Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA NA KROVU EVROPE I SVETA OD MALOG IĐOŠA, ZRENJANINA, BRODAREVA I VALJEVA! Featured

 adriana vilagoš

Imena Adriane Vilagoš, Armina Sinačevića,  Ace Kovačevića, Bogdana Gavrilovića, Petra Stanića, Nikole Kojića, Radosava Virijevića... nisu bila previše poznata do ovog vrelog  avgusta, široj srpskoj sportskoj javnosti.

To što je Zrenjaninka Ivana sada Vuleta, poznatija sa prezimenim Španović šamionka Evrope je normalna stvar. Skakačica u dalj, i dalje hara planetom, a kraljica će biti dokle bude želela, iako gazi 33-u.

A tek sedam mesec punoletna, dakle skoro duplo mlađa od Ivane, Adriana Vilagoš, tv komentator jedva  uklaviri da upadeži prezime, devojče iz Malog Išoša, dvostruka juniorska šampionka sveta, na svom debiju u seniorskoj konkurenciji, večeras je u Minhenu u finalu EP u poslednoj seriji napravila senzaciju.

U hladnoj minhenskoj noći  Adriana je bacila koplje nebu da  oblaka. Rasterala je munje i gromove, a  koplje se vratilo iz nebeskih visina   posrebreno na travu Olimpijskog stadiona. Kakav psihološki pritisak je izdržala  Adriana u sudaru sa svetskim i olimpijskim šampionkama. Koplje je letelo u ŠESTOJ, poslednjoj seriji 62 metra i jedan santimetar, za neverovatan uspeh princeze,  Kraljice sportova, što ne reći istinu, srpske Mađarice iz Malog Iđoša, zamalo rukometašice Mađarske. Na sreću mama je proznala doboro i znanje u ljudima iz srpske atletike, a Adriana je danas najmlađa vicešampionka Evrope, od  kada postoji ova disciplina. A  država pored već uloženog morala  da bude još aktivnija.

av

Večeras je šampionka postala Albanka sa Grčkim pasošem Elina Cenko (65,81). Juniorska svetsa rekorderka, i najbolja na svetu ikada do 20 godina  i Elina su već velike rivalke, i naša princeza je već uspela da je pobedi, tako da će u narednim godinama, nema sumnje baš njih dve vladati svetom u disciplini bacanje koplja. Legendarna Čehinja Barbora Špotakova(41), sa više godina od Adriane i Eline, dvostruka olimpjska i trostruka svetska šampionka, u Minhenu se morala zadovoljiti  samo bronzom. A da bi bila  ono što jeste  Adriani je država omogoćila da normalno radi i sprema se u specijalizovanoj  teretani, Podržali su je najviše mama Đerđe, nekada rukometašica  tereneri, selektor, Srpski Olimpjski komitet, Srpski Atletski savez, i  sponzor  Kompanija Komtrejd!

A koji dan pre Preobraženja desila se još jedna radost za nenuništivu srpsku Kraljicu sportova.  

armin sinancevic

Momčina iz Brodareva Armin Sinančević(26), bokser u pokušaju, a kasnije prepoznat, na sreću kao talenat za kuglu. Na svom debiju na EP  hitnuo je kuglu u petoj seriji  21 metar u 39cm, za srebrnu evropsko odličje. Kugla šampiona Evrope   Mihaljevića   iz Hrvatske, letelela je 21,88 metara. „Osećam da zlatna vremena tek dolaze“, poručio je posle osvojenog srebra i Minhenu Armin, sada uzdanica Crvene zvezde.  

aca i bogda1

A baš na  Preobraženje osamnaestagodišnjaci, a neki će to tek biti za koji dan, ili mesec su postali vicešampioni sveta u vaterpolu.

 Imena Ace Kovačevića, Petra Stanića, Bogdana Gavrilovića, Nikole Kojića, Svetozara Virijevića… su budućnost srpskog vaterpola, s tim što su prva dvojica Valjevci, ponikli u svom Valisu i u gradu bez zatvorenig bazena.

Nema Valjevo  ni zatvoren bazen, ni tartan na Krušiku, ali ima privremenu halu sportova "15. septembar",  već pola veka.

Priča o Sportsko poslovnom centru sa halom sportova i zatvorenim bazenom traje od 1997, do danas, dakle  “SAMO” četvrt veka.

U MEĐUVREMENU SMO OD GENERALNOG PROJEKTA, STUDIJE IZVODLJIVOSTI, SVIH ISPLAĆENIH OBAVEZA  PREDVIĐENIH UGOVOROM GRADA VALJEVA I ENERGOPROJEKTA, imali urađen temelj SPC Valjevo, pa srušen. URAĐEN JE NOVI I NARAVNO PLAĆEN projekat novog SPC bez bazena ali sa Kongresnim  centrom. "Utemeljen" je  novcem poreskih obvezmika, na ruševinama predhodnog. 

Na snazi je međutim nepisano pravilo: "Sve može, a ne mora ništa"

Pre pola veka od ulaska košarkaša Metalca u elitu SFRJ, ovog leta, uoči  Preobraženja zavrtela se nova priča o Sportskom centru sa zatvorenim bazenom na Senjaku iza Opšte bolnice Valjevo.

Čuveno “projektovanje” je ponovo traje, ali za novu lokaciju.

Lako je pepoznati  klasično trošenje  narodnih   para, za sadržaj koji se gradi na samo 70-ak km od Valjeva.

Pod pritiskom jahača magle, karijerista iz Letećeg  Monti Pajton cirkusa,   ređaju se zločini u svim oblastima u sportu, posebno. Priveligovani da besramno imaju velike prinadležnosti prave haos. Ustaljeno pravilo:  se i dalje uspešno primenjuje.

Sportski svet je zatrpan "ponosom Srbije" sa Autokomande. Do juče crveno-beli, naprasno poplaviše pre par dana u Haifi. Ništa novo jer osnovani sa petokrakom, danas se diče kokardom. Ko zna možda će i pozeleniti uskoro, valjda zbog zelene trave, nikad se ne zna.

A, samo šampioni satkani od posebnog materijala, sa vatrom u očima, se rađaju i rastu kao trava posle jučerašnje kiše na Preobraženje, i ne menjaju boje, a ni ćud šampiona!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas