Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PONOVO RADI BAZEN U SRC PETNICA! Featured

1src petnica 2020U SRC Petnica konačno je pod balonom olimpijski bazen. Od večeras je po završetku letnje sezone kupanja 15.septembra,  na raspolaganju sportistima, a od 13.decembra biće i građanima Valjeva, pod balnom.

“Milenijumski” posao je završen, naravno, po proverenom receptu aktuelne vlasti, sa zakašnjenjem.

Trebalo je da prođe od 21. juna 2021. do danas “nepunih”  18 meseci da bi se  neko setio toplotnih pumpi, u startu skupocene  investcije,  ali   izuzetno isplative za zagrevanje vode u bazenu, i zbog nestvarne uštede energije.

Možda i dočekamo  zimu  2022. godine  u toplijoj od trenutnih 25-26 stepeni Celzijusa. Do čak neverovatnih +30C.

Iskustvo  kaže, oprez je majka mudrosti, zato se  ne treba  unapred radovati, i verovati da je za 9 meseci moguće  realazivati, još jednom istićemo skupu ali izuzetno isplativu investiciju,  i postaviti toplotne pumpe!

Za utehu je saznajemo da i od   Valjeva ima MALO gorih. Voda u bazenu pod balonom na Dunavu u SC "Gale Maškatirović"  propisno ohlađena,  naterala je  selektora da dvodnevno okupljanje i  treninge najboljih srpskih veterpolista premesti na "toplije" mesto.

A U SRC Petnica stare  propale betonske ploče su zamenjene novim, i  balon je  konačno podignut.

Bazen su večeras ponovili vaterpolisti Valisa, i to samo JEDNO kolo, pred kraj prvog dela nacionalnog šampionata, a dve  nedelje pred početak kalendarske zime.

Da je posao završen u najavljenom roku, već 14.septembra je označen kraj sezone kupanja, a dan kasnije je  stigla  IMS služba olimpijski  bazen  SRC Petnica bio bi u funkciji, pre 20 dana, znači   od 15.novembra.

Sve je urađeno  po proceduri javne nabavke,a za  izlivanje, sušenje  I postavku betonskih ploča umesto potrebnih  28 potrošeno je 80 umesto    duplo dužim rokom  određenih 60 dana!

Niko neće odgovarati , zbog nanete štete korisnicima bazena.

Probitno je bio planiran iznos od 18 miliona dinara za sve radove.

Danas posle nešto manje od 3 meseca se sigurno izmenio, imajući u vidu divljanje cena.   

SRC Petnica je vlasništvo  grada Valjeva, svih Valjevski i Valjevaca, a ne skupine vidimo koliko stručnih, sposobnih i odgvoronih podanika jedne stranke.

Prva faza radova je završena, a druga postavljanje hidro izolacija i antiklizne podloge oko bazena sledi pred početak letnje sezone  2022.godine.

Pre osam dana je  odlučeno  da se zbog lošeg vremena  postavi balon, i da se ploče fuguju pod balanom. Očišćen i  napunjen bazen je  istestiran, i prvog dana dana druge  nedelje  decembra su počeli treninzi vaterpolista.

Od ponedeljka, 13.decembra bazen će moći da koriste igrađani i to svakoga dana   i nedeljom  od 15 do 19 sati.

Temperatura vode na izlazu iz pumpi je 29 stepeni, a u bazenu od 26 do 27 stepeni,  tvrde u   UFK Valis, iističu da su “uslovi su takvi kakvi su, a troše se velike količine gasa, na žalost  bez potrebnog efekta.

U toku  izrada idejnog rešenja toplotnh pumpi, pitanje je šta je Grad Valjevo čekao do sada. Energetska efikasnost je neuporodivo veća sa toplotnim pumpama,  i  uložen novac se  eskpresno vraća. Sa toplotnim  pumpama  temaparatuta vode bi bila i leti i zimi u bazenu idelana, po potrebi  do 30 stepeni!

Zatvoreni bazen na isteku 21. godine 21. veka je i dalje tabu tema za aktuelnu vlast, kao što je bila i proteklih 30 godina za predhodnike.

Za prave ljude, vizionarskih vidika i prave  korake uvek ima mesta i vremena!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas