Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PEHAR IZ TBILISIJA U RUKAMA KAPITENA SRBIJE VALJEVCA ALEKSE KOVAČEVIĆA Featured

 

kovacevic tbilsi

Iz Tbilisija  košarkaška reprezentacija Srbije U-20 se vratila kao najbolja na Evropskom prvenstvu „B” divizije. Momci su pobedili sve rivale i vratili  Srbiju  u „A” diviziju. Kapiten i najbolji igrač  reprezentacije je Valjevac Aleksa Kovačević, internacionalac u Nemačkoj.

tbilisi srv 1 22 b

„ Ispunili smo zacrtani plan, Srbija je ponovo  „A” diviziji. Stvorili smo uslove da mlađi od nas ne moraju  da igraju  „Drugu ligu“. Na našim naslednicima je da se bore  za najsjanija evropska  odličja. Timski duh, sjajna priprema svake utakmice, i odlučnost da ostvarimo za zacrtani cilj su doneli uspeh" priča za naš portal kapiten Srbije, srećan što je imao tu čast da podigne pobednički pehar u Tbilisiju.

 kss srbija u 20 tbilisi

Sada kada je zavesa spuštena, u dalje su pomešana osećanja. Nije bilo teško jer smo svi su želeli isto, da vratimo Srbiju u A diviziju.  Za razliko od nas rivali su igrali bez pritiska. Ponosni  smo na uspeh i mogu da obećam u svoje ime da ću se, kako  svi moiji saigrači trudiiti da stignem  do A selekcije Srbije" zakljućuje  Aleksa Kovačević, ponikao u redovima valjevskog  Studenta sada član Bundesligaša osvajača FIBA Kupa BC Miteldojčer, vukova iz  Vajsenfelsa grada u blizini Berlina.

Selekciju Srbije u Tbilsiju vodio je Vladimir Jovanović, novi trener Crvene zvezde. KSS je  obezbedio sjajne uslove  za pripeme. Generacoja

Selekcija Srbije U-20 četvrta na svetu prošle godine nije  zaslužila da igra „B” diviziju. Da je baš tako pokazali su momci su u Tbilisiju. Pobediđivali su  sve rivale, u proseku sa  dvocifrenom  razlikom, iako većina selekcija po kvalitetu  zaslužuje  mesto u „A” diviziji.

Srbija je u toku priprema za Tbilisi pobedila  sve  selekcije  iz  „A” divizije, danas neke okićene i medaljama.

Jednostavno, Srbija je bile, jeste i biće  košarkaška velesila!

Reprezentacija Srbije za uzrast do 20 godina je na putu do nokaut faze se prošetela u grupi D. Savladala je  sve rivale. U mečevima bez prava na kiks momci su potvrdili  karakter pobednika

U  četvrtfinalu, finalu pre finala, u najneizvesnijem meču savladana je  Letonija 79:76.  Petar Kovačević je bio factor x trijumfa sa  26 poena (11/10 slobodna bacanja). Po 13 su ubacili Mihailo Bošković i Aleksa Kovačević,  Mihailo Mušikić je takođe bio dvocifren sa  10 koševa.

Usledio je polufinale sa  Estonijom i novi trijmuf sa 73:58  (12:16, 8:24, 26:16, 12:17),  da bi  u finalu  Island položio oružje, a konačni rezultat je bio  81:67.  Luka Paunović je  postigao 17 poena uz 11 asistencija. Kapiten Aleksa Kovačević je sa  15 poena, sedam asistencija i četiri skoka takođe briljirao. Vojin Medarević  postigao je 14 poena uz devet uhvaćenih lopti,  Mihailo Mušikić je takođe ubacio 14 poena.

Trijumf na  Evropskom prvenstvo "B" divizije u Tbilisiju, otvorio je vrata za nove medalje naslednicima generacije uspešne u prestonici Gruzije. Da li će ponoviti uspeh iz 2015,  I ponovo stći do krova Evrope,  videćemo.

Istorija je ispisana u julu 2015.godine u italijanskom Linjanu.  Vladimir Đokić odveo Srbiju U-20 sa Jaramazom, Gudurićem, Davidovcem, Zagorcem, Apićem, Rebićem, Rakićevićem, Bursćem, Kaplanovićem… do evropskog zlata u Italiji.

U finalu rival je bila uvek moćna Španija, u tom trenutku sa Alonsom, Martinom, Abeldeom, Sansom, Garsijom, Martinezom, Guererom, Sima, Nogues, Hernangomezom i  Diopom.  

Srbija je naput do zlata pobedila Letoniju, Bugarsku, Izrael, Grčku, domaćina Italiju, Beligiju, Francusku, Litvaniju,u polufinalu  Tursku i na kraju u finalu  Španiju70:64.

Ognjen Jaramaz sa 19 poena I 10 skokova, Gudurić 14 poena I 6 skokova,   Zagorac  sa 11koševa i 7 skokova  i Davidovac sa 7 poena i 5 skokova Rebić 9koševa i(4 sk), I  Apić 9 poena I 8 skokova obeležili su  istorisjki  trijumf selekcije U-20 u itlajanskom Linjanu.

Vladimir Đokić je već nekoliko dana u luci Izmir.

Knet sa Kolubare vodi reprezentaciju Srbije U-18 na juniorskom prvenstvu Evrope.  Posle priprema na Divčibarama i boravka u hotelu Crnih vrh,  serije pripremenih utakmica momci si krenuli u pohod  ka medalji.

Ruše redom sve rivale!

Od Boga im zdravlje i sreća, a selektora šampiona već imaju!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas