dileme velikih prijatelja.

nole i k v 1

“Trenutno  ne želim ponovo doći u Grend Slem finale jer sam totalno umoran, iscrpljen. Trebat će mi dobar odmor nakon ovog”, poručio je  NIk

Do skora su dvojica tenisera bila na puškometu, ali se posle  Australijen opena sve okrenulo. Kirgios je početkom ove godine oštro kritikovao  vlast  u zemlji kengura  zbig  cirkusa oko Đokovićeve vize i deportacije. Međusobni odnosi dvojice asova belog sporta od tada su fanstatični.

Dogovoena je i večera u Londonu posle finala, ko pobedi plaća, što je Novak  u šali prokomentarisoa da mu je sad jasno zašto je Nik izgubio.

“Nadam se da je ovo početak lepog, dugog prijateljstva. Ovo je sada i službeno romansa”, našalio se Đoković. I Australac je nahvalio Novaka.

“Mislio sam da igram dobro, ali on je kao bog na ovom terenu” poručo je  Kirgios i najavio uskoro I povlaćenje sa terena.

Srbin Novak Đoković je  po sedmi put šampion Vimbldona.

nole v lasta

Ruskinja sa zastavom Kazahstana Elena Ribakina je takođe trijufovala savladavši u finalu Ons Žaber 2:1.

vimbldon ribakina

Ruskinja je zabeležila istorijski trijiumf, i brutalno uzvratila  Britancima da zabrane ruskim beloruskim teniserima da igraju  zbog rata u Ukrajini.

nole v ruke

Svečani doček Novaka Đokovića posle osvajanja 21. grend slem titule biće organiovan u ponedeljak u 20 sati ispred skupštine grada Beograda!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas