Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC HARA, PROTUTNJAO I KROZ LESKOVAC! Featured

kl metalac leskovac1

Nova sjajna partija Metalca, ovoga puta u Leskovcu, za 13-u pobedu ove sezone u KLS.

Predvođeni dabl-dabl vanzemaljcem iz Kumodraža Urošem Lukovićem, Bajićem, Mijailovićem, Pavićem, Stivensenom... izabranici Branslava Ratkovice pregazili su kao plitak potok, Zdravlje. Momci iz prelepog univerzitetskog Leskovca, nekada i centra tekstilne industrije, maksimalno ispoštovani od svog Grada, i dotacijama dostijnim ranga, naravno većim od KK Metalac, ni jednog trenutka nisu mogli  da  pomisle  da bi mogli da stignu do važnih bodova.

Pobeda 88:79, četvrta u seriji stigla kao potvrda da će kaznena ekspedicija iz Valjeva, nastaviti da ruši sve rivale, a možda i ostvrai nemguće uskoči u voz za  Superligu i naravno ABA-2 ligu. Stignu li u krem srpske košarke leteće perje rivalima!

Košarkaši Zdravlja su vezali treći zastopni poraz, dok je Metalac letvrtim  trijumfom u nizu,  posle 16.kola  na 50% osvojenih bodova. Da je Ratkovica malo bolje razmišljao i doveo odmah Lukovića, a ne "trubadure" i zgubidane, Metalac već danas bio u ABA-2, a ne konačno na kraju trke za opstanak.

Ništa Leskovlanima nije značio domaći teren, ni podrška publike, šokirane i "zaleđene" igrom Metalca.

Iskustvo i znanje Uroša Lukovića digao je u nebo  moral i igru momaka, pritisnutih sumnjom  da nemaju ni talenat ni kvalitet za ozbilnije bavljenje košarkom.

Eksplodirao je "osumnjičeni" broj 1  Marko Bajić. Dečko iz Draginja konačno ponovo uzleteo ka košarkaškim visovima. Odigrao je još jedan sjajan meč. Ubacio je 20 poena, uhvatio  6 lopti, 4 puta je asistirao, ali i izgubio 4 lopte.

Do indeksa 27 najiskusuji Igor Mijailović je stigao zahvaljući pre svega sjajnoj trojkaškoj večeri (7-6 za tri).

Uroš Luković je ponovo pokazao da je faktor x ekipe, i pravi vođa na terenu. Besprekorno je kontrolisaa  "nebo" u svom reketu( 11 defanzivnih, plus 3 ofanzivna skoka), 6 puta asistirao, a u realizaciji, neumoljiv (11-7 za dva), za  sveukupni ideks 31, novi naslov mvp-ja, sada i meča u Leskovcu. "Hapšenje" udarnih igala, centara  Đorđevića i Stamenkovića, ovoga puta je bio ključ  trujumfa, jer u deulu sa  banana menom u dresu Metalca leskovački kolosi su prošli kao bosi po trnju.

Nikola Pavić sa 9 poena, sve upadljiviji "energetičar" tima, dok i Šamiel Stivensen sa 11 poena, takođe imaju svoj udeo u leskovačkoj pobedi.

Četiri kola su do kraja. Metalac nema šanse da dostigne Zlatiborce(19 pobeda) i Slogu(17), ali na tri koraka je  od  Vojvodine(16 pobeda), posle bruke i poraza, ili nameštaljke sa Tamišom u Novom Sadu. Metalac duva za vrat Zemuncima, Užičanima i Dinamiku. Sve tri  ekipe imaju po 15 trijumfa.

Do kraje lige u Valjevo stižu Mladost i pored otpisanog Slodesa,  najugroženiji, po svoj prilici novi- stari drugoligaš kragujevački Radnički.  Luković i armada sa Kolubare idu u goste Slogi i u prestonicu OKK-u.

Narednog petka  je direktan tv prenos u 18 sati iz hale spiortova 15.seprembar utakmice sa Zemuncima.

Mladost je dužnik Metalca posle demolaranja jesenas u Zemunu(109:64). Biće to samo  dodatni motiv da mister mvp i društvo napadnu rivala iz svih oružja i nastave pobedonosni hod.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas